x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: שאלה לגבי קרנות אג"ח

שאלה לגבי קרנות אג"ח

שלום,

האם כדאי בפרוס שנת 2010 להשקיע בקרנות אגח ממשלתיות צמודות למדד? ההשקעה היא לטווח ארוך ושמעתי דיעות לכאן ולכאן,

תודה על מענה!

Re: שאלה לגבי קרנות אג"ח

שלום דוד,
    לעניות דעתי כדאי להמתין ל"מיצוי" העלאות הריבית הצפויות בשנה זו (דבר שיוריד את מחירן ויעלה את תשואתן) ואז להצטרף אליהן.

שקול היטב ובהצלחה.

אני בדעה שכרגע ההשקעה הסולידית הצמודה בתיק במח"מ ארוך צריכה להיות אג"חים של בנקים מהשורה השנייה (דיסקונט, הבינלאומי, אגוד, דקסיה), שנותנים מרווח יפה מאד מעל אג"ח ממשלתי.
    לחילופין, גם חלק משטרי ההון (בדגש על אלו של דיסקונט) מציגים מרווח יפה.
    יש לציין שהעליות בימים האחרונים צמצמו במקצת את הפערים האלו...

תודה על התשובות המועילות.
    מעניין אותי גם לדעת- אם יש לי קרנות כאלה כרגע, שכבר שנה מהוות חלק מתמהיל ההשקעות שלי, האם כדאי למכור את כולן מחשש שערכן יישחק לגמרי? או שאולי להמשיך להחזיק מתוך ציפיה להמשך תשואה?

העיקרון הוא שכשמדובר בצפי לתוואי ריבית עולה לאורך זמן , ראוי להשקיע באגחים בעלי מח"מ קצר ככול שניתן הואיל ואחת הצורות להבין חשיבות המח"מ היא היותו מדד לרגישות מחיר האג"ח לשינויי ריבית.ככול שהמח"מ ארוך יותר בעת עליית ריבית ,תנודת המחיר כלפי מטה "תניב" למחזיק האג"ח הפסד הון גדול יותר בהשוואה לאג"ח בעלת מח"מ קצר.לעומת זאת ,אותה תנודת ריבית כלפי מעלה באג"ח בעלת מח"מ קצר תגרום הפסד הון "צנוע" יותר.דרך אחרת להתמודדות עם צפי לעליות ריבית מתמשכות הינה להחזיק גילונים שריבית הקופון שלהם משתנה מעת לעת ועל כן בתוואי ריבית עולה לאורך זמן המחזיק אומנם "נפגע" בטווח הקצר עד לעדכון הקופון כלפי מעלה אבל בעדכון כבר יהנה לתק' שלאחריה מקופון גבוה יותר.בתקווה שעזרתי להבנת "הראש המימוני" של רגישות הקשר ריבית ומחיר אג"ח.

לדוד,
    א. אני מצטרף לדעתו של zvika1
    ב. להבהיר, לא מדובר על "שחיקתן לגמרי..." , מדובר על תנודתיות, כלומר: צפי שמחירן ירד (תשואה תעלה) ובסיום תהליך העלאת הריבית יתקנו בהדרגה למעלה. הנקודה היא שאם אפשר "לתפוס" את המחיר הנמוך יותר, זה יגדיל את הרווח.

כל טוב.

המון תודה! עזרתם לי להבין את העקרונות המנחים.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות