מדהים איך העמלות משנות את אסטרטגית ההשקעה.
אבל אתם צודקים אני מניח.
מדהים איך העמלות משנות את אסטרטגית ההשקעה.
אבל אתם צודקים אני מניח.
משהו שרציתי לוודא לגבי עמלות שהזכרתם:
האם מדובר בעמלה שאני משלם לבנק על קניית אג"ח ו/או מנייה
(קרי במקרה שלי 0.15%)
או שבאג"חים יש עמלה ספיציפית לכל אג"ח ואג"ח?
בעקבות תשובתכם אני שוקל לחלק את ההשקעה כדלקמן (10K) לכל אג"ח:
1.דלק נדלן ג'
2.טאואר ג'
3.ב.יאיר 6 (מתלבט אם בנוסף גם ב.יאיר5, נראה לי פיזור הגיוני, מה דעתכם?)
4.אאורה ד'
5.נאנט ג'
(ידוע לי ש 4+5 הם בעלי סיכון רב יותר)
6.משביר לצרכן אגא (נראה לי הכי סולידי)
שוקל בסולידים אולי גם שופרסל אגח ג'
ובזק אג"ח 4
אשמח לשמוע אם זה נראה הגיוני ומה לשנות אם לא
תודה ויום נפלא
אלון
שים לב ל-2 דברים:
1. בשופרסל ג' יתקיים פדיון חלקי בעוד פחות מחודש (12.5% מהקרן), ואם תחליט להשקיע באג"ח כדאי לדעתי להמתין עד לאחר הפדיון כדי שלא תצטרך להשקיע מחדש את הקרן שתקבל בחזרה (מה עוד שמדובר בקרן קטנה בהתייחס לגודל ההשקעה שלך).
2. שני האג"חים נסחרים בתשואות נמוכות יחסית, ובמחירים הנוכחיים, לדעתי, אין להם יותר מדי לאן לעלות. האם המטרה היא רק לשמור על הכסף?
לגבי שאר האג"חים - לא מתעסק איתם, לא מעניינים מספיק לטעמי :-)
שלום אלון,
א. אאורה ד' שילם לאחרונה פירעון חלקי, לכן לא הייתי ממליץ עליו כעת, אם כבר אאורה כדאי ללכת על אלה שצריכים לשלם בקרוב , למשל סידרה א'.
ב. משביר לצרכן בהחלט סולידי.
ג. כל השאר שציינת לדעתי טובים, אל חשוב שתבין שהם בתשואה גבוהה משום שיש בהם סיכון, אם ציינתי שלדעתי הם טובים הרי שלדעתי הסיכוי בהם שווה את הסיכון.
ד. ב. יאיר 5 לדעתי אג"ח מצויין לאור העובדה שיש לו ביטחון המכסה את הסידרה, לגבי ב.יאיאר, ממליץ לך לפני שתקבל החלטה לקרוא את סקירתי בפורום זה שכותרתה : " ניתוח סדרות האג"ח של ב.יאיר", תמצא בעזרת חיפוש .
ה. לגבי עמלות, בנוסף לעמלת קנייה/ מכירה בדוק גם מה עמלת המינימום שלך (יתכן ותמצא שהיא גורמת לך לשלם עמלה גבוהה יותר מעמלת הקנייה כתלות בסכום הרכישה).
בהצלחה.
רם שוב תודה רק לא הבנתי לגבי סעיף ה'
האם הבדיקה היא מול הבנק
או שזה משהו שמצויין בכל נייר אג"ח
מדובר על העמלות בינך לבין הבנק/חברת השקעות דרכם אתה סוחר. בפעלות של קניית אגח מעבר לעמלה שאתה משלם ישנה עמלת מינימום לפעולה. נניח שהעמלות שאתה משלם הם 0.1% לאגח וישנה עמלת מינימום של 50 ש"ח. על קנייה/רכישה של אגח בסכום של 10K אתה אמור לשלם 10 ש"ח עמלה (0.1/100*10000), אך כיוון שהמינימום שלך לפעולה הוא 50 ש"ח תשלם 50 ש"ח עמלה על אותה פעולה.
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
תודה ליניב.
לאלון,
למיטב ידיעתי בבתי השקעות אין עמלת מינימום, מה שכן קיים בבנק.
כדאי שתבדוק את מה שאני אכנה "נקודת האיזון", למשל: אם אתה משלם קנייה / מכירה 0.2% ועמלת המינימום שלך 40 ש"ח , נקודת האיזון היא בקנייה של 20,000 ש"ח , כלומר: בקנייה מעל סכום זה תשלם לפי 0.2% ובקנייה מתחת לסכום זה תשלם 40 ש"ח.
לפי הדוגמא הנ"ל, אם קנית ב 10,000 ש"ח ושילמת 40 ש"ח מינימום למעשה שילמת 0.4%.
האם כעת הובן?
אחרי כל הדוגמאות היפות אפילו אלון מזרחי היה מצליח להבין ( :shock: אולי)
תודה רבה ושבת שלום
לגבי שופרסל ג' יתקיים פדיון חלקי בעוד פחות מחודש (12.5% מהקרן)
האם כדי לנצל זאת או שזה דווקא חסרון כפי שחושב שילה?
לגבי שופרסל,
בתשואה הקיימת ומכיוון שהחלק הנפרע קטן (שמינית) , לדעתי לא משמעותי.