x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: ויליפוד אג"ח ד

ויליפוד אג"ח ד

אהלן חברים,
    לטובת מי שלא שם לב - היום מתקיים מכרז ההנפקה עבור סדרה ד' של ויליפוד.
    מדובר באג"ח במח"מ 3 וקצת (פדיון בדצמבר 2011-2015), בריבית משתנה, במרווח מקסימלי של 3.4% מעל ממשלתי 817 (המכרז הוא על מרווח הריבית).
    חברת ויליפוד, לטובת מי שלא מכיר, עוסקת בייבוא מוצרי ממזון ושיווקם לרשתות וללקוחות פרטיים.
    לטעמי, מדובר בחברה סולידית יחסית, ששומרת על רמת מינוף נמוכה ושומרת על ביצועים סבירים ואף למעלה מכך בשורת המכירות והרווח התפעולי.

לדעתי האישית, בהנתן החברה המנפיקה ותנאי האג"ח, מדובר באופציה לא רעה בכלל לתקופה הנוכחית.

Re: ויליפוד אג"ח ד

שילה,
    ברשותך אוסיף:
    א. נסגר במרווח 3% מעל המק"מ.
    ב. האג"ח ללא בטחונות.

רם ושילה בוקר אור,
    להלן דעתי על ההנפקה ..מדובר באגח בריבית משתנה המקנה ברווח מקסימלי תשואה ברוטו של כ 5.5% ומחמ של כ 3.5 שנים , בעוד ששחר במחמ דומה נותן תשואה של כ 4% , לפיכך וכאמור לדעתי בלבד פרמית הסיכון של האגח ( בהפיכתו לשקלי בריבית קבועה ) הינה כ 1.5% פרמיה לכשעצמה הוגנת אך מצד שני לא מהווה מציאה גדולה..
    לפי דעתי האגח כדאית למי שמעוניין להקטין סטיות תקן בתיק , האגח שמונפקת בריבית משתנה תהיה פחות רגישה לתהליך עליות הריבית בתקופה הקרובה .
    וכמובן מרגיש נוח עם פרמית סיכון של כ 1.5% לאגח בכלל ולויליפוד בפרט..
    בהצלחה.

דור לי ידידי,
    אני מסכים עם מרבית דבריך, דבר אחד לא ברור לי, מדוע ההשוואה ל"שחר"? הרי מדובר פה בריבית משתנה , אם כך הלא מוטב להשוות לגילון / ממשלתי משתנה?

אני לא הבעתי את דעתי אלא ציינתי את תוצאת ההנפקה ואת העובדה שאין בטחונות.

ולדעתי האישית, לא נראה לי "מציאה גדולה מדי" בכל זאת בין חברה ליבוא מזון ושיווקו לבין ממשלתי יש איזה הבדל, לא? וככל שמצבה טוב, לאור העובדה שאין בטחונות , הייתי מצפה לתשואה יותר גבוהה.
    דעתי האישית בלבד כמובן.

לשיקולו של כל משקיע ובהצלחה לכולם.

אני רק רוצה לתקן עניין אחד לגבי התשואה:
    שימו לב שהאג"ח נמצא במרווח מעל ממשלתי 817, שבעצמו נמצא במרווח מעל המק"מ, כלומר המרווח ממק"מ לשנה הוא למעלה מ-3%.
    אם נקח את 2008, בה היינו בסביבת ריבית של 3.25-4.25 (עד לספטמבר), הרי שהקופונים שממשלתי 817 חילק היו: 1.12, 1.08,1.06,1.12 בהתאמה.
    כלומר מדובר בקופון שנתי של 4.38 לממשלתי 817 בסביבת ריבית של 2008.
    לכן, הקופון שנגזר לויליפוד ד במקרה כזה הוא 7.38, בניגוד לטענה כי הריבית המקסימלית היא 5.5.
    .

שילה שלום,
    מסכים. אך ברשותך אציג את הנתונים באופן הבא:
    817 נותן כעת 2.06, לפיכך ויליפוד נותן 5.06%.
    נקח לדוגמא את כור ט', מח"מ מעט יותר קצר, תשואה נוכחית לפדיון 4.95% (הפרש 0.11 זניח לדעתי), ובכור יש עוד את האפשרות לקבל תוספת חד פעמית כתלות במניית קרדיט סוויס.
    גם ללא האפשרות לתוספת, בראיית הנתונים כשווים, כור נראית לי יותר בטוחה מוילי פוד.

ולמען הסר ספק, אינני פוסל אג"ח זה, אך מאידך אינני מתלהב.

תודה ויום טוב.

רם , אני מסכים איתך שהאגח אינה אטרקטיבית עבור רוב המשקיעים וציינתי בפירוש שהיא טובה רק למי שמסתפק הפרמיית סיכון של כ 1.5% ולמי שמאמין בחברת ויליפוד..
    ובמיוחד השוויתי זאת לשחר כי אני חושב שבעצם ההשוואה רואים פה את החוסר אטקטיביות ..ואני חושב שבעתיד הלא רחוק נמצא אגחים שיניבו תשואה הגבוהה יותר
    שילה ..ההשוואה למקמ איננה נכונה לפי דעתי..

לברון - כפי שציינתי הריבית המקיסימלית אינה 5.5% כפי שכתבת, ולכן גם פרמיית הסיכון שחשבת אינה נכונה.
    שים לב, לדוגמא, שבעוד שנה האג"ח יכול לשאת ריבית של 7% והפער שלו משחר מקביל יכול להיות כבר למעלה מ-3%...
    רם - מאותה סיבה אין טעם להשוות את האג"ח לכור ט, שכן הפער הקטן היום יכול לגדול לפער של 2% בעוד כשנה...

שילה,
    לגבי המשפט האחרון שהפנית אלי, אתה לגמרי צודק, משום שכור ט בטעות מסווג כבריבית משתנה, למעשה הוא (מעבר להטבה שצויינה) בריבית קבועה. מכאן שאכן ההשוואה לא טובה.

יש נוספים הראויים להשוואה אך אין צורך בכך.
    ובכל מקרה, פיזור תמיד מומלץ.

כל טוב.

שימו לב שהיום נפתח המסחר באג"ח. כרגע האג"ח נסחר בעלייה של למעלה מ-2% על מחיר ההנפקה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות