x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: בין שחרים לגילונים

בין שחרים לגילונים

שלום לראם
    אבקש המלצות שלך לגבי סוג של אג"ח בתקופה של עכשיו
    מדובר בסכום כסף של עד 60000ש"ח , לא מתכוון להמתין עד פדיון ,סולידי+
    תחילה קניתי שחרים ולפני שבוע קניתי גילונים והיו ירידות למרות שמדובר בגילונים ריבית משתנה ,קנייה התואמת תקופה של צפי עליית ריבית .
    אבל וכנראה שמדובר בעליה מתונה מאוד של ריבית , וכנראה הנגיד לא יעלה את הריבית בקרוב לאור מצבו של הדולר והאינפלציה.
    אבקש המלצתך לגבי אג"ח של שופרסל צמוד ולא צמוד בחלוקה של חצי חצי.

תודה רבה
    ויישר כוח על ההסברים והמקצועיות שלך
    מאת
    מולא

Re: בין שחרים לגילונים

camil mula שלום,
    אם אתה מחפש סולידי ולא תחכה עד פדיון, בשום אופן אל תיכנס לאג"ח בריבית קבועה צמוד או שאינו צמוד, אתה תצא בהפסד.

אם לתקופה קצרה ולא עד פדיון אז רק בריבית משתנה.

שופרסל
    ב'- תשואה נמוכה למח"מ ארוך, כאמור, מכיוון שאתה מתכוון לצאת באמצע, בשום אופן לא להיכנס לזה בתשואה הקיימת.
    שופרסל
    ג'- זה אג"ח לא צמוד בריבית קבועה, יותר גרוע מהקודם (תוריד את תחזית האינפלציה מהתשואה ותבין), גם לזה אל תיכנס.

לשיקולך ובהצלחה.

אגב camil mula,
    שמי רם, ראם יש בספארי

ציטוט פורסם במקור על ידי ram
    camil mula שלום,
    אם אתה מחפש סולידי ולא תחכה עד פדיון, בשום אופן אל תיכנס לאג"ח בריבית קבועה צמוד או שאינו צמוד, אתה תצא בהפסד.

אם לתקופה קצרה ולא עד פדיון אז רק בריבית משתנה.

שופרסל
    ב'- תשואה נמוכה למח"מ ארוך, כאמור, מכיוון שאתה מתכוון לצאת באמצע, בשום אופן לא להיכנס לזה בתשואה הקיימת.
    שופרסל
    ג'- זה אג"ח לא צמוד בריבית קבועה, יותר גרוע מהקודם (תוריד את תחזית האינפלציה מהתשואה ותבין), גם לזה אל תיכנס.

לשיקולך ובהצלחה.
    רם שאלה לי אליך?
    בלי להכנס לגופו של ענין אתה פוסק בצורה החלטית להמנע מאגרות חוב אלו. לכאורה אם אתה כל כך צודק מדוע השוק לא מתמחר את מה שאתה ואני יודעים ומיד מוריד את המחיר שלהם למחיר ששוה לקנות.
    הרי כל מי שמחזיק בהם יעשה חשבון שעדיף למכרן ולקנות אגח משתלמים יותר.
    ואל תאמר לי שיש כאלה שמחזיקים עד הפדיון משום שאם כולנו יודעים שהם ירדו או מרבית הסיכויים שירדו נמכור אותם כעת נחכה לירידות ואז נמכור אותם עד לפדיון?
    האם לדעתך השוק כל כך לא גמיש?
    אין בכוונתי זאת לחזור לדיון הקודם שלנו בקשר לצמודי מדד אלא השאלה היא מנקודת מבט שונה לגמרי בלא להתייחס כלל לעצם ההנחות שלך בתשובה שלא נכנסתי אליהם כעת.

navhmjep שלום,

א. יש בהחלט שקונים עד פדיון.
    ב. ויש שקונים משום שביקשו מהיועץ אג"ח סולידי. ושופרסל הוא בהחלט סולידי, אך אינם מודעים לתרחישים האפשריים.

ולגופו של עניין, ראה את שופרסל ג' , שקלי בתשואה לפדיון של 4.49%, נניח אינפלציה של 2.5%, הווה אומר ריבית ריאלית של כ 2% , פרעון האג"ח בין השנים 2010 עד 2017.
    מה לדעתך יקרה לאדם שיכנס היום לאג"ח זה וירצה לצאת במהלך השנה?

לדעתי יצא בהפסד הון.

אם יש לך דעה שונה לעניין זה אשמח לקרוא.

יום טוב.

ציטוט פורסם במקור על ידי ram
    navhmjep שלום,

א. יש בהחלט שקונים עד פדיון.
    ב. ויש שקונים משום שביקשו מהיועץ אג"ח סולידי. ושופרסל הוא בהחלט סולידי, אך אינם מודעים לתרחישים האפשריים.

ולגופו של עניין, ראה את שופרסל ג' , שקלי בתשואה לפדיון של 4.49%, נניח אינפלציה של 2.5%, הווה אומר ריבית ריאלית של כ 2% , פרעון האג"ח בין השנים 2010 עד 2017.
    מה לדעתך יקרה לאדם שיכנס היום לאג"ח זה וירצה לצאת במהלך השנה?

לדעתי יצא בהפסד הון.

אם יש לך דעה שונה לעניין זה אשמח לקרוא.

יום טוב.
    אין לי בכלל דעה במה ששאלתיך אני רק רוצה להבין מדוע השוק לא מאזן סטיות כאלו?

אני אגיד דבר כזה -
    קודם כל לא נכון לדעתי להסתכל על השוק מנקודת המבט של האיש הקטן.
    האנשים שקונים אג"ח כי היועץ בבנק אמר להם שזה סולידי הם חלק די קטן בשוק האג"ח, שמגלגל מליארדים מדי יום (4 מליארד בממוצע ליום, מזה 900 מליון באג"ח קונרצני).
    רוב הפעילות, באג"חים ה"כבדים" לפחות (ושופרסל הוא אחד כזה), נעשית ע"י קרנות נאמנות וגופים מוסדיים.
    לכן, לדעתי, הסיבה שהתשואה באג"ח כזה או אחר נמוכה יחסית היא בגלל הקרנות ו/או בגלל ההעדפות של המוסדיים לנייר מסוים.
    שנית, וכתבי זאת כמה פעמים, השוק מתמחר אג"חים שונים לפי ציפיות האינפלציה, הריבית, ועוד. כלומר, אם הקונצנזוס הוא שאנחנו בפני תהליך של עליית ריבית חדה - האג"חים בריבית משתנה יתומחרו בהתאם.

אתה יודע מה, כתשובה לשאלתך אני אכתוב סקירה קצרה בנושא.

ציטוט פורסם במקור על ידי shilk84
    אני אגיד דבר כזה -
    קודם כל לא נכון לדעתי להסתכל על השוק מנקודת המבט של האיש הקטן.
    האנשים שקונים אג"ח כי היועץ בבנק אמר להם שזה סולידי הם חלק די קטן בשוק האג"ח, שמגלגל מליארדים מדי יום (4 מליארד בממוצע ליום, מזה 900 מליון באג"ח קונרצני).
    רוב הפעילות, באג"חים ה"כבדים" לפחות (ושופרסל הוא אחד כזה), נעשית ע"י קרנות נאמנות וגופים מוסדיים.
    לכן, לדעתי, הסיבה שהתשואה באג"ח כזה או אחר נמוכה יחסית היא בגלל הקרנות ו/או בגלל ההעדפות של המוסדיים לנייר מסוים.
    שנית, וכתבי זאת כמה פעמים, השוק מתמחר אג"חים שונים לפי ציפיות האינפלציה, הריבית, ועוד. כלומר, אם הקונצנזוס הוא שאנחנו בפני תהליך של עליית ריבית חדה - האג"חים בריבית משתנה יתומחרו בהתאם.

אתה יודע מה, כתשובה לשאלתך אני אכתוב סקירה קצרה בנושא.
    השאלה שלי היתה מדוע השוק לא מתמחר את העקרונות שרם העלה ואתה עונה לי שהשוק מתמחר?! קטונתי מהבין.

חכה, אני מבטיח לכתוב סקירה שלמה שתסביר את עמדתי. אני אפילו אקדיש אותה לך :-).

ציטוט פורסם במקור על ידי shilk84
    חכה, אני מבטיח לכתוב סקירה שלמה שתסביר את עמדתי. אני אפילו אקדיש אותה לך :-).
    מחכה בהתתרגשות

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות