מה דעתכם על אג"ח זה בתור השקעה סולידית נותן כ- 5% שזה לא רע?
מה דעתכם על אג"ח זה בתור השקעה סולידית נותן כ- 5% שזה לא רע?
ינון,
אג"ח לא רע, תשואה סבירה לאג"ח בסיכון נמוך.
לשיקולך ובהצלחה.
חבר'ה, מצטער לאכזב אבל האג"ח הוא לא בסיכון נמוך, לכל היותר בסיכון סביר.
שימו לב - האג"ח הוא של ישיר אי.די.איי , ולא של חברת הביטוח "ביטוח ישיר". ישיר אי.די.איי היא חברת אחזקות.
בוצעו בחברה, בחברות הבנות ובחרה האם שלה לא מעט שינויים מבניים בשנה האחרונה, ועסקאות שונות ומשונות.
הייתי מציע ללמוד קצת לעומק את מבנה הקבוצה, ולמי בדיוק אתה מלווה את הכסף, לפני שהייתי משקיע אותו בחברת אחזקות מאד מאד ממונפת...
אגב, לדעתי התשואה ממש לא מלהיבה.
בכל מקרה - השקעה סולידית זה לא.
shilk84 ידידי,
השואל כתב "סולידי", אתה כתבת "סיכון סביר", אז אני באמצע ("סיכון נמוך")![]()
אכן נעשו עיסקאות מעיסקאות שונות, לדוגמא: בהודעת החברה מיום 4/1/10
היא מציינת: "...רווח הון העשוי להיות מהותי ואשר בשלב זה החברה אינה יודעת להעריך את סכומו".
לכן, אינני יודע כמה חיובית הודעה זו אך שלילית היא לא.
התסכים?
רם היקר,
הפעם לצערי אני לא מסכים איתך.
אני לא אוהב חברות מאד ממונפות.
אני לא אוהב חברות עם מבנה אחזקות מסובך.
אני לא אוהב חברות עם תזרים מזומנים נמוך.
לכן, לדעתי לכל היותר מדובר בסיכון סביר.
אני לא חסיד גדול של חברות הדירוג, אבל לדעתי מומלץ, בתור התחלה, לקרוא את הדו"ח של מעלות על החברה (מסוף נובמבר).
ובסופו של דבר - התשואה שם לא מלהיבה.
יש אג"חים שהם יותר סולידיים לטעמי, באותו מח"מ, עם תשואה ראויה.
shilk84 שלום
תודה על התייחסותך, אשמח לדוגמאות לאג"חים שציינת (סיכון נמוך, אותו מח"מ ותשואה טובה יותר)
תודה ינון
אני אתן 3 אפשרויות - כולן במח"מ קצת קצר יותר.
לפני כן - הבהרה קטנה: כתבתי "יש אג"חים שהם יותר סולידיים לטעמי, באותו מח"מ, עם תשואה ראויה". תשואה נמדדת ביחס לסיכון וביחס לאלטרנטביות, ולכן האג"חים הבאים ראויים לדעתי.
הראשון - קלרום אג"ח א.
קלרום היא חברה לייבוא ציוד חקלאי (שמייבאת, בין השאר, את המותג האמריקאי ג'ון דיר, למי שמכיר), שהצליחה להתמודד יפה עם הירידה החדה בייבוא ציוד חקלאי לארץ ב-2009.
על-אף שכמות הכלים החקלאיים שיובאו לארץ בתקופה שבין 11/08-06/09 ירדה ב-45% (כלומר המכירות קטנו בצורה ניכרת), החברה הצליחה להציג ירידה "מינורית בלבד" בתחום הרווח התפעולי, והרווח הנקי של החברה אף עלה (בין השאר, בעקבות התחזקו הדולר בתחילת השנה והמדדים הנמוכים בתחילתה).
החברה מציגה תזרים יפה (יחסית לגודלה), שומרת על רווחיות (כאמור) וההון העצמי שלה מהווה כ-45% מהמאזן.
אם זה לא מספיק, כדאי לדעת שהיקף הסדרה כיום בשוק הוא 7,650,000ע"נ בלבד, וכנגדם קיים שעבוד של נכסים שונים בהיקף של 13,412,000 ש"ח.
(הכוללים, בין השאר, מלאי טרקטורים וציוד בשווי של למעלה מ-4 מליון; שטרות לגביה מלקוחות בהיקף של כ-8.5 מליון; ו-800K במזומן).
התשואה 3.6% ברוטו, ו-2.48% נטו, עם הצמדה למד"ד במח"מ 0.6...(פדיון במרץ, תשלום ריבית נוסף ביוני, ופדיון אחרון בספטמבר).
האג"ח לא סחיר (בלשון המעטה..), מה שיקשה על איסוף סחורה.
אג"ח שני - גניגר אג"ח א (המרה, צמוד).
עוד חברה שקשורה לתחום החקלאות - הפעם חברה שעוסקת בייצור יריעות פלסטיק לחממות, יריעות לחיופי הקרקע, ויריעות לתחום התעשיה (אריזות, מאגרי מזון).
כאן מדובר בחברה גדולה יותר, שמצליחה לשמור על רווחיות סבירה פלוס פלוס, ועל הון עצמי המהוה כ-25% מהמאזן (בעקבות המשבר החברה הפסיקה לחלק דיבידנדים ולשמור את הרווחים בקופה).
רוב המכירות של החברה הן לשווקים בחו"ל - כלומר מדובר בחברה יצואנית שתפגע מהתחזקות השקל מול סל המטבעות. מצד שני, לחברה יש חובות במט"ח, שעשויים לקטון.
סה"כ, נראית לי חברה מעניינת וטובה, שאף צפויה להנות במידה ותחום החקלאות יתאושש מהמשבר.
התשואה - 5.17% ברוטו, במח"מ שנה - פדיונות בפברואר 2010-2012. אגב, פרמיית ההמרה היא כ-66%. מי יודע, אולי עוד אזכה להנות ממנה :-).
הסחירות באג"ח בהחלט סבירה וניתן להשיג סחורה במחיר הנוכחי.
לגבי שתי אלה - מחזיק ולא ממליץ.
אג"ח אחרונה, הפעם מתחום הנדל"ן המניב - דורסל אג"ח א.
על קצה המזלג - מדובר בחברת נדל"ן מניב שפועלת בישראל בלבד, שמחזיקה שטחים ביקנעם (פארק ההיי-טק), נתניה ורעננה (לפני כשנה החברה קיבלה אישור לבנות את מבנה המשרדים השלישי שלה ביקנעם).
החברה שומרת על רווחיות יפה (במונחים שלה), ומינוף נמוך יחסית (כ-42 אחוז הון עצמי).
נקודות לשלילה - פיזור הנכסים נמוך מאד, קיימת תלות בשוכר מרכזי - חברת MARVELL (למי שמכיר), והסחירות בנייר מאד נמוכה.
סה"כ, בהתחשב במח"מ הקצר ובאופי החברה, תשואה של 4.21% ברוטו נראית לי סבירה.
הנייר הזה גם סובל מסחירות נמוכה (באמצע בין קלרום לגניגר).
אלו הן מספר דוגמאות שעלו לי לראש.
תבדוק ותראה מה מהן (אם בכלל) מתאים לך.
בהצלחה :-)