יש לי שאלה עקרונית:
אם אני קונה אגח צמוד ב-100 ש"ח ומוכרת אחרי שנה ב-150 ש"ח ובזמן זה היתה עלית מדד של 10% אני משלמת מס על 50 ש"ח רווח או על 40 ש"ח רווח (כי 10 ש"ח הם הצמדה)?
תודה, בובה
יש לי שאלה עקרונית:
אם אני קונה אגח צמוד ב-100 ש"ח ומוכרת אחרי שנה ב-150 ש"ח ובזמן זה היתה עלית מדד של 10% אני משלמת מס על 50 ש"ח רווח או על 40 ש"ח רווח (כי 10 ש"ח הם הצמדה)?
תודה, בובה
מס משולם על הרווח הריאלי
הרווח הריאלי הוא הרווח הנומינלי פחות עליית המדד ופחות כל העמלות ששילמת על קנית ואחזקת הנייר.
זה נכון גם לגבי מניות .
A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]
תודה!
אני לא בטוח שמה שאמרת נכון לגבי חישוב הרווח במניות.
אני דווקא חושב שהחישוב הינו נומינלי {במקרה ומדובר בש"ח כמובן,לגבי מניה בחול הבנק לוקח בחשבון את שער ההמרה לש"ח משם מחשב}
לדעתי החישוב הינו: מחיר מכירה-מחיר קניה *מספר יח ומשם מחושב הרווח. לא ראיתי אף פעם חישוב של עליית/ ירידת מדד בחישוב הרווח וכמובן חישוב של עלויית אחזקת הנייר בחשבון.
כמובן שזו דעתי {בדקתי מספר פעמים} אך אשמח לתשובות נוספות בנדון
מבדיקות שעשיתי לגבי אם מכרת נייר ברווח אז המס הוא על הרווח הריאליפורסם במקור על ידי tamim
כולל הפרשי מדד אך אם מכרת נייר בהפסד החישוב הוא נומינלי .
בכל מקרה עלויות אחזקת הנייר נלקחות בחשבון.
נשמע תמוה אך זה מה שהוסבר ניסיתי לברר במס הכנסה אך נראה לי שמתחמקים מתשובה חד משמעית.
הכל כמובן לגבי ניירות ישראלים
A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]
אני מנהל רישום באקסל לגבי רווח והפסד של ניירות בתיק במקביל להודעות של הבנק ומחישוב שלי מול ניירות הבנק יוצא לי רווח/הפסד זהה בין האקסל לבין הבנק כאשר באקסל אני מחשב נומינלי לגמרי כולל עלויות של קניה/מכירה בלבד.
במידה ויש למישהו ניסיון שונה מוזמן כמובן להגיב.
להלן ציטוט מתוך פקודת מס הכנסה לגבי מיסוי רווח הון.פורסם במקור על ידי tamim
שים לב שמצויין "רווח ריאלי".
לא מצאתי את ההנחיה לגבי הפסד הון אך בבנק נאמר לי שהפסד מחושב נומינלי.
במידה והבנק מחשב לך רווח נומינלי זה אומר שאתה משלם מס על רווח גבוה מהצריך ולא הייתי מוציא מכלל אפשרות שהבנק טועה, היוא דברים מעולם. אפשרות שניה היא שלא החזקת את הנייר מספיק זמן כדי שהמדד ישפיע על מחיר הקניה המופחת כתוצאה מאינפלציה.
{בתוקף בשנים 2009-2006 בלבד}
(א) חבר-בני-אדם יהיה חייב במס על רווח הון ריאלי בשיעור של 25% ואולם
רווח הון במכירת נייר ערך כמשמעותו בסעיף 6 לחוק תיאומים בשל
אינפלציה, כנוסחו לפני ביטולו בחוק לתיקון פקודת מס הכנסה (תיקון
מס' 147), התשס"ה-2005, למעט רווח הון כאמור שהיה לחבר-בני-אדם
שהוראות סעיף 6 לחוק תיאומים בשל אינפלציה או הוראות לפי סעיף
130א לא חלו לגביו לפני פרסומו של אותו תיקון, יחויב במס בשיעור
הקבוע בסעיף 126(א).
{בתוקף בשנת 2010 בלבד}
(א) חבר בני-אדם יהיה חייב במס על רווח ריאלי בשיעור הקבוע בסעיף
126(א).
(ב) (1) יחיד יהיה חייב במס על רווח הון ריאלי כאמור בסעיף 121,
בשיעור שלא יעלה על 20%, ויראו את רווח ההון כשלב הגבוה ביותר
בסולם הכנסתו החייבת.
{בתוקף בשנת 2006 בלבד}
ואולם רווח הון ריאלי במכירת מקרקעין מחוץ לישראל או נייר ערך
בחבר-בני-אדם שעיקר נכסיו הם מקרקעין מחוץ לישראל, יחויב במס
בשיעור שלא יעלה על 25%.
אין שלום על מרכיב המדד.. וזאת בדיוק הסיבה שמשלמים על הצמודים 20% מס ועל השיקליות 15% מס מסך הרווח
cordell שלום,
נכון,
אך האם ידוע לך באשר למגן מס בגין הפסדים? כשהמגן ניתן על ההפסד הוא לא מתחשב בעליית המדד ממחיר הרכישה ולכן ההפסד הריאלי גדול יותר מזה המחושב למגן.
אם ידוע לך בעניין זה אשמח מאוד לתשובתך.
שבוע טוב.
רם שלום,
DEVY רשם דבר נכון . כאשר קיים הפסד בנייר המגן מס הוא נומינלי.
ניתן להבחין בזה גם במערכות המסחר ש"מסלקות" למגן מס 20% מסך ההפסד נומינלי של אותה איגרת