פורסם במקור על ידי
sun99
דמי כיס, אם כך מדוע לא עושה ניהול מכירת אוכף קניית שוקת של משה?
אני עוקב מקרוב אחרי מה שהוא עושה שם. זה מעניין מאד. אבל נכון למחירי הסגירה אתמול, על הנייר, האסטרטגיה שלו מפסידה. אני מעדיף ללמוד את זה על יבש.
שתי האסטרטגיות היחידות של שחקן שעשיתי, שהפסידו, הוציאו לי את החשק להסתכן. לפחות בנתיים. ואני ממש מבסוט בנתיים מהשוקת הרחבה. כל יום, הערך שלה (על הנייר) עולה בכמה מאות שקלים. המדד עולה, המדד יורד. למי איכפת? אז מה צריך יותר?
ואם אני אגמור בסוף החודש עם "רק" 5%, גם טוב לי.

פורסם במקור על ידי
navhmjep
אני נכוותי הרבה פעמים ואמשיך להכוות.
בוודאי ידוע לך מחקרו של פרופ' כהנמן חתן פרס נובל על הפסיכולוגיה של הכלכלה שבני אדם לא פועלים לפי הגיון כלכלי אלא לפי רגשות. דוגמא ידועה שלו אחד קנה כרטיס לקולנוע במאה ש"ח ונאבד לו הוא לא קונה כרטיס חדש כי הוא לא רוצה להשקיע 200 ש"ח על הקולנוע אבל אם נאבד לו 100ש"ח סתם באותו יום הוא כן יקנה כרטיס לקולנוע אפי' שמבחינה הגיונית אין הבדל בין איבוד כרטיס לאיבוד מאה ש"ח.
ויש לו הרבה דוגמאות בזה כדאי להעמיק במחקר שלו שמספק הרבה תובנות להתנהגות הפסיכולוגית הבלתי רציונלית בכלכלה .
כך אין שום סיבה לא להכנס לפוזיציה מסוימת בגלל הפסד מפוזיציה אחרת.
אני דווקא רואה כאן באתר דוגמאות הפוכות. אנשים שמפסידים, נכנסים לסיכונים גדולים כדי לנסות להחזיר את ההפסד. דווקא הגישה של kapako, נראית לי.

פורסם במקור על ידי
navhmjep
ברצוני להבין הרי אם המדד ירד מתחת ל1130 אתה תפסיד אלא אם כן אתה בונה על כךשתצליח לצאת לפני הירידות.
אתה מבין נכון. באזור ה 1150 יוצאים.
זו גם הסיבה למה לא לעשות את זה בשבוע 4 לפקיעה. הגרף הרבה יותר שטוח ומעוגל, והעליה ב 1150 לא גדולה, והיא יכולה להיבלע לגמרי אם יש ירידות ועליה בסטיית התקן.
בשבועות 2 ו 3 הבליטה יותר חזקה.
לגבי שבוע הפקיעה, אני חושב שאפשר גם ללכת על זה, אבל צריך לבדוק. אסור להישאר עם האסטרטגיה הזו לפקיעה.