x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: סקיילקס אגח ד

סקיילקס אגח ד

היי רם!

מה דעתך על אגח ד של סקיילקס?

דירוג:A3
    זמן לפדיון: 5.82 שנים (מחמ: 3.8
    ריבית נקובה: 5.1%
    תשואה (ברוטו): 4.2%
    האגח צמוד מדד ונסחר היום קצת מעל הפארי (הפארי-101.3 האגח סגר היום 104.95)

Re: סקיילקס אגח ד

אני אתן לך נקודה למחשבה.
    במח"מ כמעט זהה (4.1) יש לך את פטרוכימים ד.
    ולמה הבאתי אותו?
    בשני המקרים מדובר באג"חים עם בטחונות בדמות מניות של חברות מוחזקות - בפטרוכימים הבטחונות הם בדמות מניות בז"ן, ובסקיילקס ד - בדמות מניות פרטנר (ובמקרה שני האג"חים הם בעלי דירוג זהה). אני מכיר את מנגנון הבטוחות בפטרוכימים ואני אישית מאד אוהב אותו - תשלומי הריבית שנתיים קדימה (בכללם התשלום ששולם בדצמבר) הופקדו אצל הנאמן; מניות בזן שועבדו לפי שער נמוך יחסית (1.6 אם אני זוכר נכון); והיקף השעבוד כרגע הוא למעלה מ-100% משווי הסדרה. בנוסף, החברה קיבלה על עצמה התחיבוית נוספות כדי להבטיח את פרעון האג"ח (לדוגמא הגבלות על השימוש בדיבידנדים שיתקבלו מבז"ן).
    התשואה שלהם היא זהה כמעט (4.33 בפטרוכימים, 4.2 בסקיילקס).
    עכשיו תבחרי האם את מעדיפה לקנות אג"ח של פטרוכימים או של סקיילקס, והאם את מעדיפה כשעבוד מניות של בז"ן או של פרטנר.

אגב, לדעתי האישית, שתי האופציות אינן מלהיבות בשל התשואות הבינוניות מינוס (פחות מ-3% מול אג"ח ממשלתי מקביל), ולכל היותר המחירים בשני המקרים הם סבירים.

שלום נטלי,
    התשואה באג"ח זה אינה "גבוהה מדי" אך לאור הבטחונות הטובים הוא סולידי וככזה הוא לדעתי בסדר גמור.

בהצלחה.

נטלי שלום ,
    מצטרף לדעתו של רם !!
    בתשואות כאלו אין יותר מדי אגחים של חברות "נורמליות" עם בטחונות , אני חושב שלא קיים עבורך הצורך להתלבט בין השניים אלא פשוט לפזר בין שניהם וכך תהיה לך חשיפה לשני סקטורים שונים ולאגחים עם רמת בטחונות טובה ותשואה סבירה מאוד !
    לסיכום - שני האגחים מצויינים !!

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות