שלום !
האם בישראל יש אפשרות לפטור בתשלום מיסים בעת מכירת נכס אם נרכוש נכס אחר גדול יותר וכו,
תודה
מוטי
שלום !
האם בישראל יש אפשרות לפטור בתשלום מיסים בעת מכירת נכס אם נרכוש נכס אחר גדול יותר וכו,
תודה
מוטי
היי מוטי,
אכן ישנה אופציה כזו אך היא תוייה במשתנים נוספים כגון האם זו דירה יחידה ? האם התבקש פטור ממס לאחרונה ?
אנא פרט מעט יותר באשר לסיטואציה ואשמח לעזור.
בהצלחה,
לירן מורנו, עו"ד
המידע המוצג בפורום הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורך הדין וממנהלי האתר כל אחריות.
לירן, שלום !
מדובר על דירה שניה
השאלה היא יותר תיאורטית שאם אני משקיע בדירה ויש לי הזדמנות למכור ברווח יפה אך אני רוצה להשקיע בדירה אחרת וכך אני מעצם מתקדם ומגדיל את ההשקעות והנכסים. אני בעיקר מתכוון לדוגמה של סעיף 1031 בארה"ב ששם זה אפשרי.
תודה מראש
מוטי
מוטי שלום,
כפי שציינתי וארחיב כעת ישנה אפשרות מעין זו ,
המחוקק ביקש ליתן למי שיש בידו 2 נכסים קטנים למכורם בפטור ממס ולרכוש נכס גדול יותר.
הרציונל מאחורי צעד זה הוא יצירת משפחה וגידולה.
אך... ישנם פרמטרים נוספים בכדי להיכנס בגדר פטורים ממס שבח כגון פרק הזמן שבו התבקש בעבר פטור ואחרים.
אני מבין את רצונך שלא לחשוף פרטים יתר על המידה אך הם נדרשים בבחינת סוגיה זו.
לפיכך, הותרתי את הנייד שלי , אל תהסס לעשות שימוש בו.
בכבוד רב,
לירן מורנו, עו"ד
050-7816842
המידע המוצג בפורום הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורך הדין וממנהלי האתר כל אחריות.