x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: המלצה על השקעה באג"ח לתקופה קצרה

המלצה על השקעה באג"ח לתקופה קצרה

רם שלום

יש לי סכום של 500 אלף פנויים לתקופת זמן של חצי שנה אשמח אם תוכל לתת לי המלצות על השקעה באגחים בטוחים וגם קצת פחות בכדי שאוכל להשיג תשואה על הכסף או לפחות לא לאבד מערכו .כמו כן אם תוכל לתת המלצה לחלוקה הסכום בין האגחים .

(בגלל צורך אמיתי בכסף בעוד חצי שנה אני לא מעוניין להשקיע בכלל
    במניות)

תודה

Re: המלצה על השקעה באג"ח לתקופה קצרה

אם אתה צריך את הכסף בעוד חצי שנה עדיף לא לקחת איתו סיכונים מיותרים, ולצורך העניין כל אג"ח שמועד הפדיון שלו לא נופל בטווח הזמן הנ"ל (או מאד קרוב אליו הוא מסוכן).
    מאחר והתשואה לפדיון עבור אג"חים כאלו היא נמוכה מאד, חשוב לוודא שהעמלות שאתה משלם הן מינימליות - 0.1 קניה/מכירה, ללא דמי משמרת.
    במידה וזה המצב - קיים אג"ח אחד שעשוי לעניין אותך.
    מדובר בבינל ש"ה א (מס' נייר 1087915), שהוא שטר הון של הבינ"ל שנפדה ב-30/6/2010.
    שטר ההון הנ"ל נושא ריבית משתנה, שהיא הגבוהה מבין השתיים:
    1) ממוצע ריביות הפריים בתקופה שבין יוני 09-יוני 10 פחות חצי אחוז (ריבית הפריים היא 1.5 מעל ריבית בנק ישראל).
    2) שיעור עליית המדד בתקופה שבין יוני 09-יוני 10.
    כלומר, האג"ח מגן במידה מסוימת גם מפני עליית ריבית וגם מפני אינפלציה.
    היום האג"ח הנ"ל עלה בחדות יחסית (יחסית למח"מ הקצרצר שלו) ושווה לחכות לירידה קלה במחירו (לאיזור ה-101.5)
    שים לב שהמסחר היומי הממוצע בו הוא לא גבוה, ובמידה ותחליט להשקיע בו סכום גבוה תצטרך לאסוף אותו בסבלנות.
    כפי שאמרתי, האג"ח עשוי לעניין אותך רק במידה והעמלות שלך הן מינימליות, ובכל מקרה אני סבור שבמחיר הנוכחי האג"ח מתומחר כמעט קרוב מאד למחיר ה"ראוי" שלו.

מחזיק ולא ממליץ

רן שלום,
    תשואה כדאית לתקופת זמן כה קצרה כרוכה בסיכון.
    ברמת הסולידי לצערי אין לי עצות טובות לתת לך בעת הזו.

כל טוב.

קודם כל תודה רבה לכם על התשובה
    אני מבין שעלי לקחת סיכון אם אני מעוניין בתשואה כל שהיא. וכמו שאמרתי אני מעוניין גם לשמור על ערך הכסף עם מינימום סיכון וגם להקצות חלק ממנו להשקעה במשהו עם יותר סיכון אך גם עם תשואה גבוה יותר .

זאת היתה כוונתי בכל מקרה שוב תודה רבה לכם

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות