x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: קרקע חקלאית

קרקע חקלאית

מורנו לירן שלום!

הנני מתעניין כרגע ברכישת קרקע חקלאית של 1 דונם באזור השפלה במושב ביצרון.

אני מודע לבעיתיות שיש בקרקע חקלאית וייתכן שזה ייקח זמן רב
    אבל מטריד אותי משהו אחר בעסקה!
    אני צריך לשלם "למתווך" אם אפשר לקרוא לזה כך 70K במזומן ללא קבלה\ ערבות מעורך דין
    שזה בערך חצי מהסכום שעולה לי השטח!

שאר הכסף למגרש בחתימה אצל עורך דין.

רציתי לשאול אם בעסקאות כאלו זה מקובל??? או שיש כאן משהו לא כשר?
    לי מריח משהו לא הכי טוב???
    והאם "קבלה" מאיש "תיווך" או בעל עניין שווה משהו כאשר יש בעיות?
    אשמח לתשובה ממך וכן לחבריי הפורום
    תודה מראש.

Re: קרקע חקלאית

שלום,

הדבר אכן מריח לא טוב, מי ה"מתווך" מה הקשר שלו לקרקע ?
    מדוע ללא קבלה ? הרי אתה יכול להזדכות על כך במס ( דרך מצויינת להעלים את אי הנעימות בהבנה ).

לא נראה כי המתווך קשור לעו"ד ואם כן אז יש פה טעם לפגם .

אני מודע לכך שבמושבים בעסקאות על קרקעות חקלאיות בהם יש תכנון לשינוי ייעוד נעשית סוג של "מסחרה " בתיווך שקט ואף לא פרופורציונאלי אך מדוע אינך נעזר באיש מקצוע ?
    האם בכדאיות הכלכלית הזו "שווה " לך לשלם את סך התיווך שהוצג ? אולי כן , ואם כך אזי תבחר לשלם סך זה רק לאחר רישום הקרקע על שמך בכדי לקבל סוג של וודאות להוצאה הזו - ניתן אף לשמור את הכסף אם הינו חלק בלתי נפרד מהעסקה במנגנון נאמנות אצל עורכי הדין של מי מהצדדים .

מקווה שהארתי מעט את עינך ,
    בהצלחה

לירן מורנו, עו"ד
    050-7816842
    המידע המוצג בפורום הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורך הדין וממנהלי האתר כל אחריות.

Re: קרקע חקלאית

משה שלום,
    ראשית, קטונתי בנושאים אלו לעומת לירן, אך לעניות דעתי זה לא "ריח לא טוב" אלא ממש "סירחון נוראי".
    למיטב ידיעתי, יש היום את חוק המתווכים, ומי שלא פועל בהתאם לחוק אינו זכאי לשום תשלום מצידך.
    אז אולי שווה שתבדוק אם איש זה הוא באמת "מתווך"?

Re: קרקע חקלאית- שאלה כמעט באותו עניין

האם יש סכום מסוים או אחוז שבו מקובל שמתווכים לוקחים כדמי תיווך בעסקאות על קרקעות חקלאיות?
    אם בקניית דירה ממתווך האחוזים נעים בערך סביב ה-2%, אם אני לא טועה, איך זה בכל מה שנוגע לקרקעות חקלאיות?
    תודה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות