x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: בקשת עזרה מרם

בקשת עזרה מרם

היי רם, בוקר טוב..אני דיי חדשה באג"חים..
    אני כבר באגח כלכלית ה' ובאדמה ובהמון ממשלתי
    חייבת את העזרה שלך ..יש לי ממשלתי שב19 יש לו יום אקס
    הנייר הוא שחר 2683 מס' נייר 9268335 יש לי בו כ47 אלף ש"ח וברווח באחוזים 5.47. אני רוצה למכור אותו ולקנות אחד מהאגחים -
    חושבת להכנס או לארזים ד' או לטאואר ג' (מה כדאי?)
    2) השאלה שלי מה לדעתך כדאי, האם לחכות ליום האקס של שחר 2683 ולמכור למחרת או למכור לפני כן?
    המון תודה
    דפנה

Re: בקשת עזרה מרם

דפנה שלום,
    א. אין משמעות להישאר ליום האקס משום שביום האקס מחד הריבית נרשמת לזכותך ומאידך מחיר האג"ח יורד בגובה הריבית.
    ב.משתי האלטרנטיבות שציינת,ארזים מסוכנת מדי,לדעתי עדיפות לטאואר ג'.

בהצלחה.

רם תודה רבה
    עזרת לי לסדר את הדברים בראש.
    -לגבי תשלום הריבית ששאחריו מחיר האג"ח יירד בהתאם, האם האג"ח עלול לרדת יותר מתשלום הריבית עצמו?
    אם כבר טאואר, לדעתי עדיף טאואר ה' (1106616) שגם הוא להמרה, אבל הוא משלם 8 אחוז ריבית עוד ב-2010 (בדצמבר) ועדיין תהיה לך אפשרות המרה.
    לדעתי האגחים להמרה של טאואר, יכנסו עוד ב-2010 למסלול המנייתי ושערם יעלה באופן משמעותי.
    - מי מבין האג"חים הם יותר עדיפים לדעתך? סינרג'י א',ב' טאואר ג',ה' , ארזים ד' , טאגור
    שוקלת ברצינות למכור את השחר שלי ולהשקיע את הכסף ב2-3 אג"חים מהרשימה שציינתי...
    המון תודה,
    דפנה

הי דפנה
    נכון שלפעמים אגחים נופלים ביום התשלום יותר מגובה הריבית ששולמה אך זה קורה בד"כ באגחי זבל שבהם חישובי הקנייה נעשים מתשלום לתשלום ולא באגחים הבטוחים שבהם השיקולים נעשים (בדר"כ) ע"פ הפירעון.
    לגבי האגחים של טאואר היתרון במסלול האגחי הוא כרגע של אגח ג. מחמ קצר יותר (ולכן בטוח יותר) ותשואה גבוהה יותר. לאגח ה יהיה יתרון במקרה שהמניה תרוץ למעלה והאגח יכנס למסלול המנייתי (במקרה כזה מחמ ארוך יותר יהיה יתרון). לדעתי עדיף אגח ג (סיכוי לרווח הון גבוה יותר) ובמקרה שהאגח יכנס למסלול המנייתי תמיד אפשר להחליף ל ה'.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

דפנה שלום,
    1. כן. יש אפשרות שאג"ח ביום האקס ירד יותר מגובה הריבית, מה שקורה בפועל זה ששער האג"ח יורד אוטומטית כגובה הריבית, את השאר קובע השוק.
    אם יש מצב שמחזיקים רבים שהמתינו עד יום האקס כדי לקבל את הריבית ירצו לממש ביום האקס, זה ייצור לחץ על האג"ח. תופעת ירידת מחיר מעבר לגובה הריבית מאוד אופיינית בפירעון חלקי של קרן ולאו דווקא במועד תשלום הריבית בלבד ובעיקר באג"חים שתשואתם לפדיון גבוהה, במיוחד ב"אג"חי זבל".

2. לגבי טאואר , אני רואה את התמונה שונה ממך, משום שיש לבדוק אג"ח להמרה גם במסלול הקונצרני וגם במסלול המנייתי, לעניות דעתי היתרון כעת לסידרה ג', להלן תשובה שכתבתי לשואל בימים האחרונים בנושא זה:

א. יחס המרה אינו הנתון שצריך להיות חשוב לך, מה שחשוב זו הפרמיה להמרה. אכן ל ה' יש יתרון במסלול המנייתי מכיוון שהפרמיה 14% בעוד שב ג' הפרמיה 24%. בעניין זה גם הקופון משפיע אבל הוא רחוק (בדצמבר).
    ב. היתרון ל ג' שבמסלול הקונצרני תשואתו יותר גבוהה וכן שפרעונו קצר בשנה משל ה'. תשואת ג' מעל 11%, תשואת ה' מתחת ל 6%.
    (מי היה מאמין? ה' כבר בתשואה נמוכה מהריבית הנקובה , נסחר מעל הפארי).

סיכום לדעתי:
    מעדיף את התשואה הגבוהה והפדיון היותר קרוב ב ג', אם יכנס למסלול המנייתי, ג' ירוויח פחות. ולזה ייקרא: "צרות של עשירים"

3. לגבי ארזים עניתי, לדעתי מסוכן מאוד. אמנם עד היום שולמו האג"חים , דבר שדי הפתיע, ויתכן שימשיכו להפתיע לטובה, אך כאמור לדעתי מסוכן.

4. לגבי טאגור, המלצתי על אג"ח זה בעבר ב 2 סקירות נפרדות, תוכלי למצוא בעזרת חיפוש בפורום, הכותרת: על הכוונת לינואר, טאגור א'., יום האקס כבר קרוב ואת המהלך הרציני האג"ח כבר ביצע, יש אפשרות שמחירו ירד ביום האקס אך לא הייתי פוסל את האפשרות להמשך החזקתו.

5. סינרג'י, יש סיכון מול סיכוי, יש להם כעת בעיה לשלם אך תוכלי לראות בהודעת החברה מיום 6/12/09 שהחברה במגעים עם הבנקים לאפשר תשלום האג"ח.

לבדיקתך ובהצלחה.

רם אתה תותח תודה רבה
    שאלה דחופה ואחרונה
    אני רוצה למכור את שחר 2683 חשבתי למכור עוד מחר ! אבל ראיתי שרשום בביזפורטל שהמס עליו הוא 15%
    עד כמה שידוע לי בניירות רך מס הוא 20%. לאור זאת אולי בכל זאת כדאי לחכות ליום האקס ב19 ולמכור למחרת?? כלומר יהיה שווה לי יותר מבחינת המס?
    המון תודה

דפנה ,
    אין קשר.
    לצמוד מדד 20% מס מרווח ריאלי, לשקלי 15% מס.
    את המס את משלמת על הרווח במועד המכירה.
    נקודה זו אינה שיקול לדעתי.

שבוע טוב.

תודה רבה!

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות