שליק שלום,פורסם במקור על ידי shilk84
לא הייתי פה כמה שבועות אבל בכל זאת נחזור לעניין..
ראשית, עתיד מעורפל? לא יודע על סמך מה אתה קבעת שלמרג עתיד מעורפל.
שנית, עתיד מעורפל היה ב-2009 כמעט בכל חברות הנדלן הממונפות - דלק נדלן, כלכלית,אפריקה, מנופים, ב.יאיר, רוזבאד, דרבן, אזורים, אולימפיה, ועוד. אז מה לא נקנה בגלל עתיד מעורפל כביכול? נשב על הגדר ולא ניקח כסף שהיה על הריצפה בגלל זה? אני חייב להגיד לך משהו. אני רו"ח, ואני פתחתי דוחות כספים של רוב החברות שצינתי.. התוצאות היו על הפנים, אבל מה! יש בשוק ההון הרבה פסיכולוגיה, יש הרבה מעבר לשורה התחתונה בדוחות הכספיים. מי שלא מבין את לעולם לא ידע לזהות הזדמנויות, ולהרויח בגדול חד וחלק! אני ישבתי עם כמה חבר'ה מהמחלקה הכלכלית בפירמה שבה עבדתי בזמנו רגע לפני שהתחלתי לרכוש באופן מסיבי (כל הכסף שהיה לי - מאות אלפי שקלים) את האגחים של החברות הנ"ל, ושאלתי מהם אומרים על השקעה באגחים של אותן חברות. כולם בלי יוצא מהכלל חשבו שנפלתי מהירח, וגיחכו, ואמרו שאני הולך להפסיד כסף...שאלתי אותם למה הם אומרים את זה והאם הם השקיעו פעם באגחים כאלה, וכולם אמרו לי אותו דבר ראית את התוצאות בדוחות הכספיים שלהם? את התזרימים? הבורסה קרסה, כל החברות האלה לפני קריסה, ועוד שטויות בסגנון...מה עם הנכסים שניתן לממש? מה עם זהות בעל הבית? מה עם הבנקים שלהם יש אינטרס שחלק מהחברות לא יפשטו רגל? מה עם המחירים מגוחכים שלא משקיפים באמת את המצב אלא יותר מצב של היסטריה? זה ה לא לקחו בחשבון.
סוף דבר הוא, ששנה אחרי הם עדיין מפחדים, מה שהם מתחילים לקנות, אני כבר מוכר...הם ימשיכו כל חיהם לעבוד כשכירים כי הם רו"ח רגילים בלי טיפת תעזה, בלי מעוף, בלי הבנה אמיתית של כיצד ואיך עובד השוק, ואני? ע יד על הלב, בשיא הצניעות עשיתי כסף בשנה הזו שמספיק לי ל-5 שנים, ואני כבר לא שכיר של אף אחד..
גם היום אני ממשיך לקנות קצת אגחים (מעט מאוד הזדמנויות כיום, עובר להתרכז בעיקר במניות) עם סיכון אבל עם סיכוי גדול מאוד..והנה טיפ קטן: שים לב ללנדמארק א' - פוטנציאל ענק למרות שיש כמובן סיכון גדול מאוד- כנס וקרא את מתווה ההסדר ותבין...