לגבי גזית גלוב ה - אני לא ממש חושב שהוא נמצא במחיר אטרקטיבי, לכל היותר במחיר הראוי לו.
אני אסביר למה:
קודם כל - לגבי תנאי האג"ח. גזית גלוב ה הוא אג"ח בריבית משתנה, כאשר גובה הריבית הוא 0.7 מעל ריבית התל-בור ל-6 חודשים (ריבית התל-בור היא הריבית המממוצעת בעסקאות בין הבנקים בישראל). בממוצע, ריבית התל-בור היא כחצי אחוז מעל לריבית בנק ישראל, כלומר גזית גלוב ה הוא במרווח של 1.2-1.3 מריבית בנק ישראל.
עוד דבר שחשוב לדעת לגביו - הריבית מחולקת פעמיים בשנה - בסוף דצמבר וסוף יוני.
גובה הריבית נקבע בתחילת התקופה, כלומר הריבית שתשולם ביוני נקבעה כבר בדצמבר (ועומדת על כ-1.15). המשמעות היא שהריבית למעשה מתקבעת חצי שנה קדימה.
מחיר הסגירה של האג"ח, נכון ל-6.1, הוא 87.52.
עכשיו ניקח הנחה קיצונית (לטובת האג"ח), לפי ממוצע כל תשלומי האג"ח (למעט התשלום ביוני שכבר נקבע) יהיה 6 אג' (כלומר ריבית בנק ישראל תהיה באיזור ה-4.5-5 בממוצע).
במצב כזה, התשואה ברוטו על האג"ח תהיה כ-9%+ ברוטו לשנה.
אז למה לדעתי האג"ח לא במחיר מציאה?
קודם כל, צריך לזכור שבמצב שתיארתי, אג"ח ממשלתי מקביל אמור להסחר בתשואה של כ- +6%+לשנה - כלומר המרווח מאג"ח ממשלתי מקביל לא אמור להיות גבוה במיוחד.
שנית, לגזית גלוב יש אג"ח צמוד צמוד במח"מ קצת ארוך יותר - גזית גלוב ד במח"מ 7.8, שנותן 5.86% ברוטו לשנה. באופן אישי, כשהמרווח בין אג"ח צמוד ללא צמוד לא עומד על יותר מ-3% בשנה, אני נוטה להעדיף את הצמוד (אלא אם כן יש שוני מהותי - בטחונות, אפשרות לרווחי הון).
ועוד דבר שחשוב לזכור - לגזית גלוב יש אג"ח לא צמוד בריבית משתנה, גזית גלוב ו, שנסחר בתשואה של 6.5% ברוטו על מח"מ של פחות מ-4.