x

עמוד 3 מתוך 5 ראשוןראשון 12345 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 21 עד 30 מתוך 50

נושא: מלרג ב', תזכורת: יום האקס 20/1/10 לפירעון שישית מהקרן.

Re: מלרג ב', תזכורת: יום האקס 20/1/10 לפירעון שישית מהקרן.

cordell שלום.

חישוב הפארי ביום האקס הוא: הורד את הריבית בלבד ממחיר הפארי שלפני יום האקס.
    פירעון חלקי לא משנה את הפארי, הוא משנה רק את כמות הע.נ. שבסדרה.

יום טוב.

כפי שחששתי - היום יום האקס והאג"ח החל אותו בצלילה.
    מקווה שמי שמחזיק באג"ח זכר להמלט אתמול, ושאף אחד לא קנה את האג"ח בשער גבוה מ-70...
    יום טוב :-)

לא ברור מה אתה בדיוק מנסה להגיד.
    בגדול מבחינת שווי כספי האגח אתמול בשער 75 שווה כמו האגח היום בשער של בערך 65 (אין לי כח לחשב בדיוק) פלוס הכסף שיכנס לבנק.
    יכול להיות שיהיו ידיים חלשות שילחצו וימכרו בפחות או בהרבה פחות, ראינו את זה בזמן האחרון וזו בהחלט הזדמנות קנייה.
    מרשים כיצד אתה עוקב באדיקות אחרי אגח שאתה לא מחזיק ולא ממליץ.

אני מנסה להגיד דבר מאד פשוט:
    כשמדובר בחברה שהפרעון הקרוב בטוח (או כמעט בטוח) אבל עתיד החברה מעורפל - צריך לקחת בחשבון שרווח שיווצר בזכות הפרעון החלקי לא בהכרח אומר שהעסקה כדאית.
    ולכן, צריך לבדוק את יחס הסיכוי-סיכון במחיר השוק, ולא להסתפק בכך שהפרעון הקרוב מובטח.
    מה לעשות, אם אני כבר נכנס לחברה עם עתיד מעורפל אני מן הסתם לא אעשה זאת בשביל להרוויח 5-10%, וציינתי שבמחיר של מעל 70 אג' לא כדאי לדעתי לקנות את האג"ח, כרגע.
    ומי שקנה את האג"ח בשער 73-74 לא נהנה מרווח מהיר כתוצאה מהפרעון הסופי.
    אני אעשה עבורך את החשבון:
    קנית 60000 יח' בשער 73 --> סה"כ הוצאת 43800 ש"ח.
    קבלת בחזרה 10000 יח' לפי 1.0787 שקל ליחידה --> קיבלת בחזרה 10787 ש"ח (לפני מס).
    קבלת ריבית של כ-3.6 אג' על כל יח' --> סה"כ כ-2160 ש"ח לפני מס.
    נשארו לך ביד 50000 יח' ששוות 32500 ש"ח (לפי שער של 65 אג' ליחידה).
    סה"כ יש לך בחשבון, ברוטו, 45477 ש"ח. אם תוריד מיסים ועמלות - אין כאן שום רווח...

ואגב, עצם העובדה שהאג"ח יורדת בחדות לא מעיד בהכרח על "ידיים חלשות".
    האם יש לך יכולת להעריך בצורה מספרית וטובה את מצב החברה? לי אין. אם אתה אומר "זאת בהחלט הזדמנות קניה" אמור להיות הסבר מאחורי האמירה הזאת.

ומה לעשות, חלק מהלימוד הוא גם לעקוב אחרי דברים שאתה לא בהכרח מחזיק. ומלרג היא כמובן לא המקרה היחיד.

ציטוט פורסם במקור על ידי shilk84
    כפי שחששתי - היום יום האקס והאג"ח החל אותו בצלילה.
    מקווה שמי שמחזיק באג"ח זכר להמלט אתמול, ושאף אחד לא קנה את האג"ח בשער גבוה מ-70...
    יום טוב :-)
    ראשית שלום,
    שנית, מה פתאום למכור??? למה מי מת? בטח לא החברה.
    שלישית, אני מרוצה מהירידות האלה, הלוואי וירד לאיזור 50, אז אני אקנה עוד.
    נכנסתי ב-62.5, ואני מתקשה להאמין שנראה שערים מתחת ל-60. ואם כן, זו תהיה הזדמנות למי שלא נמצא בה.
    בגדול החברה הזו לא תיפול, מדובר בחברה עובדת, עם חוזים, שנקלעה לקשיים, אבל עם מוניטין מוכח, ושתצא מהמצב אליו נקלעה. כעת יש פאניקה, וצריך לדעת לנצל את ההזדמנויות האחרונות שנשארו בשוק האגחים.
    אני אישית לא מתכוון לשחרר לפני איזור ה-100. מה הלחץ?

אני אגיד לך 2 דברים -
    1) חברות גדולות וטובות ממלרג נפלו בארץ (שנזכיר שמות?) ובעולם. החברה לא תיפול? אולי. אבל כרגע המצב בה מאד לא ברור, וקשה להעריך לאן היא תלך. אולי היא לא תיפול אבל תלך להסדר נושים? מי יודע. כשמנתחים חברה צריך לבדוק את הנתונים והמספרים שלה, ואני לא ראיתי שם גדולות ונצורות.
    בכל מקרה - המוניטין לא מבטיח כלום ברגע שהחברה לא מתפקדת כמו שצריך.
    2) הזדמנויות יש כל הזמן בשוק. מי אמר שמלרג היא הזדמנות כזאת?

shilk 84

תודה על התשובה הרצינית אבל עדיין, זה בדיוק מה שאני אומר, אין שום רווח ושום הפסד ביחס למי שאתמול קנה ב- 73 או 74 ואפילו 75, אז מה הטעם לפתוח הודעה ולציין שהאגח "צולל"?

ואני אישית מסכים עם ריאד שבגלל אוסף קריטריונים, יותר איכותיים מאשר כמותיים, שכנראה פחות מדברים אליך, החברה תפרע הכל. אבל אם הירידה תמשיך ביום יומיים הקרובים לכיוון ה - 60, זו בהחלט הזמנות קניה כפי שציינתי, ולפחות ריאד מסכים איתי..

כל טוב

ציטוט פורסם במקור על ידי abumik
    shilk 84

תודה על התשובה הרצינית אבל עדיין, זה בדיוק מה שאני אומר, אין שום רווח ושום הפסד ביחס למי שאתמול קנה ב- 73 או 74 ואפילו 75, אז מה הטעם לפתוח הודעה ולציין שהאגח "צולל"?

ואני אישית מסכים עם ריאד שבגלל אוסף קריטריונים, יותר איכותיים מאשר כמותיים, שכנראה פחות מדברים אליך, החברה תפרע הכל. אבל אם הירידה תמשיך ביום יומיים הקרובים לכיוון ה - 60, זו בהחלט הזמנות קניה כפי שציינתי, ולפחות ריאד מסכים איתי..

כל טוב
    תיקון קטן, רונן, לא ריאד...

סליחה רונן, פשוט נרשם כתרגום חופשי של הניק שלך

אני אסביר משהו לגבי מלרג:
    אם הרעיון היה להרוויח בעזרת הפדיון הקרוב - הרי שהמטרה הזאת לא הושגה, נכון לעכשיו, וזאת היתה האזהרה המקורית שלי, וניסיתי להסביר שמראש מעל שער מסוים האפשרות להנות מהפרעון כדי להשיג רווח מהיר היא מסוכנת.

אם הרעיון הוא שמלרג תתאושש ותשלם אחרי הכל - אזי האג"ח שאתם אמורים לבחור, לדעתי, הוא אג"ח א, האג"ח להמרה.
    השער שלו, נכון להיום, הוא 70.5, והוא נפרע בשלשה תשלומים, החל מאוקטובר הקרוב.
    אם לדעתכם מלרג תתאושש בסופו של דבר, או לפחות תצליח לעבור את 2010 - אג"ח א הוא האג"ח בשבילכם.
    באוקטובר תקבלו שליש מהקרן בחזרה, ברווח של למעלה מ-50%, כלומר במחיר השוק הנוכחי תקבלו קצת יותר מ- 50 אג' מההשקעה בחזרה רק מהחזר הקרן. בנוסף, האג"ח משלם ריבית של 4.25 באפריל ובאוקטובר - כלומר סה"כ תקבלו בחזרה כ-55 אג' בחזרה כבר באוקטובר הקרוב.

למען הגילוי הנאות - לא מחזיק באף אחד מהם. אבל אם הייתי בדעה שמלרג תתאושש - הייתי הולך על אג"ח א ולא על אג"ח ב.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות