x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 11

נושא: מנופים פיננסים

מנופים פיננסים

שלום,
    כבר הרבה זמן אני לוטש עיניים לאג"ח של מנופים...

האג"ח נסחר סביב ה 10%.

בשנה שעברה נעשו מספר עסקות כדי לחזק את ההון של החברה:
    1.יציקת הפאואר סנטר באשדוד לתוך מנופים בתמורה למניות.
    2.הכנסת קרן השקעות כשותפה בחברה בתמורה להכנסת כסף במזומן לחברה (342 מיליון ש"ח).

ניתן לשים לב כי מאז כי עשו רה-אירגון במנופים (הזרמת כספים לחברה), האג"ח התייצב על סביבות 100 אגורות.

אשמח אם לדעתכם:

לינקים לנוחיותכם:
    http://www.globes.co.il/globessites/glo ... g=HE&Tab=1

http://www.calcalist.co.il/markets/arti ... 89,00.html

http://maya.tase.co.il/bursa/index.asp? ... &arg_comp=מנופים&srh_from=2009-06-01&srh_until=2010-01-14&srh_anaf=-1&srh_event=9999&is_urgent=0&srh_company_press=

Re: מנופים פיננסים

תראה, אני לא אוהב חברות מהסוג של מנופים.
    תסתכל על דו"ח הרווח וההפסד של החברה.
    ההכנסות מדמי שכירות וניהול - כ-40 מליון בתשעת החודשים הראשונים של 2009.
    עלות השכרת הנכסים - כ-16 מליון.
    כלומר רווח גולמי של כ-24 מליון.
    מזה תוריד הוצאות הנהלה לא קטנות (במונחי החברה) והוצאות שיווק - שעומדות על 16 מליון ש"ח.
    והסעיף המטריד יותר - הוצאות המימון של החברה, שעומדות כרגע כל כ-45 מליון ש"ח (וזה אחרי רווח של 12 מליון ש"ח שהחברה רשמה כתוצאה מקניית אג"ח בשוק).

כלומר, כרגע, ללא מימוש נכסים ברווח, החברה מפסידה מהפעולות הרגילות שלה בתחום הנדל"ן המניב.
    החברה כרגע יצאה מהבור הנוכחי, אבל מבחינתי יש סימני שאלה גדולים על היכולת שלה לתפקד היטב בעתיד (מה יהיה עם הקרקעות בקזחסטאן? ובארה"ב?). הייתי מחכה לדו"ח השנתי כדי לקבל תמונת מצב טובה יותר.
    לגבי הפאוור סנטר באשדוד - גם שם מדובר בסימן שאלה גדול, ומעניין לראות כיצד הוא מתפקד. חשוב לזכור שהראל ובריטיש ישראל מתכננות להקים באשדוד מרכז מסחרי/ קניון גדול (אני לא זוכר איזה מהשניים). חשוב לבדוק מה המיקום שלו והם הוא יתחרה בפאוואר סנטר.

לשם השוואה - ניקח חברת נדל"ן מניב "קצת" יותר מוצלחת - ביג.
    אם נסתכל בדו"ח רבעון 3 שלה, נראה גידול בהכנסות לעומת השנה הקודמת (בניגוד למצב במנופים), שבתשעת החודשים הראשונים של 2009 הסתכמו ב-125 מליון ש"ח.
    ההוצאות על הפעלת הנכסים היוו כ-18 מליון ש"ח (כמעט כמו של מנופים! עם הכנסות גדולות פי 3).
    הוצאות ההנהלה והשיווק - כ-17 מליון ש"ח (שוב, כמו מנופים).
    והוצאות מימון בסך של כ-72 מליון ש"ח.

אני חושב שההבדל ברור (ושים לב שנגעתי רק בפעילות הרגילה של החברה, לא דיברתי על מבנה המאזן הבעייתי יותר של מנופים).

לסיכום - מנופים מבחינתי היא סימן שאלה גדול. החולה יצא כרגע מכלל סכנה לדעתי, השאלה האם הוא יצליח באמת להתאושש (תלות בהתאוששות שוקי הנדל"ן הרלוונטים, הרמת קניון ארנה מהקרשים, מיזוג מוצלח עם הפאוואר סנטר, וכמובן - שהנדל"ן בישראל לא יחטוף מכה).
    והערה אחרונה - אם בכל זאת החלטת להשקיע במנופים, אני הייתי הולך על האג"ח להמרה.
    מדובר באג"ח שקלי, שלא משלם ריבית שוטפת, ונפרע כולו ביוני 2014. התשואה עליו כיום כ-14%, ופרמיית ההמרה נוחה יחסית (במונחים של חברה כמו מנופים) - כ-150%.
    נכון שהפדיונות רחוקים יותר מאשר באג"ח הרגיל, אך המחיר הנמוך ופוטנציאל הרווח גבוהים יותר במידה ואתה מאמין שהחברה תתאושש.
    לנוחיותך - אני מצרף את החלקים שדיברתי עליהם מהדוחות של מנופים וביג.

נ.ב אין באמור לעיל המלצה על ביג (מה עוד שהחברה עומדת בפני מהלך התרחבות רציני שמצריך בדיקה לעומק).

שלום חברים,
    הטבתם לפרט את הנתונים.
    כמובן שלפני כניסת המשקיע (כידוע לכם, העיסקה נסגרה ב 29/10/09), הסיכון היה רב והמחיר / התשואות בהתאם.
    כניסת המשקיע שינתה מאוד את רמת הסיכון ומחיר האג"ח עלה באופן משמעותי (וכמובן ירדת התשואה), מחיר האג"ח עלה בערך ב 50% מאוקטובר.
    לפיכך, רווח הון משמעותי ומהיר לא יושג מעתה.
    בנתונים הקיימים, אם לקנות את אג"ח החברה, בראייתי עדיפה סידרה א' משום שפירעונה קרוב יותר (2011-14).
    אינני רואה יתרון יחסי בסידרה ב' משום שבאפיק הקונצרני פירעונה החד פעמי ב 2014 הוא חיסרון והפרש התשואות לא גדול מאוד, ובאפיק המנייתי פרמיה נוכחית של 156% לא נראית לי פרמיה שעליית המניה תגרום לעלייתו במקביל של האג"ח.
    כדי לצמצם את הפרמיה לרמות סבירות (נניח 30% ומטה) הרי שעל המניה לעשות מהלך משמעותי בעוד שעל האג"ח להישאר סביב רמות המחיר הנוכחי.

לשיקולכם ושבת שלום.

תודה לכם
    נהנה מאד לקרוא את הניתוחים הרלוונטים.
    רם, ביקשתי לפני מספר ימים המלצות לאג"ח להשקעה לטווח בינוני עם רמת סיכון לא גדולה ואכן שלחת לי מספר דוגמאות, חלקם קניתי "ב.יאיר" למשל אבל האחרים היו עם רמת סחירות אפסית כמעם {משביר למשל}.
    האם תוכל בבקשה לעדכן מספר אגחים ברמה סיכון אפילו קצת יותר גבוהה מ"משביר" למשל אבל עם סחירות סבירה בכדי לבצע קניות של 20-30 אש"ח כ"א.
    אפשרי עד פידיון {2-3 מח"מ} או אפילו יציאה באמצע בהזדמנות במידה ותהיה.
    בתודה מראש
    שבת שלום

תמים שלום,
    ציין בבקשה רמת סיכון / תשואה מבוקשת ואשתדל לכוון.

שבת שלום.

רם שלום,
    אני מבין שצריך לקחת "קצת" יותר סיכון בכדי לקבל {בתקווה} תשואה באג"ח קונצרני ולכן אני מחפש ברמה של +-10% אבל כאלו שברמת סבירות טובה ישלמו.
    האם למשל כלכלית ד ו ח נמצאים בקטגוריה כזו לדעתך?
    אני מקווה שלא מטריד יותר מדי . אני בודק אגח"ים בעיתונות כלכלית כגון גלובס וDM אבל אין לי ,לצערי, את הכלים להיכנס קצת יותר לעומק מעבר לטבלות של תשואה, מח"מ ופארי כפי שמופיע בעמודות...
    גילוי נאות, נמצא כבר באפריקה ודלק נדלן מזה תקופה בהפסד קטן יחסית בתקווה שיעלו עוד טיפה ואז העבור לרווח סביר +. כמו כן לאחרונה נכנסתי לב.יאיר וישיר בהמשך להמלצות בפורום ולאחר בדיקה שלי כמובן.
    בתודה מראש

תמים שלום,

א. משהו לא מובן לי, רשמת שלאור המלצתי קנית ב.יאיר , לא טעית בפרצוף? נדמה לי שאתה צריך לסמן דווקא .
    ב. כלכלית ד' / ח' לדעתי בשנה זו עומדים בדרישותיך.
    ג. דלק נדל"ן להערכתי גם בסדר (כרגע אני מעדיף את ג'/ד' יותר מהארוכות לאור פדיון במאי של 50% ג' ושל 33% ד').
    ד. אפריקה זה סיפור אחר, לידיעתך, הם דחו את אסיפת בעלי האג"ח, זה יעכב את תהליך ההסדר ובהכרח את עליית מחיר האג"חים במשהו...

וכמובן, יש בכל אלה סיכון אך גם סיכוי נאה .
    לבדיקתך ולשיקולך.

אז ככה רם, בינתיים לגבי ב.יאיר הפרצוף הוא ורק בגלל שעדיין לא מימשתי. בהחלט יהיה כשאמכור במידה וימשיך במסלול אבל כפי שאתה יודע את הכסף סופרים במדרגות ולא בשום מקום אחר .
    לגבי האחים שציינת אז תודה, הבעיה שלי כרגע שאני לא בטוח שאני רוצה להיות באגחים שקשורים רק לנדל"ן {למרות שלפי המצב אלו יכולים להביא תשואה יפה}.
    לכן מחפש גם אגחים בסקטורים אחרים מנדל"ן.
    תודה

לתמים,
    ומזכרוני מהעבר שכלל אינו תמים,
    לא אתווכח איתך,
    אני מאמין שב. יאיר יגרום לך .

בהצלחה.

שילק84 - תודה רבה על הסקירה (טוב שישנם עוד מקצועים שפעילים בפורום למעט רם)

אכן ידעתי שיש בעיות בחברה.

הבהרתי לי כי יש לחכות לדוחות של הרבעון האחרון של 2009 ולראות אם קיים שיפור ואינדיקטורים הבעייתים שציינת.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות