רם
אשמח לקבל את דעתך לאג"ח של פטרוכימים אגח ב
ולאגחים של סיביל וסיביל יורפ
רם
אשמח לקבל את דעתך לאג"ח של פטרוכימים אגח ב
ולאגחים של סיביל וסיביל יורפ
הזכרתי כאן בעבר את פטרוכימים ג', האח הלא-צמוד של פטרוכימים ב.
אם נסתכל על מצב החברה נראה שהוא לא מזהיר (בלשון המעטה), ויש תלות גבוהה בשתי האחזקות של החברה - אבגול ובז"ן (כך שיש כאן פוטנציאל להשבחה עתידית). אני מקווה שהדו"ח השנתי יבהיר מספר סימני שאלה שיש לי לגבי החברה.
אבל, אם נסתכל על אג"ח ב/ג נראה שכנגדם משועבדות מניות בז"ן, ביחס של שליש מניית בז"ן כנגד יח' ע.נ של אג"ח. כלומר, בהנתן מחיר מניית בז"ן בשוק, הבטחונות שווים כ-65 אג'.
סה"כ, מבחינת שווי הבטחונות ביחס למחיר בשוק, ומבחינת הפוטנציאל לרווחי הון אני מעדיף כרגע את סדרה ג', אבל כהשקעה לטווח ארוך יותר (בהנחה כמובן של שיפור בתוצאות החברה) אני מעדיף את אג"ח ב הצמוד.
גילוי נאות - מחזיק בשתי הסדרות.
לשלומי,
לגבי סיביל, מסוכן מאוד.
בפירעון החלקי האחרון שילמו אך עשו מאמץ כביר (לזכותם יאמר) אך במחיר גבוה (ומזה החשש) תוך לקיחת הלוואה בתנאים "מסוכנים".
הפירעונות החלקיים הבאים אינם קרובים כך ש"אין חפזון".
לשיקולך ויום טוב.
shilk84
.תודה על תשובתך רק חבר לי כמה נתונים שעל פיהם קבעת כמה עובדות
המניות של בז"ן משועבדות כולן לטובת האג"ח כך שלפי השער שלהן היום הם שוות 70 א"ג לכל אג"ח בנוסף לא הזכרת מילה על התשואות אג"ב ב דמוד מדד עם למעלה מ8 % אג"ח ג עם יותר מ10% ברוטו
בשני המקרים אג"ח מעולה מגובה בבטחונות דיי משעמעותיים
דבר נוסף שלא התייחסת אליו הוא המח"מ שהוא ארוך למדיי 9 שנים כך שפוטנציאל רווחי ההון גדול מאוד לאורך זמן
כמובן כל עוד אין חדלות פירעון
תשומת לב מיוחדת לקופון המחולק מידי רבעון
אג"ח סולידי למדיי עם תשואה טובה מאוד השקעתי בשתיהן
בשתיהן
אהלן יואב,
מספר תיקונים:
קודם כל - לא כל מניות בז"ן שמוחזקות בידי פטרוכימים משועבדות לאג"חים הנ"ל. היחס הוא כפי שציינתי.
שנית, הקופון מחולק פעמיים בשנה (יוני ודצמבר) ולא מדי רבעון.
ולגבי התיקונים העצמיים - אכן לא ציינתי הפעם שהתשואות נאות (אם כי לא הייתי ממליץ אם זה לא היה המצב :-)).
לגבי המח"מ - צריך להבין שהוא גם מגבלה, ובסופו של דברהאג"ח גם מאד תנודתי בגללו (הגרף בחמשת החודשים האחרונים נראה כמו רכבת הרים...). בנוסף, מח"מ ארוך = אי-וודאות גדולה יותר (אם כי גיוסי ההון שנעשו לאחרונה שיפרו באופן פרדוקסלי את המצב).
אני אכן מסכים שמדובר באג"ח מעניין מאד, אבל צריך לזכור שלא הכל ורוד לגביו.