שאלה מייאשת למדי אקווה שלא תכעסו עלי .
איני מוכן לברוח מהתפיסות שלי, מי שחולק עלי אדרבא יביא את דעתו ואשמח לקבל ממנו.
ידוע שרוב הקרנות נאמנות לא מכות את המדדים הרלוונטים בין במניות ובין באגחים ולאורך שנים אף אחד לא מצליח(אם לא על ידי גיוון של ההשקעות ממגזרים שאינם רלוונטים לעיקר נכסי הקרן)
אמנם רובם מתקרבים למדדים שעליהם הם עוקבים.
רוב הכסף מושקע על ידי המוסדיים והיום הרבה על ידי תעודות הסל וחלקו הקטן על ידי לקוחות פרטיים.
ישנם את הגדולים והמומחים שמכים את המדדים וחייב להיות כנגד זה כאלה שמפסידים להם דהיינו שהם עושים הרבה פחות מהמדד.
וכעת לשאלתי הרי הרבה מן החברים כאן אינם מן ה"גדולים" א"כ מדוע הם חושבים שהם בדיוק אלו שיצליחו להכות את המדד כמו ה"גדולים" יותר ממנהלי הקרנות וההשקעות המנוסים אם כי מסורבלים.
ברצוני להניח שרוב אלה שמפסידים לגדולים הנם באופן כללי המשקיעים הבלתי מנוסים דיים. מבחינה סטטסטית רוב הקטנים לא מכים את המדד. א"כ למה אנו עושים את זה?? נקנה תעודות סל וזהו מדוע אנו מרמים את עצמנו שהנה אנחנו בדיוק נכה את השוק , ובוודאי שהאתר של שחקן הוא מוצלח וכו' וכו' אבל האם הידע שבאתר הזה הוא הנצחון המוחץ על השוק??
חוששני שאנו משחקים לידי הגדולים שמכים את המדד !!!!!!!!!
היום כבר קיבלתי על הראש מחברים כאן שאני רוצה להינות מאחרים ולא להתיגע.
מודה באשמה! מי שרוצה ליהנות מהמשחק ולהפסיד או להרוויח פחות שיהנה
אני מסתכל על הדברים מנקודת מקסום הרווח שלהם ולדעתי ניהול מקצועי עדיף מניהול אישי.
יודעני שיש כאלה שמכירים מישהו שמכה את השוק אפי' שהוא לא מומחה גדול ומנסים גם להיות כמוהו אלו בודדים בים של רבים שמתביישים לגלות את ההפסדים שלהם או את חוסר ההצלחה שלהם.
בהצלחה חברים !!!!