x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: אג"חי טאואר להמרה, לדעתי כעת רק ג'.

אג"חי טאואר להמרה, לדעתי כעת רק ג'.

שלום חברים,
    באג"חי טאואר להמרה עסקנו רבות, אם בעבר המלצתי על סדרות ג' או ה', לאחרונה ציינתי שעדיפות לג' משום ש ה' כבר חילק את הקופון (בדצמבר), ותשואתו ירדה.

כעת דעתי האישית נחרצת, כן לאג"ח ג', לא לאג"ח ה', ההסבר:
    לשמחת כולנו האג"חים ממשיכים לעלות, ובהתאם תשואתם יורדת.
    אג"ח ה' עומד כרגע על תשואה של 6.31% בלבד, בעוד שתשואתו של אג"ח ג' ברגע זה 13.3%.

נכון שהפרמיה להמרה ב ג' מעט יותר גבוהה אך לדעתי לא בהפרש משמעותי (19% ב ה' , 23.8% ב ג').

באשר לעדיפות מול המניה, עדיין לדעתי האג"ח להמרה בעדיפות על המניה לאור העובדה שהפרמיה להמרה סבירה וקיים הפוטנציאל לעלייה עם המניה, ובמקביל התשואה לפדיון במסלול הקונצרני עדיין אטרקטיבית.

לשיקולכם ובהצלחה.

Re: אג"חי טאואר להמרה, לדעתי כעת רק ג'.

רם
    תודה על העדכון.
    האם אתה מציע למי שמחזיק בשני האגחי"ם למכור את ה' ולחזק את ג'
    או שמדובר רק למי שמתלבט בין שניהם?
    A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]

שלום דוי,

אתמול רשמתי : גילוי נאות, אני החלפתי את ה' ב ג'.

לשיקולך ובהצלחה.

מסכים עם רם..
    ולפי דעתי גם אין יותר מדי צורך לבחון את עלות פרמית ההמרה שכן למרות כניסת האגחים והימצאותם במסלול המנייתי אין טעם להמיר אותם..שכן אנו זוכים לכביכול הגנה ומחיר רצפה..
    גילוי נאות לא מחזיק לא ג ' ולא ה' ..

דור לי שלום,
    בכל מקרה לא ממירים אלא לפני מועד המרה אחרון (כמעט סוף חיי האג"ח) כתלות בנתונים.
    נתון הפרמיה להמרה כן חשוב, ולא לצורך ההמרה כעת או בקרוב, אלא כדי לראות מה פוטנציאל עליית מחיר האג"ח במקביל לעלייה אפשרית במחיר המניה.

רם שלום ,
    ברור לי ומובן לי שזה תיאורטית אמור לרמז על התנהגות האגח בעת עליית המניה אך האם בפועל ישנו קשר ישיר לכך? אני לא חושב..אשמח אם תסביר לי אחרת...
    נ.ב.
    אמרתי לך שאני צריך לבוא לקורס האגח.. 8-)

דור לי,
    יש קשר , להלן ההסבר:
    אם תאורטית מחיר המניה יעלה ומחיר האג"ח לא, הרי הפרמיה תיקטן ואפילו עד מצב של פרמיה שלילית.
    פרמיה שלילית היא מצב של "כשל שוק" והשוק יתקן זאת ע"י העלאת מחיר האג"ח (בהנחה שהמניה לא תרד...).
    מצב הגיוני ונורמלי הוא שהפרמיה חיובית, וכדי לשמור על אותה רמת פרמיה (שבמקרה טאואר היא כעת מאוד סבירה לדעתי), הרי שבכל עליית המניה האג"ח צריך לעלות יחד איתה.
    (במצב זה במסלול הקונצרני התשואה לפדיון תיקטן, אך באג"ח להמרה יש לבדוק את 2 המסלולים).

מקווה שהובן.

רם שלום ,
    כל זה די ברור לי ומובן אבל תודה בכל זאת על ההסבר ..
    כוונתי היתה לגביי המקרה הספציפי הזה של חברת טאואר אני לא חושב שנוצר וקיים יחס ישיר בין התנהגות המניה לאגח , נכון שיש ימים בהם כן ניתן לראות את הקשר אך לא בכל התקופה האחרונה.
    לגבי פרמית המרה שלילית ברור שזה כשל שוק ודי מהר רואים את השחקנים מנצלים זאת ומשקיעים באגח שמגיב בעליות מחירים..
    תודה בכל זאת

דור לי,
    א. אתה רואה? אתה לא צריך קורס
    ב. יש קשר, ידידי, אם תבצע חיפוש תראה שהיתה תקופה של פרמיה חיובית קטנה של כ 3%, וגם לזה קראתי כשל שוק כי זו פרמיה נמוכה מדי, תבדוק ותמצא שכעבור זמן המניה ירדה ודישדשה והאג"חים להמרה לא הפסיקו לעלות, עובדה שטיפסו לפרמיה של כ 25%.

אם המניה תעלה חזק (ולא אמרתי שזה יקרה, אבל אם כן) בהכרח האג"חים יעלו איתה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות