x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: אגחים כבטוחה

אגחים כבטוחה

רם בוקר טוב!

אנא המלצתך על אגחים אשר כדאי להשקיע בהם כספים אשר מיועדים לשמש כבטחונות. שיעור התשואה המבוקש הינו מטבע הדברים לא גבוה אך חייב להיות ריאלי פרק הזמן גמיש ולא מדובר על כספים שאמורים לצאת בזמן הקרוב. סדר גודל ההשקעה בשלב זה 300K.

Re: אגחים כבטוחה

leayael שלום,

הבנק מחשב את הבטחונות כתלות בסוג האג"ח, אף שאינני יודע במדויק את הנתונים (אינני עוסק בנגזרים) העקרון הוא שככל שהאג"ח סולידי אחוז הביטחון גבוה.
    למיטב ידיעתי באג"ח מדינה הבנק מחשיב אחוז גבוה ממנו כבטחון, לעומת זאת באג"ח קונצרני האחוז שיחשב לביטחון יהיה נמוך משמעותית.

לכן, אינני יכול לענות ישירות לשאלתך שהרי לא ברור לי מה גודל הביטחון שברצונך להשיג מול הסכום .
    לכן, כדי לנסות ולסייע , אני ממליץ שקודם כל תבדוק מה מקדם הביטחון שיחשב לך בסוגים השונים.
    לפי זה תפרט לאיזה סוג אתה מכוון, האם אתה מחפש קונצרני סולידי או יותר "נועז" ולכמה זמן.

שבוע טוב.

גם קונצרני סולידי מספיק לי.

לדעתי לא צפויה העלאת ריבית קרובה לאור 3 המדדים האחרונים והבעיה שנוצרה בשער הדולר. האם אתה מסכים?

לגבי הריבית, הגיוני אך לא בטוח.
    אם אתה הולך על סולידי, חשוב שתכוון לכך שאתה נשאר עד פדיון.
    כפי שכתבתי לך, מקדם הביטחון בקונצרני יהיה נמוך, בדוק עם הבנק /בית ההשקעות.
    לא נתת לי את נתון הזמן, הוא נתון משמעותי.

נתון הזמן שנתיים+

ידידי,
    שנתיים לסולידי זה קצר והתשואות תהיינה נמוכות מאוד.
    מאחר ומטרתך העיקרית היא השקעה לשם קבלת בטחונות (אסטרטגיות, אה? ) אז אני חושב שעדיף לך ללכת על ממשלתיים שיתנו לך את מסגרת הביטחון הגדולה ביותר.

לעניין הריבית, להלן כתבה מהיום: http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bi ... mid=225867
    ולכן, חשבתי על האפשרות הבאה:
    שים חלק בממשלתי משתנה ארוך , בו העלאת הריבית לא תגרום להפסד הון, אך בתום תקופת העלאות הריבית הצפויה תצטרך לשקול לצאת ממנו.
    חלק אחר שים בצמוד שלא על מנת להרוויח , למשל גליל 5427 לתקופה של 2.34 שנים שייתן לך "רק" את ההצמדה למדד.

כך תוכל להשיג את המסגרת הנדרשת במינימום "השקעה", ואת היתרה תשקיע כהבנתך שלא במסגרת "אילוצי הבטחונות".

מה דעתך?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות