x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: התפתחות בועה בשוק האג"ח?

התפתחות בועה בשוק האג"ח?

רם שלום רב. קראתי במספר מקומות דיבורים על התפתחות בועה בשוק האג,ח במיוחד הקונצרניותץ מה תהיה ההשפעה להתפוצצות בועה כזו על השוק בת"א בכלל?

Re: התפתחות בועה בשוק האג"ח?

קרח צפוני בוקר אור ,
    בועה בשוק האגח ? לפי דעתי לא קיימת בועה בשוק האגח , שוק האגח הוא עולם כל כך גדול ורחב ובו המון קטגוריות כפי שאתה יודע ( ממשלתיות , קונצרניות , שקליות , צמודות , מטחיות , ריבית משתנה , המרה ..ועוד..) .
    נכון שקיימת בשנה האחרונה נהירה די גדולה וכניסת כספים גדולה לאגחים בעיקר הקונצרניות וזאת בעקבות המשבר - נוצר מצב שבו רוב האגחים נסחרו במחירים זולים מאוד ( אבל מאוד!!) והראו על נתינת תשואה פנומינלית , תשואה אשר לוקח חיים שלמים לעשותה , נוצרה הזדמנות של באמת פעם בחיים להשתתף בחגיגה , נכון שהדברים הללו נאמרים בדיעבד אבל אני מכיר לא מעט אנשים שגם כאשר כולם היו בהיסטריה הם השקיעו וזה נכון שעברו עליהם לילות לא קלים אבל היום הם הרבה יותר נינוחים על הכורסא ומול המסכים..ובתקופה האחרונה הציבור שקורא ורואה את המצב החליט לא להישאר אדיש והבין שרוב החברות לא יקרסו ושעדיין רוב החברות כן יעמדו בהתחייבותיהם והחליטו גם הם להיכנס לשוק האגחים שעדיין קיימות שם תשואות נהדרות.
    לפי דעתי כל אגח צריך להיבחן לגופו וכל חברה צריך לבדוק מי עומד מאחוריה , ולכן לא יכולה להיות בועה!! זה נכון שעדיין לא יצאנו סופית מהמשבר ולפי דעתי עוד נראה בשנה הקרובה מספר חברות אשר לא ישלמו את חובם אבל שוב אני אומר רוב החברות כן יעמדו בתשלומים ורוב החברות כן יגיעו לסיכום עם הנושים ולכן עדיין שוק האגח רווי הזדמנויות אבל צריך לבחון כל השקעה לגופה ולא סתם לזרוק ולפזר את הכסף על כל חברה שהאגח שלה נותן תשואה דו ספרתית!!!
    ולסיכום - אני חושב שכל מי שקורא את זה צריך בראש ובראשונה להפנים ששנת 2010 לא תהיה כמו 2009 התשואות הללו לא יחזרו !! כל מי שישכיל להבין זאת ויחזור להיות עם רגליים על הקרקע ויחפש תשואות סבירות והגיוניות כלכלית אזי עשה כבר חצי עבודה והשיקולים שלו יהיו הרבה יותר נכונים וטהורים בבחירת האגחים/מניות שיבחר השנה.
    בכל מקרה בהצלחה לכולם..
    רם דעתך ?

לברון שלום,
    מצטרף לדעתך ולכל מילה בתגובתך!

יום טוב.

תודה לשניכם על התגובה המושכלת והמהירה

קרח שלום,
    ראשית ,אני מראש מתנצל על התגובה במידה ותרגיש לא בנוח איתה.
    כאחד שעוקב פה אחרי הפורומים השונים,אני חייב לציין שמבין אלו שחושבים שתהיה קריסה אתה המוביל מבינהם {אני מציין בכוונה קריסה ולא תיקון}. אומנם אתה בחברה טובה עם "השחקן" אבל עדיין אתה מאד עקבי {ברמה החיובית כמובן} בדעתך לאורך הרבה זמן.
    נכון שגם אני למשל חושב שהבורסה לא יכולה רק לעלות ולא תמיד ישן בשקט בלילה למרות שאני חושב שאני לא מסכן יותר מדי אבל יחד עם זאת חייבים ,לדעתי, מדי פעם לעשות חשיבה מחדש.{זה תמיד מזכיר לי שבבדיקה של תרגיל במטמטיקה אסור לעבור על הפתרון אלה צריך לחשב הכל מחדש אחרת מנציחים את הטעות כי לא שמים לב}.
    הטראומה של 2008 לא עוברת ביום,אבל מצד שני מי שעוסק בתחום הזה חייב כל הזמן לחשב סיכון/סיכוי ומדי פעם לקפוץ למים ולקחת סיכונים כי מלהסתכל על המסך ולחכות שתגיע הנפילה לא לזה התכוון המשורר של הבורסה.
    אין כמובן בדברי המלצה לשום פעולה שאינך בטוח בה רק {כאחד שמעריך את היושר שלך מקריאה בלבד} מנסה להביט מהצד ולהגיד לך דברים שאינך רואה מהפוזיציה שלך. כמובן כן דברי אינם באים בדיעבד {אנחנו סביב ה1150 כאשר שחקן מסביבות 850-900 טוען,בצדק,שחייב להגיע תיקון {אולי כבר נפילה 30%+-}}.
    מאחל לך הצלחה בפועלך

אהלן לברון,
    תראה, כשכותבים "בועה בשוק האג"ח" מתכוונים לדעתי בראש ובראשונה לשוק הסולידי - אג"ח ממשלתיות וקונצרניות בדירוג מאד גבוה.
    וכשמסתכלים על השוק הנ"ל, צריך לבדוק מספר דברים:
    איך התשואות בראיה היסטורית?
    מה המרווחים בין אג"חים ממשלתיים לקונצרנים?
    איך השוק מתכונן לתרחיש של העלאות ריבית?
    מהן ציפיות האינפלציה של השוק?
    איך נראה עקום הריבית?

מכיוון שהמחירים בשוק משתנים באופן תמידי, צריך להזהר כשמדברים על בועה (ובכל מקרה, אין דין מחירים גבוהים בשוק האג"ח הסולידי כדין בועה בשוק המניות).
    לפני כחודש, לדוגמא, יכולת למצוא אג"חים של בנקים במרווחים של כ-2% (וכמשדובר בשטרי הון אז גם 3%) מעל אג"ח ממשלתי, במגוון מח"מים.
    האג"חים הנ"ל עלו די בחדות תוך כשבועיים-שלשה, והמרווחים מאד הצטמצמו. האם בהכרח מדובר על בועה?
    לאו דווקא. ראשית, ירידות של אחוזים בודדים (שהן לא מה בכך באג"ח סולידית) יכולות להגדיל מחדש את הפער.
    שנית, צריך לזכור שכאשר אג"ח מדשדש במקום במשך תקופה התשואה עליו עולה. בפועל, חלק מהאג"חים הסולידיים הצמודים מדשדשים מזה כשלשה חודשים במקום, והתשואה עליהם עלתה למעשה.

אג"ח שאני אוהב לקחת כמדד ייחוס לשוק הסולידי הוא כלל תעשיות י"ג.
    מדובר באג"ח צמוד מדד במח"מ בינוני - 4.7.
    לפני כחודש, האג"ח נסחר בתשואה של למעלה מ-4% ברוטו, ובפער של 2.5% מאג"ח ממשלתי. לטעמי, לא רע בכלל לאג"ח שכזה.
    השבוע, האג"ח כבר הגיע למחיר ששיקף תשואה של 2.9% (!), והפער מהממשלתי המקביל הצטמצם ל-1.2-1.3% בלבד...

לקרח צפוני! שמי אפי נפגשנו בקורס אופציות בחיפה, אגב תארגן קורס מתקדמים באופציות- ותבורך!!!. קראתי בכלכליסט מאמר על בועה, לדעתי הכוונה לגודל ההנפקות ויכולת החברות לשלם, ולא לבועה בכוונה לגובה התשואה , שהיא סבירה מאד.

shilk84 שלום ,
    ההודעה המקורית היא לא שלי ואני רק נתתי את דעתי ( ועדיין אני חושב וגורס שמה שכתבתי הוא נכון ) , ואני מסכים עם מה שכתבת..ולא מבין למה הפנית את ההודעה אליי כי הדברים שכתבתי הם לרוב זהים לדבריך..
    בברכה

אהלן לברון,
    הסיבה היחידה שפניתי אליך היא שרציתי להפנות את תשומת ליבך לשוק שעליו מדברים (בעיקר) בכתבות - השוק הסולידי.
    אחד החששות העיקריים השנה, מבחינת המשקיע הקטן, הוא מעליית ריבית, שתוביל לעליית תשואות, שתגרור הפסדים באפיקים ה"סולידיים". אגב, גם שוק הזבל עשוי להיות מושפע, בעיקר בחלק שבו התשואות הדו-ספרתיות הן נמוכות (יחסית).

שום דבר אישי כמובן :-)

היי ,
    אם תסתכל טיפה בדברים שאני כותב , תוכל לראות ששנינו מדברים על אותו דבר ולא פעם רשמתי בפורום זה על עליית הריבית הצפוייה במהלך השנה הבאה עלינו לטובה ולהשלכות שלה על האגחים .
    בכל אופן אני יודע ששום דבר לא אישי ובסך הכל המטרה היא לשפוך אור על הנושא הזה לכולם גם לאלה שמבינים יותר וגם לאלו שמבינים פחות
    בברכה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות