שלום רם
אני מחזיק היום 2 אגחים להמרה :
1) טאואר אג"ח ג - בעקבות המלצה שלך
2) קמהדע אג"ח ג - בעקבות המלצה של הגורו מיכה צ'רניאק
אני מעוניין לחזק את התיק בעוד אג"ח להמרה אבל לא יודע מה לבחור
או יש לך או למשהוא בפורום המלצה כלשהיא ?
תודה רבה
אורן
שלום רם
אני מחזיק היום 2 אגחים להמרה :
1) טאואר אג"ח ג - בעקבות המלצה שלך
2) קמהדע אג"ח ג - בעקבות המלצה של הגורו מיכה צ'רניאק
אני מעוניין לחזק את התיק בעוד אג"ח להמרה אבל לא יודע מה לבחור
או יש לך או למשהוא בפורום המלצה כלשהיא ?
תודה רבה
אורן
orenga שלום,
אנסה לסייע אך מס' שאלות:
א. למה דווקא אג"ח להמרה ולא קונצרני?
ב. מהו טווח ההשקעה?
ג. האם עד לפירעון?
זכור שיש אג"חים להמרה שהם ראויים דווקא באפיק הקונצרני שלהם ולא באפיק ההמרתי, דוגמא: דלק נדל"ן ג'.
היי
1) האגחים להמרה יש להם פוטנציאל מאוד גבוהה אם יש מניות שדוחפות אותם.
שני אלה שציינתי רק מתחילת החודש עשו בסביבות 7%
2) אני לא מוגבל בזמן ובדרך כלל מוכר לפני פרעון שנראה לי שהמניה מיצתה את עצמה
ואין עוד מקום לעליות(אני לא מתכוון להמיר)
3) לגבי דלק נדלן אג"ח ג , הוא נראה מעניין למרות שלא רציתי להתעסק עם חברה זו
עקב חובות של תשובה שיכולים להוריד את המניה ובעקבות כך את האג"ח שלהם.
אבל אם אג"ח זה נראה לך מומלץ אני אלך עליו
תודה
אורן
אם אנחנו מדברים רק על "הנתונים היבשים" של האג"ח להמרה -
אלביט הדמיה אגח 1 - מח"מ 4, תשואה 5.22% לא צמודה, פרמיית המרה כ-50%, נראה לי עונה על התנאים.
גם משביר לצרכן א - מח"מ קצת פחות מ-2, תשואה 3.5% צמוד, פרמיית המרה כ-85% נראית לי מעניינת (בין השאר לאור הארגון מחדש בקבוצת המשביר), אבל כאן מח"מ קצר יותר והאופציה להמיר מתקצרת גם היא.
בכל מקרה:
1) מעבר לנתונים היבשים של האג"ח להמרה, צריך לבדוק האם החברה נראית לך ראויה להשקעה.
2) תזהר מגורואים :-). אגב, לא כל מה שמנהל קרנות יכול להרשות לעצמו אתה בהכרח יכול להרשות לעצמך...
בהצלחה.
מחזיק ולא ממליץ.
orenga שלום,
א. בבקשה אל תלך על אג"ח רק כי הוא נראה לי מומלץ, קח את המלצתי ובדוק אותה היטב בטרם תחליט לרכוש.
ב. אני המלצתי לא אחת על דלק נדל"ן ג', בתחום ההמרתי הוא לא מעניין והמניה לא תדחוף אותו כי הפרמיה שלו להמרה גבוהה מאוד ולמח"מ קצר. הוא מעניין , לעניות דעתי, משום תשואתו לפדיון (בתחום הקונצרני) ולאור פירעון של 50% ממנו במאי הקרוב והיתרה במאי הבא ומכיוון שאני מאמין ומקווה שתשובה ישלם.
אך יש מעניינים נוספים קונצרניים.
חשוב שתבין שאג"ח להמרה בעל פוטנציאל לרוץ עם המניה רק אם הפרמיה להמרה שלו נמוכה או סבירה, כשהיא גבוהה אין סיכוי לכך.
שקול היטב ובהצלחה.
ועוד משהו חשוב - אזהרה קטנה.
אם תשקול להשקיע בסקיילקס אגח 1 (בכל זאת, אג"ח שקלי להמרה של החברה ששולטת בפרטנר, בעל מח"מ ארוך יחסית ופרמיית המרה רק של 9.53%) חשוב לזכור לגביו 2 דברים:
1) מדובר באג"ח היחיד מבין אלו שסקיילקס הנפיקה שאין לו בטחונות.
2) לאור מה שכתבתי, במידה והמניה תצלול - סביר מאד להניח שהאג"ח יצלול בכמה אחוזים טובים (לפחות 10% לדעתי). מדוע? מאחר וברגע שהאג"ח חוזר למסלול האג"חי שלו הוא בנחיתות ברורה מול אג"ח שקלי אחר של סקיילקס - סקיילקס אג"ח א, שיש לו בטחונות, הוא בעל מח"מ ארוך יותר, ונסחר בתשואה גבוהה ב-3% מזו של סקיילקס 1.
קח זאת בחשבון...