x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: כדאיות אג"ח בריבית משתנה בסביבה של העלאות ריבית

כדאיות אג"ח בריבית משתנה בסביבה של העלאות ריבית

רם שלום,

מצאתי לנכון לשלוח לך את הכתבה המצורפת (אולי כבר נתקלת בה) שחולקת על הדעה המקובלת לגבי כדאיות האחזקה באג"ח בריבית משתנה בסביבה של העלאות ריבית.

http://www.calcalist.co.il/articles/0,7 ... 27,00.html

איל

Re: כדאיות אג"ח בריבית משתנה בסביבה של העלאות ריבית

איל,
    א. תודה.
    ב. יש חילוקי דעות בקרב האנליסטים, אז מי אני שאתערב? (ואת דעתי כבר הבעתי).
    ג. ימים יגידו.
    ד. ראה בטבלא שבכתבה את שנת 2002, השחרים בשנה זו איבדו 6% בשבוע מסוים ומי שנכנס בתחילת 2002 לשחר ויצא "בזמן המתאים " יצא עם כ 10% פחות.

לשיקולו של כל משקיע כמובן.

ובהצלחה לכולם.

איל, נתחתי כאן לפני כשבוע את הנושא, והראיתי שגילון 2305 (לדוגמא) לא עדיף בכל מצב על מק"מ, נהפוך הוא.
    צריך לפמפם לראש - כשהשוק מצפה לתרחיש מסוים הוא בד"כ מתמחר את האג"חים בהתאם (ולעיתים בעודף). בקיץ, כשהחלו הדיבורים על העלאות ריבית, השוק בריבית משתנה היה מתומחר מעל ומעבר. ודווקא אחרי שהריבית עלתה (אך במתינות יחסית) שוק האג"ח בריבית משתנה ירד.
    רם - במסגרת הדיון בינינו, כתבתי כבר שהדוגמא שנתת היא לא טובה לדעתי. יש הבדל בין העלאות ריבית חדות שמפתיעות את השוק לבין תהליך עליית ריבית הדרגתי שהשוק מצפה לו.

shilk84 ידידי,
    זוכר ואפילו חלק מקבל.
    שאלתי אליך, מעבר לגילון הספציפי עליו כתבת, מהי גישתך הכללית לתקופה זו בבחירה בין ריבית משתנה לשקלי קבוע/צמוד?

הממממ... הכל שאלה של מחיר. אין לי כללי ברזל, וההעדפות שלי משתנות בהתאם למחירים שבשוק.
    לדוגמא, כתבתי שלדעתי ויליפוד ד הוא אג"ח בריבית משתנה שנותן תשואה יפה (ואף עלה יפה בשבוע - 3.7%...).
    חוץ ממנו, אני מחזיק (עדיין) את ריט1 אג"ח ב, וזהו, אין לי עוד אג"חים בריבית משתנה.
    היו לי אחזקות מאד גדולות בגזית ח (כ-200K) ובגזית גלוב ה (כ-175K) שחיסלתי לגמרי בשבוע וחצי האחרונים (ואם זכור לך גם הבעתי את עמדתי לגבי גזית גלוב ה).
    אגב, גזית ח הוא דוגמא נהדרת. באוגוסט כתבתי עליו (בפורום אחר..מה לעשות...) והסברתי למה לדעתי במחיר שהוא היה אז, האג"ח לא אטרקטיבי במיוחד. בספטמבר האג"ח נפל חזק ונחתך בכ-18%, ובמהלך אוקטובר ניתן היה לרכוש אותו במחיר מציאה. מאז, במשך כחודשיים וחצי, האג"ח תיקן ועלה בלמעלה מ-20% (כולל קופון קטנטן ונחמד שהיה בדרך), ושוב הגיע למחיר ה"הוגן" שלו (לדעתי).

אני לא חושב שאפשר לפעול בשוק עם כללי ברזל - צריך להגיב למחירים המשתנים בשוק ולמצב המשתנה.
    אבל אם תדחק אותי לפינה, אני מעדיף אג"חים צמודים, אח"כ אג"חים בריבית משתנה, ולבסוף אג"חים שקליים (אגב, אם אני אלך לקחת הלוואה בבנק ההעדפה שלי תהיה הפוכה...).
    כמובן, שבתקופה שבה אפיק מסוים יתומחר בחסר יש סיכוי לא רע שאני אעדיף דווקא אותו. וכמו שהבטחתי בהודעות אחרות בפורום - אני אעלה היום סקירה שתדבר גם על העניין הזה.

כתבה טרייה לעיונכם:

לשנת 2010: אפיק השקעה שמשלב סיכון-סיכוי אופטימלי
    ברי מולצ'דסקי מ'טופ אלפא' סוקר אג"חים קונצרניים בריבית שקלית משתנה
    ברי מולצ'דסקי 10:28 | 17.01.10

בשבוע שעבר סיפרנו לכם על תחזיתנו לשנה האזרחית החדשה וכזכור התרענו על רמת הסיכון הגבוהה בשווקים. על רקע זה, המלצנו על שני אפיקי השקעה המשלבים יחס סיכוי/סיכון אופטימלי. השבוע נסקור אחד מאפיקים אלה - אג"חים קונצרניים בריבית שקלית משתנה.

ראשית, מדוע אנו ממליצים על אפיק זה? ובכן, התחזיות הנוכחיות של מרבית מנתחי המאקרו כמו גם ניתוח הדיונים המוניטריים של בנק ישראל אינם משאירים כמעט מקום לספק: אנו נמצאים בסביבת ריבית נומינלית עולה.

כפי שניתן לראות מהגרף, למרות שלוש עליות הריבית מרמת השפל של 0.50% לרמה הנוכחית של 1.25%, הרמה הנוכחית של הריבית היא עדיין נמוכה מאוד בהשוואה היסטורית וזאת על רקע רמת אינפלציה גבוהה. רכישות המט"ח המסיביות של הנגיד, שנועדו לתמוך ברווחיותם המדרדרת של היצואנים, מייצרות הזרמה מסיבית של שקלים למשק ועל כן מלבות אינפלציה זו. ההתאוששות המשקית כמו גם התאוששות משקי העולם תורמות כמובן אף הן לעליית האינפלציה.

מחייבים את הנגיד להמשיך ולהעלות את הריבית

אמנם, התיסוף בשער החליפין של השקל ממתן במידת מה את האינפלציה, אך לצערו של הנגיד, רמת התמסורת בין שער החליפין לבין האינפלציה נמוכה משמעותית מבעבר (ירידה בשער החליפין מורידה הן את מחירי מוצרי הצריכה והן את מחיר חומרי הגלם המיובאים וכפועל יוצא תורמת להורדת רמת המחירים במשק).

העלייה באינפלציה, העליות בשווקים הפיננסיים ויציאתו של המשק הישראלי מהמיתון מחייבים את הנגיד להמשיך ולהעלות את ריבית בנק ישראל לכיוון רמתה ההיסטורית.

בסביבת ריבית זו קיים יתרון משמעותי להשקעה באג"ח שקליות בריבית משתנה ואילו האג"ח בריבית קבועה נוטות להניב תשואת חסר עקב עלייה של כל עקום התשואות במקביל לעליית הריבית קצרת הטווח.

אלבר אג"ח ז

עתה נסקור דוגמא לאג"ח קונצרני שקלי בריבית משתנה - אלבר אגח ז: (107.80 | -0.08% )

האג"ח משלם קופון המשתנה אחת לשלושה חודשים בהתבסס על ריבית הגילון (או בשמו החדש: אגח ממשלתית שקלית בריבית משתנה) מסדרה 0817 (שתי הספרות הראשונות מסמלות את חודש הפדיון ושתי הספרות האחרונות את שנת הפדיון) ובתוספת של 5% לשנה.

קרן האג"ח משולמת ב-18 תשלומים רבעוניים שווים, החל מ 1/9/2010 ועד ליום 1/12/2014. המח"מ הנוכחי של האג"ח עומד על כשנתיים וחצי בלבד.

אמנם איננו חסידים גדולים של ענף הליסינג וספקניים לגבי התשואה העתידית לבעלי המניות של חברות הליסינג הנסחרות בבורסה (שלמה ודן רכב) אך היתרון באג"ח זה הינו השעבוד הקבוע הראשון בדרגה על צי כלי הרכב בחברה אשר שוויו חייב לעמוד, לפי תנאי שטר הנאמנות, על 120% לפחות מהיתרה הבלתי מסולקת של האג"ח.

כיום האג"ח נסחרת בתשואה שנתית של כ- 4.6%, כאשר אג"ח מסוג גילון במח"מ דומה נסחרת בתשואה שנתית של כ- 1.6%, קרי פער של 3% מעל אג"ח ממשלתי! יש לציין שהאג"ח הינה בדירוג של A3, בסולם הדירוג של חברת מידרוג.

מורגן סטנלי: הצמיחה השנתית תהיה גבוהה מתחזית בנק ישראל, הריבית תגיע בסוף השנה ל-3%
    אף על פי שבחודש הקרוב צופה בנק ההשקעות כי שיעור הריבית ישאר ללא שינוי, בבנק צופים העלה נוספת כבר בפברואר
    יונתן גורודישר 12:30 | 18.01.10

בנק ההשקעות מורגן סטנלי מעריכים כי בנק ישראל ימשיך בהעלאת שיעור הריבית השנה, אך עם זאת צופים כי החודש הריבית תישאר ללא שינוי. לפי בנק ההשקעות, עד לסוף שנת 2010 שיעור הריבית צפוי לעלות לרמה של 3%.

בכך מצטרף מורגן סטנלי הערכתו של ברקליס קפיטל מאתמול, שעדכן את תחזית הריבית בסוף השנה, לאחר פרסום מדד המחירים לצרכן ביום שישי האחרון. במורגן סטנלי צופים כי בפברואר שיעור הריבית יעלה ב-0.25% עד לרמה של 3% בסוף השנה ולרמה של 4% בסוף שנת 2011, כך נכתב בסקירה ללקוחות. שיעור הריבית עוד היום ברמה של 1.25%.

ביום שישי פורסם כי בנק ישראל פספס את יעד האינפלציה בשנה הרביעית ברציפות, לאחר שמדד המחירים לצרכן נותר ללא שינוי בחודש דצמבר, בעוד שהתחזיות היו לעלייה קלה. מדד המחירים נותר ללא שינוי בדצמבר
    בתוך כך, בסקירה נפרדת אודות המזרח התיכון, מורגן סטנלי עדכן מעלה את פרסום תחזית הצמיחה לישראל ב-1% לרמה של 3.7%. נציין כי בנק ישראל מעריך כי המשק יתרחב במהלך השנה ב-3.5%.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות