x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 12

נושא: שלום רם.

שלום רם.

מה שלומך? LONG TIME.....

אני מחפש איזושהי קרן שתתן לי שקט נפשי בתקופה של עליית הרביות של הנגיד...

כרגע יש לי :
    1)מגדל אפיקים צמודה - גלילים צמודים.(100K)
    2)מנורה צמוד בינוני ללא מניות - גלילים צמודים(100K)
    3)כלל סל שקלי ר.קבועה 2-5 - (100K)
    4)MORE אג"ח פלוס (100K)

מה לדעתך צריך לעשות?
    אם היה לך היום 500K באיזה אג"ח קרנות היית שם?וכמה בכל אג"ח.

בברכה זאב.

Re: שלום רם.

שלום זאב,

א. ראשית אציין שאני לא בקיא בקרנות ובמבנה שלהן, אך אציין שלהבנתי כל הסולידיים , הן הצמודים והן השקליים בריבית קבועה, צפויים לרדת לאור העלאות הריבית שבדרך.
    ב. אם אתה מתעקש על סולידיים, אזי רצוי להמתין עד לסוף העלאות הריבית הצפויות (כנראה לאורך 2010) או "בצד" או בריבית משתנה , כגון: ממשלתי משתנה/גילון, משום שאלה לא אמורים לרדת בהעלאת הריבית (הריבית משתנה מקופון לקופון כל 3 חודשי).
    ג. מה שמתאים לי לא בהכרח מתאים לך אך מכיוון ששאלת, אני הייתי מחפש אג"חים עם יותר סיכון מהממשלתיים, אך כאלה שתשואתם מעל הממשלתי (בהכרח... סיכון=סיכוי) ומכיוון שמדובר בסכום גבוה הייתי דואג לפיזור גדול.
    באיזה אג"חים לבחור? זה תלוי ברמת הסיכון שאתה מוכן לקחת.
    ואם תמצא לנכון ללכת על אג"חים בסיכון נמוך (שתשואתן גם היא נמוכה), הייתי ממליץ ללכת על מח"מ קצר (שנתיים עד 3) וכשנקודת ההנחה שנשארים עד פדיון.

(במסגרת השאלות של היומיים האחרונים תוכל למצוא כמה המלצות לאג"חים בסיכון נמוך
    ובמח"מ לא ארוך ).

בהצלחה.

שלום זאב,
    אני יכול לענות שבאופן אישי אני לא נוהג להשקיע בקרנות אז קשה לי לענות לגביהן.
    מה שכן, אני באופן אישי מאמין שמי שמחפש השקעה סולידית ביותר בימים אלו צריך לבחור אג"חים צמודים של הבנקים מהשורה השניה (דיסקונט, הבינלאומי, איגוד) שמציגים מרווחים יפים מאג"ח ממשלתי.
    האג"חים הללו עשו קפיצות יפות בשבוע-שבועיים האחרונים, והיייתי שוקל להכנס אליהם בזהירות ולאחר שיגיעו עוד גל של ירידות מחירים (ועליית תשואות).
    אני, דרך אגב, חושב שצריך מאד להזהר גם מאג"חים בריבית משתנה - חלקן מתומחרות במחיר המלא שלהן, וחלקן אף מעבר לכך. כשקונים אג"ח בריבית משתנה חשוב מאד לבדוק מה ריבית הייחוס שלהם (ריבית בנק ישראל, ממשלתי 817, תל-בור) ולנסות להבין מה הריבית שהם אמורים להניב בסביבת ריבית "נורמלית".

ועוד נקודה אחרונה - קח בחשבון שהשנה הקרובה הולכת להיות מאד מאתגרת. לא רק בגלל העלאות הריבית אלא בגלל עוד "הפתעות" שעלולות להתרחש בדרך - הסדרי חוב לא צפויים, התאוששות פגיעה, אינפלציה שעשויה להרים ראש. כל אלו עשויים להקרין על שוק האג"ח, וכשרמת התשואות מאד נמוכה (ולא רק בשוק הסולידי) הפגיעה עלולה להיות כואבת.

היי זאב,

אני באופן אישי לא אוהב קרנות נאמנות ומעדיף לברור את הנכסים שאני משקיע בהם באופן אישי.
    אם אתה מדבר על סכום של 500k להשקעה סולידית אני ממליץ לך בחום למצוא לך מנהל השקעות ולשלם לו 1.5% דמי ניהול ואני מבטיח לך שאם הוא איש מקצוע אמיתי זה ישלם לך בגדול. אני בטוח שאם תרצה תקבל גם המלצות מכותבי הפורום, או תבדוק בחוג מכריך.

בהצלחה.

לכל ידידי המלומדים תודה רבה על התשובות...אבל...

לא עניתם לי על התשובה!

בוא ננסה לשאול שוב...

בוא נניח שיש לכם 500K ואתם מעוניינים להשקיע באגחים של חברות בריאות למשך שנה-שלוש שנים ולצפות לרווח של מעל 6 אחוז שנתי מוכן כמובן לסיכון סביר
    במה הייתם משקיעים?

נא לתת שם ומספר נייר וכמה להשקיע בכל נייר...

תודה רבה רבה על התשובות.

תשובתי אולי תאכזב אותך מעט משום שאינני מתכוון לתת שמות ומספרים של אגחים. לא בגלל שלא עולות לי כמה אפשרויות בראש אבל סכום של 500K בהשקעה ל 1-3 שנים בתשואה של מעל 6% דורש בניית תיק מפוזר תוך בחירה קפדנית של האגחים. סכום כזה צריך להיות מחולק על לפחות עשרים אגחים שונים ברמות סיכון שונות (נמוכה, בינונית ואפילו 1-3 אגחים בסיכון גבוה). הצעתי היא שתמצא איש מקצוע שיעזור לך לבנות תיק ראוי ע"פ דרישותיך וכשתהיה לך שאלה על אגח ספציפי אשמח לעזור.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

זאביק ידידי,
    ניסית לשאול שוב, אז ברשותך אנסה לענות שוב...

א. קרא שוב את תשובתי ותבין את הרעיון המרכזי.
    ב. מצטרף לתגובתו האחרונה של יניב.
    ג. כדי להתאים לך תיק צריך להבין בדיוק מהם צרכיך, מה רמת הסיכון שאתה מוכן לקחת, מה מידת הנזילות הנדרשת והאם בכל מקרה תישאר עד פדיון או שיש אפשרות ליציאה בדרך,ועוד...
    ד. אני ממש לא ממליץ לך לקחת רשימת אג"חים ומספריהם ממישהו וללכת לקנות אותם מבלי להבין היטב את משמעותם, כל אג"ח הוא בנתונים אחרים וברמות סיכון שונות וללא הבנת הנתונים ומשמעותם זו יכולה להיות "הרפתקה לא נעימה".
    ד. אם תמצא מישהו שעל פי הנתונים שנתת (או יותר מדויק שלא נתת) מוכן לתת לך רשימת מספרי אג"ח להשקעת סכום כה גדול, כדאי שתשקול להתרחק ממנו.
    ה. אם בכל זאת יש לך את מידת ההבנה לבחירה יש בפורום זה מספיק סקירות/ המלצות/ רעיונות להשקעה.

מאחל לך הצלחה וסוף שבוע נעים.

רגע, רגע...לא שאלתם שאלה מאד חשובה - האם כשאתה כותב 6% לשנה אתה מתכוון נומינלית או ריאלית? כי 6% נומינלית להשקעה של 3 שנים זה ממש לא בשמיים, ההפך...
    אגב, גם בשביל להשיג 6% ריאלית בהשקעה ל-3 שנים לא חייבים ללכת לאג"חים בסיכון (ובטח שלא ללכת לאג"חים בסיכון גבוה..).

OK נשברתי...
    יש לכם הצעות למנהל תיק אגחים חלומי שכזה?

אולי רם?אולי יניב?

זאב ידידי,
    א. כוונתי טובה , אם אינך מבין אל תתעסק באג"ח לבדך, זה מסוכן , גם האג"חים הסולידיים ביותר יכולים לגרום להפסדים ניכרים למי שלא יודע ומבין את התנהגותם לאורך תקופת חייהם עד לפירעונם.
    ב. אינני מנהל תיקים ואיש באתר לא יכול להציע את שרותיו תמורת שכר.
    ג. מי שיציע שרותים תמורת שכר באתר יימחק.

אני בטוח שתוכל למצוא גורם מתאים מחוץ לאתר, יש יועצים גם בבנק רק חשוב "שיתאימו את החליפה למידותיך".
    אם אתה מעוניין להשקיע לבדך, תלמד קודם לכן את הנושא.

בהצלחה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות