x

עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 22

נושא: חישוב תשואה של תיק השקעות

Re: חישוב תשואה של תיק השקעות

אני יכול להציע דרך פשוטה יותר.

אפשר לקחת שווי תיק ליום הראשון של התקופה הנבדקת
    ושווי תיק ליום האחרון של התקופה הנבדקת.
    משני נתונים אלה נגזרת התשואה, כמובן יחסית לתקופה.

לדעתי זו הדרך הנכונה ביותר, למרות שהיא מאד פשוטה.

בהצלחה.

ציטוט פורסם במקור על ידי adicoltd
    אני יכול להציע דרך פשוטה יותר.

אפשר לקחת שווי תיק ליום הראשון של התקופה הנבדקת
    ושווי תיק ליום האחרון של התקופה הנבדקת.
    משני נתונים אלה נגזרת התשואה, כמובן יחסית לתקופה.

לדעתי זו הדרך הנכונה ביותר, למרות שהיא מאד פשוטה.

בהצלחה.
    נכון
    בתנאי שלא הכנסת כסף חדש או הוצאת כסף במהלך התקופה.
    A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]

אני יכול להציע את השיטה שאני משתמש בה וניראת לי הפשוטה ביותר.
    על דף אקסל אני שומר טבלה עם כל ניירות הערך שלי ששם מחושב הרווח ע"פ מחיר עדכני לעומת מחיר קנייה. בצד אני עורך את סכום התשואה של ניירות שנמכרו מהתיק. למשל נייר נמכר ברווח של 5K אז אני מוסיף 5K לעמודת הרווח/הפסד (כמובן שאני מאבד 5K מהרווח בטבלה). אם אני מוכר בהפסד אז הפסד זה יורד מעמודת הרווח/הפסד.
    כך יש לי את תשואת התיק העדכני שלי + התשואה המצטברת מקניות/מכירות.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

צר לי, אבל גם זו לא דרך נכונה.
    אם תרצה, למשל, להשוות את התשואה שלך במשך השנתיים האחרונות לתשואה של מדד כלשהו באותם שנתיים - לא תוכל לעשות זאת, כי דרך המדידה שונה.
    יש רק דרך אחת נכונה למדוד תשואה: הדרך שבה מחושבת תשואה של קרן נאמנות או קופת גמל. הבעיה היא שאני לא מכיר אתר / תכנה חינמית שמאפשרים לעשות חישוב כזה.

בכדי להשוות את תשואת התיק בזמן כלשהו לעומת מדד כלשהו מה שצריך זה פשוט לערוך טבלה שמציינת בראשון לכל חודש את תשואת התיק + התשואה ממכירות העדכניין וכך תוכל להשוות איזו תקופה שתרצה לאיזה מדד שתרצה.
    לא יודע איך מחשבות קרנות הנאמנות את התשואה אך כל עוד לא נכנס כסף מבחוץ (כסף שאינו מרווחים) חישוב זה יתן לך את תשואת התיק שלך (רווח חלקי סך כל התיק).
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

אבל כל מה שביקשתי הוא למדוד תשואה כאשר כן נכנס כסף חדש (וזו המציאות לגבי כול מי שמנהל תיק השקעות). הבעיה נוצרת בדיוק בגלל שנכנס כסף חדש. כשלא נכנס כסף חדש - ברור שאין שום בעיה לחשב תשואה.
    ההשוואה לקרן נאמנות מתבקשת, מכיוון שלקרן נאמנות כל הזמן נכנס ויוצא כסף חדש, והיא בכל זאת מפרסמת תשואה - בדרך היחידה הנכונה. אני מחפש כלי שיחשב גם לי תשואה בדרך היחידה הנכונה.

ציטוט פורסם במקור על ידי asafren
    אבל כל מה שביקשתי הוא למדוד תשואה כאשר כן נכנס כסף חדש (וזו המציאות לגבי כול מי שמנהל תיק השקעות). הבעיה נוצרת בדיוק בגלל שנכנס כסף חדש. כשלא נכנס כסף חדש - ברור שאין שום בעיה לחשב תשואה.
    ההשוואה לקרן נאמנות מתבקשת, מכיוון שלקרן נאמנות כל הזמן נכנס ויוצא כסף חדש, והיא בכל זאת מפרסמת תשואה - בדרך היחידה הנכונה. אני מחפש כלי שיחשב גם לי תשואה בדרך היחידה הנכונה.
    ידידי, אין דרך יחידה נכונה.
    קרנות הנאמנות מפרסמות את התשואה בצורה הבאה: שווי חידת השתתפות שווה לסך כל הנכסים חלקי מספר יחידות השתתפות. השינוי בין שווי יחידת השתתפות אתמול להיות הוא השינוי בתשואה היומית
    אתה רוצה להנפיק לעצמך יחידת השתתפות? ומה עם שיעור הוספה? דמי הפצה? דמי ניהול?

עצתי לך היא פשוטה- בלי תחכומי יתר מיותרים: בכל נייר ונייר - על פמספר היחידות שרכשת- רשום לך את מחיר הקניה בטור אחד, בטור שני רשום את מחיר המימוש- (בין אם מימשת ובין אם לאו) בטור שלישי רשום את מנת החילוק של הטור השני בראשון והפחת אחד והרי לך שיעור תשואה לנייר
    סיכום הטור השלישי יראה לך את שיעור התשואה לכל הניירות
    מכאן ואילך תוכל להפיק לך שיעור תשואה שנתי, רבעוני וכיו"ב
    אם אתה רוצה להתייחס גם אל המזומנים בתיק- התייחס אליהם בשיעור תשואה אפס- שהרי אתה לא מקבל עליהם תשואה
    ובא לציון גואל

HRL ידידי,
    אני חושש שחישוב תשואה כמו בקרן נאמנות היא הדרך היחידה הנכונה לחישוב תשואה (וברור שישנה רק דרך אחת נכונה. אין כמה דרכים נכונות). לחלק לעצמי יחידות השתתפות באופן רעיוני זה בהחלט הכיוון. אני רק מחפש כלי אוטומטי שיעשה זאת בשבילי, כי ידנית זה בלתי אפשרי.
    לגבי השיטה שהצעת: אני שב וטוען שזו דרך מוטעית לחלוטין, שלא תיתן לך תוצאה אפילו קרובה לתשואה האמיתית שלך. חשוב מאוד שאתה, וכל שאר החברים בפורום המתעניינים בנושא (ומי לא מתעניין בתשואות שלו?), תשימו לכך לב!
    חשוב להבין: אם אתה רוצה לדעת כמה תשואה עשית על תיק ההשקעות שלך בשלוש השנים האחרונות נניח - אתה חייב לנקוט בדרך חישוב אחת ויחידה (הדרך הנכונה), כי אחרת המספר שתקבל לא יהיה בר-השוואה לתשואה שעשה באותן שלוש שנים מדד המעו"ף, למשל. לכן אין כאן כמה דרכים נכונות, אלא רק דרך אחת ויחידה - היא הדרך שבה מחשבים תשואה של קרן נאמנות.
    אני מדגיש שכל מה שאני אומר לא קשור בכלל לשאלות כמו ריבית על מזומן וכו'. הוא קשור לשאלה אחת ויחידה: איך מחשבים נכון תשואה של תיק השקעות שיש בו יציאה וכניסה של כסף חדש.

בגלובס ישנה אופציה לניהול תיק השקעות. תיק זה לדעתי נותן מענה לכל מה שרצית. הוא נותן תשואה של כל מניה לפי קנייה/מכירה, יש בו ניהול מזומן שיכול להיכנס ולצאת מהתיק (אפשר שהמזומן יצבור ריבית) ויש לך חישוב אוטומטי של תשואת התיק ברמה היומית, חודשית, שנתית ובהשוואה לת"א 100 ולנסדאק.

האמת, עדיין אני לא בטוח אם אתה צוחק או אם אתה רציני. אבל אני אנסה פעם אחת נוספת

ציטוט פורסם במקור על ידי asafren
    HRL ידידי,
    אני חושש שחישוב תשואה כמו בקרן נאמנות היא הדרך היחידה הנכונה לחישוב תשואה (וברור שישנה רק דרך אחת נכונה. אין כמה דרכים נכונות). לחלק לעצמי יחידות השתתפות באופן רעיוני זה בהחלט הכיוון. אני רק מחפש כלי אוטומטי שיעשה זאת בשבילי, כי ידנית זה בלתי אפשרי.
    כבר כאן, בשרשור הזה העליתי צורת הסתכלות שונה על חישוב התשואה- חישוב "מלמטה" דהיינו ממחיר הקניה, או חישוב "מלמעלה" - ממחיר המכירה. שתי גישות נפוצות מאוד שכל אחת מניבה תשואה שונה על אותם מספרים.

לגבי השיטה שהצעת: אני שב וטוען שזו דרך מוטעית לחלוטין, שלא תיתן לך תוצאה אפילו קרובה לתשואה האמיתית שלך. חשוב מאוד שאתה, וכל שאר החברים בפורום המתעניינים בנושא (ומי לא מתעניין בתשואות שלו?), תשימו לכך לב!
    כשאתה מעלה טענה כבדת משקל כל כך "זו דרך מוטעית לחלוטין" מן הראוי שתציין את הדרך הנכונה לדעתך. היות ואתה לא טורח להעלות את הדרך הנכונה לדעתך, אין לי נקודת התייחסות לדבריך. צר לי.

חשוב להבין: אם אתה רוצה לדעת כמה תשואה עשית על תיק ההשקעות שלך בשלוש השנים האחרונות נניח - אתה חייב לנקוט בדרך חישוב אחת ויחידה (הדרך הנכונה), כי אחרת המספר שתקבל לא יהיה בר-השוואה לתשואה שעשה באותן שלוש שנים מדד המעו"ף, למשל. לכן אין כאן כמה דרכים נכונות, אלא רק דרך אחת ויחידה - היא הדרך שבה מחשבים תשואה של קרן נאמנות.
    שוב, בהתעלם לרגע מן "הדרך הנכונה" אם אתה שואל לגבי אופן החישוב התשואה בקרן נאמנות, אני אחזור על עקרונות החישוב.
    אני מדגיש שכל מה שאני אומר לא קשור בכלל לשאלות כמו ריבית על מזומן וכו'. הוא קשור לשאלה אחת ויחידה: איך מחשבים נכון תשואה של תיק השקעות שיש בו יציאה וכניסה של כסף חדש
    בצורה כללית, שוי יחידת השתתפות של קרן נאמנות שווה לסך כל הנכסים (כולל מזומן כולל השקעות) חלקי מספר יחידות השתתפות שהונפקו.
    כל כניסה של כסף מזומן "מייצרת" יחידות השתתפות חדשות (במציאות מנפיקים יחידות השתתפות) מספר יחידות ההשתתפות שווה לסכום ההפקדה חלקי שווי יחידת השתתפות. ולכן שווי יחידת השתתפות אינו משתנה כתוצאה מכניסת כסף או מהוצאת כסף - אלא אך ורק כתוצאה מרווחים
    כאשר נפדים מזומנים מהקרן, מספר יחידות ההשתתפות קטן (אך לא ערכן) במכפלת מספר יחידות ההשתתפות ושווי יחידת השתתפות= מזומנים שנפדו
    בהצלחה לך!

.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות