x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 15 מתוך 15

נושא: השקעה לטווח בינוני {1-3} סולידי +

Re: השקעה לטווח בינוני {1-3} סולידי +

לגבי גזית גלוב ה - אני לא ממש חושב שהוא נמצא במחיר אטרקטיבי, לכל היותר במחיר הראוי לו.
    אני אסביר למה:
    קודם כל - לגבי תנאי האג"ח. גזית גלוב ה הוא אג"ח בריבית משתנה, כאשר גובה הריבית הוא 0.7 מעל ריבית התל-בור ל-6 חודשים (ריבית התל-בור היא הריבית המממוצעת בעסקאות בין הבנקים בישראל). בממוצע, ריבית התל-בור היא כחצי אחוז מעל לריבית בנק ישראל, כלומר גזית גלוב ה הוא במרווח של 1.2-1.3 מריבית בנק ישראל.
    עוד דבר שחשוב לדעת לגביו - הריבית מחולקת פעמיים בשנה - בסוף דצמבר וסוף יוני.
    גובה הריבית נקבע בתחילת התקופה, כלומר הריבית שתשולם ביוני נקבעה כבר בדצמבר (ועומדת על כ-1.15). המשמעות היא שהריבית למעשה מתקבעת חצי שנה קדימה.
    מחיר הסגירה של האג"ח, נכון ל-6.1, הוא 87.52.
    עכשיו ניקח הנחה קיצונית (לטובת האג"ח), לפי ממוצע כל תשלומי האג"ח (למעט התשלום ביוני שכבר נקבע) יהיה 6 אג' (כלומר ריבית בנק ישראל תהיה באיזור ה-4.5-5 בממוצע).
    במצב כזה, התשואה ברוטו על האג"ח תהיה כ-9%+ ברוטו לשנה.
    אז למה לדעתי האג"ח לא במחיר מציאה?
    קודם כל, צריך לזכור שבמצב שתיארתי, אג"ח ממשלתי מקביל אמור להסחר בתשואה של כ- +6%+לשנה - כלומר המרווח מאג"ח ממשלתי מקביל לא אמור להיות גבוה במיוחד.
    שנית, לגזית גלוב יש אג"ח צמוד צמוד במח"מ קצת ארוך יותר - גזית גלוב ד במח"מ 7.8, שנותן 5.86% ברוטו לשנה. באופן אישי, כשהמרווח בין אג"ח צמוד ללא צמוד לא עומד על יותר מ-3% בשנה, אני נוטה להעדיף את הצמוד (אלא אם כן יש שוני מהותי - בטחונות, אפשרות לרווחי הון).

ועוד דבר שחשוב לזכור - לגזית גלוב יש אג"ח לא צמוד בריבית משתנה, גזית גלוב ו, שנסחר בתשואה של 6.5% ברוטו על מח"מ של פחות מ-4.

לי יש 2 הצעות - על אחת אני אפרט כרגע ועל השנייה במועד מאוחר יותר, כשתהיה לי הזדמנות להרחיב.
    הראשונה - אג"ח ב של חברת גולד.
    גולד עוסקת בשירותי אחסנת מכולות בנמל אשדוד, ומחזיקה ב-20% (אם אני לא טועה..) במספנות ישראל (שעוסקת בעיקר בבניית כלי שייט, ומחזיקה בנמל הפרטי היחיד בישראל).
    מדובר בעסק די משעמם, ששומר על רווחיות יפה (שמשתפרת במעט עם השנים), גם לאורך המשבר (והסגר על רצועת עזה תורם לעניין - הסחורות שהאו"ם מכניס לרצועה עוברות דרך נמל אשדוד)
    ההון העצמי לא בשמיים, אבל גם לא ברצפה (באיזור ה-40% ).
    הסיכון העיקרי לחברה - רפורמה בנמלים, שתפתח אותם לתחרות ותוריד את הרווחיות של החברה (אם כי אין לי מושג איך הדבר ישפיע על הנמל הפרטי שברשות מספנות ישראל). מצד שני - המח"מ של האג"ח הוא כ-3 שנים (הפדיון החל מאוקטובר 2010), טווח זמן שלעניות דעתי לא צפויה בו רפורמה בנמלים.
    הסדרה היא קטנה יחסית (פחות מ-50M ע.נ), והתשואה עליה ירדה בחודשים האחרונים ועומדת על 5.15% ברוטו + הצמדה. שימו לב שבמהלך הירידות בדצמבר מחיר האג"ח כמעט ולא השתנה (ואגב, גם בשיא המשבר האג"ח נפגע בצורה מתונה יחסית).
    סה"כ, במחיר הנוכחי התשואה סבירה בהחלט. לא מדהימה כמו שהיתה לפני כמה חודשים, אבל עדיין סבירה לדעתי.

מחזיק ולא ממליץ

ההצעה השניה - דה לסר אג"ח א.
    בקצרה, החברה עוסקת בנדל"ן מניב בניו-יורק בלבד. המדובר בנכסי נדל"ן שחלקם בבעלות החברה שנים רבות (עוד לפני שבכלל ידענו מה זה סאב-פריים...), כשמרבית השוכרים הם מוסדות שלטון - מדינת ניו-יורק, ממשלת ארה"ב, ובנוסף - בתי ספר, בתי-חולים, בתי-אבות.
    האג"ח הוא צמוד לדולר, נושא ריבית שבוע בשיעור 7.4%, אבל החלק היפה הוא שההצמדה היא החל ממחיר של 3.6 שקלים לדולר. כלומר, אם הדולר יורד מתחת ל-3.6 הקרן לא נפגעת.
    כאן מדובר בחברה מסוכנת יותר ומורכבת יותר מאשר גולד (למרות שהדירוג שלה יותר גבוה - A לעומת BBB+ של גולד) והתשואה בהתאם - 9.68% ברוטו לשנה, במח"מ 2.61.
    כאמור, כשתהיה לי הזדמנות ארחיב יותר על מצבה הפיננסי של החברה.

מחזיק ולא ממליץ

שילה,
    תודה על הסקירה היפה.

(רק לגבי הערותיך לגזית גלוב, אכן היית "לטובת האג"ח" והגעת לרמת ריבית בנק ישראל גבוהה מהמצופה, האם נכון?)

לגבי גזית גלוב ה - הייתי "לטובתו" ואף קניתי ממנו כמות נאה בשער שנמוך בכ-6% מהמחיר המקורי לפני כשבוע וחצי.
    בינתיים האג"ח די קרוב למצות עצמו, לפחות מבחינתי :-)

חברים,
    תודה רבה רק תמשיכו ככה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות