x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: משקל אג"ח בתיק ההשקעות

משקל אג"ח בתיק ההשקעות

שלום לכם,הייתי מעוניינת לשמוע את דעתכם באשר למשקל (אחוזית) מהתיק שאני בונה כעת

לשים באפיק האג"חי.

הייתי אומרת שהכסף הוא לטווח לא מוגדר (אם כי רצוי בטווח של עד 5 שנים).המטרה היא הגדלת

ההון הראשוני באופן שלא מסכן מדי את הסכום אך יש בו פוטנציאל לצמיחה.למניות הייתי מקדישה

עד כ20%.

אשמח גם לשמוע עצה איך לחלק את המרכיב האג"חי לסולידי (ממשלתי),בטוח וברמת סיכון בינונית.

Re: משקל אג"ח בתיק ההשקעות

שם במה שלום,
    העניין סוביקטיבי לחלוטין, אתפלא אם יהיה מי שיוכל לענות על כך.
    רמת הסיכון שפלוני מוכן לקחת על עצמו שונה מאלמוני...

שם במה שלום,
    אכן מה שכתב רם נכון מאד.
    ממליץ לך להיכנס לאתרים הבנקים למשל ושם יש המלצות להתפגות תיק השקעות לאפיקים לפי רמת הסיכון {מרכיב מנייתי כמובן} ולפי זה להחליט מה מתאים לך.
    {אני עובד עם הבנק הבנלאומי ושם בכל מקרה זה קיים}.
    בהצלחה

שלום שם במה,

הייתי מציע לך לקרוא וללמוד על המודל הצ'ליאני.

המודל ממקם ומכווין אותך איך לחלק את עוגת ההשקעות שלך בהתאמה לגילך.
    (אני יוצא מתוך נקודת הנחה שהכסף ישמש אותך בסופו של דבר לטווח הארוך)

הנה לך לינק עם מידע שיטחי על המודל:
    http://www.nrg.co.il/online/53/ART1/900/735.html

שלום רם תמים וקורדל,

תודה על ההתייחסות.בהחלט אלמד את המודל הצ'ילאני,לראות היכן למקם את עצמי.בינתיים
    אני רוצה לשתף אתכם ב"עוגה" שהגישה לי יועצת מהבנק שלי.אשמח לשמוע את דעתכם:

10% על מניות היתר (באמצעות קרנות נאמנות רמקו יתר ואי בי אי יתר)

10% מניות שווקים מתפתחים (מגדל דיקלה)

20% נכסים לא צמודים (0-2) קצר (שוב בקרנות נאמנות ,של אג"ח ממשלתי ר.משתנה)

30% נכסים לא צמודים(2-5) בינוני (כנ"ל)

30% נכסים צמודי מדד (0-2) קצר ( באמצעות קרנות פסגות 90/10 ודש בונד פרימיום
    שהן בעיקרון אגחיות AA- ומעלה +קצת מניות אוAA ומעלה)

בהנחה שבחירת הנכסים תהיה שלי (ולא באמצעות קנית קרנות נאמנות) לפי המודל הנ"ל נראה לי

שהתמהיל לא מוצלח במיוחד.נראה לי שהכסף שלי בחלקו הסולידי,סולידי עד כדי נמנום..

מה דעתכם? אשמח אם תתייחסו גם לענין הלא צמודים בריבית משתנה..משקלם בעוגה גבוה

למדי.האם בצדק?

אם ההשקעה היא לטווח של 2-4 שנים אז אפשר כמות גדולה יחסית של אגחים בריבית משתנה אך לטווח ארוך יותר לדעתי זה ממש יותר מידי ועדיף להגדיל את האפיק צמוד המדד (גם לטווח קצר יותר זה נשמע באמת קצת גבוה).
    כמו כן הייתי שוקל במקום אותן קרנות (בטווח של 10 שנים תחשבי כמה עמלות שילמת בקרן ותזדעזעי) אפשר פשוט לקנות תעודת סל שעוקבת אחר מדד היתר או שווקים מתפתחים וכו.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

שם במה שלום,
    א. לגבי המודל הצ'יליאני, אם לתמצת זאת למשפט אחד: "ככל שאתה מבוגר יותר הקטן את רמת הסיכון".
    עקרון המודל הוא קביעת קבוצות גיל ורמת סיכון בהתאם , כל אדם יהיה זכאי לשנות את המסלול כהבנתו וכרצונו בשונה מברירת המחדל שתיקבע לגביו עפ"י המודל.
    ב. מכיוון שאנו בפורום אג"חים אצטמצם לתחום זה .
    הבחירה בין אג"חים סולידיים לבין אלה שבסיכון נמוך/בינוני/גבוה מושפעת כמובן לפי רמת הסיכון שמוכן המשקיע לקחת כשמול זה עומד נתון התשואה (סיכון גבוה=תשואה גבוהה). אך בנוסף יש חשיבות למידת יכולתו / הבנתו / רצונו של המשקיע לעקוב אחרי הנתונים המשתנים ולפעול בהתאם.

בעקרון, המשקיע הסולידי שאינו בעל עניין / יכולת למעורבות משמעותית בתיק ההשקעה יכול (וצריך לדעתי) ללכת בכיוון של אג"חים סולידיים / בסיכון נמוך ובהנחה שהוא נשאר איתם עד פירעון, במצב זה אפשר לרכוש את האג"ח ו"ללכת לישון" עד לפירעונו.
    חשוב להדגיש שגם באג"ח סולידי יש תנודתיות ויתכן בהחלט מצב שבמשך תקופת חייו של האג"ח יהיו הפסדי הון או רווחי הון, אבל נקודת המוצא היא שבנקודת הפירעון אנו יודעים בדיוק כמה נקבל ולמעשה זה נתון התשואה לפדיון ברגע רכישת האג"ח.

כללי למדי ומקווה שסייעתי במשהו.

בהצלחה.

תודה לשניכם!

חיזקתם את דעתי.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות