x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 12

נושא: ניתוח תיק אגחים אישי

ניתוח תיק אגחים אישי

ניתוח תיק אגחים אישי:
    שלום רם, ראשית רציתי להודות לך על הקורס המאלף שהעברת לנו, נהניתי מאוד מרמתו ואיכותו.
    לאחר הקורס החלטתי לנתח את תיק ההשקעות שלי שהומלץ בעבר ע"י יועץ ההשקעות שלי, אשמח לראות את תגובתך ותגובת חברי האתר,למען ההגינות עלי לציין כי ההנחיה שלי ליועץ ההשקעות היתה לנהל תיק סולידי.
    אני רוצה לכוון לתשואה טובה בהכרח גבוהה יותר (ומסוכנת יותר אך לא ברמות " אג"ח זבל" בשלב זה ), עם צפי של אפשרות שימוש בכסף בטווח של 2-3 שנים, ומתוך התחשבות במצב הנוכחי של השוק( עליית ריבית צפויה...)
    תחילה אתרכז במצב הנוכחי של התיק:
    -----------------------------------------------------------------------
    ממשל משתנה(גילון) 817 , נקנה בתאריך 30/11, פדיון חד פעמי ב 2017,
    , ריבית נקובה של 1.69 , תשואה ברוטו 1.98,שינוי משער עלות 2.72,
    פארי 97.734, שער 100.4
    חשמל 22, נקנה בתאריך 20/11 , פדיון לשיעורין , תאריך פדיון 2015.
    ריבית נקובה 6.5,תשואה ברוטו 2.42,שינוי משער עלות 1.14-
    פארי 135.5454, שער 133.99
    כור אג"ח ט- נקנה בתאריך 20/10 , פדיון לשיעורין , תאריך פדיון 2015,
    ריבית נקובה 6.7,תשואה ברוטו 5.11,שינוי משער עלות 0.53.
    פארי 102.7, שער 107.43
    לאומי מימון הת ט- נקנה בתאריך 19/10 , פדיון חד פעמי ,
    תאריך פדיון 2013, ריבית נקובה 6.29,תשואה ברוטו 4.72,שינוי משער עלות 2.38-
    פארי 110.18, שער 107.55
    מ.ק.מ 910, - נקנה בתאריך 03/09 , פדיון חד פעמי , תאריך פדיון 09/2010,
    תשואה לפדיון 1.85,שינוי משער עלות 0.66.
    פארי 98.15, שער 98.80.
    ניתוח:
    גילון: על פניו גילון הינה אופציה טובה בימים של עליית ריבית , אלא שתקופת מח"מ ארוכה מאוד, ריבית נקובה ותשואה ברוטו נמוכים מאוד- נטייה למכור.
    חשמל22: ריבית נקובה סבירה,תשואה ברוטו נמוכה ,תאריך פדיון בינוני,צמוד למדד,- נטייה למכור
    כור אג"ח ט:ריבית נקובה סבירה,תשואה ברוטו סבירה, תאריך פדיון בינוני, צמוד לריבית- להשאיר.
    לאומי מימון ט: ריבית נקובה סבירה,תשואה ברוטו סבירה, תאריך פדיון קצר, צמוד לריבית- להשאיר.
    מקמ 910 תשואה נמוכה,למכור ומהר
    אשמח לשמוע את דעתך ודעת חברי הפורום.
    תודה מראש

Re: ניתוח תיק אגחים אישי

אהלן יצחק,
    כמה הערות כלליות לפני הגישה לפרטים:
    דבר ראשון - חשוב להבחין בין תיאוריה למעשה. בתיאוריה, אג"חים בריבית משתנה אמורים להיות המתאימים ביותר לתקופה של עליית ריבית. בפועל, תמיד צריך לבדוק את המחיר שבו האג"חים האלו נסחרים. במקרים רבים כשהציבור הרחב מתעורר ונוהר, האג"חים האלו כבר מתומחרים לפי הציפיות של השוק לקצב עליית הריבית. כלומר, המחיר שלהם אינו נותן את ההגנה הרצויה מפני עליית הריבית (כי הוא עלה עוד לפני שהריבית עלתה). לכן, חשוב שלא לפעול על אטומט.
    דבר שני - מאחר וציינת שאתה פועל דרך הבנק, ההשקעה הסולידית הטובה ביותר היא להתמקח איתם על נושא העמלות (במידה ולא עשית זאת). חסכון בעמלות מוסיף עוד כמה עשיריות אחוז לתשואה השנתית, ולעיתים אף למעלה מזה. לכן, אשמח אם תציין מה העמלות שהבנק גובה ממך.

ולעניין התיק -
    ממשלתי 817 לדעתי מתומחר במחיר גבוה מדי, וכפי שכתבתי מקודם לא נותן הגנה אמיתי מפני עליית ריבית.
    חשמל 22 - התשואה עליו נמוכה לטעמי, הן בהתייחס לפער מול ממשלתי מקביל (בהנתן הציפיות להעלאת הריבית) והן ביחס לאלטרנטיבות הקונצרניות האחרות באותו מח"מ.
    כור ט - לדעתי המחיר סביר, ביחס למח"מ, לאלרטנטיבות ולציפיות הריבית, אך שים לב שהאג"ח אינו בריבית משתנה. מדובר באג"ח בריבית קבועה, כאשר לתשלום הריבית הקרוב עשוי להתווסף בונוס, בשיעור של 10% מעליית מניית קרדיט סוויס (ביחס לשער הסגירה בסוף אוגוסט השנה, אני לא זוכר מתי בדיוק).
    לאומי מימון ט - המחיר סביר (פער של כ-0.9% מעל אג"ח ממשלתי), אך שים לב שעלייה של 1.5-2% במחירו עלולה להפוך אותו ללא אטרקטיבי. אגב, גם האג"ח הנ"ל הוא בריבית קבועה, ולא בריבית משתנה.
    מק"מ 910 - אין לי דעה. אם כי זה החלק הפחות "מטריד" בתיק.
    אם אתה זקוק לכסף בשנתיים שלש-הקרובות, הייתי שוקל לנצל את העליות האחרונות כדי להנזיל חלק מהתיק, ולחכות להזדמנות נוחה יותר להכנס בחזרה לשוק.
    רק כדי לסבר את האוזן - לפני כשבועיים יכולת לקנות אג"ח צמוד, במח"מ 3.4, של בנק מרכנתיל דיסקונט בתשואה של 3% ברוטו, או אג"ח לא צמוד (מח"מ 2. של אידיבי אחזקות בתשואה של 5.7%-5.5% ברוטו.
    כך שאם חשקה נפשך בהשקעות סולידיות במח"מ בינוני, שווה לדעתי לחכות שוב להזדמנויות כניסה נוחות יותר.

יצחקי שלום,

א. תודה.
    ב. אשתדל בהמשך היום להציע לך אלטרנטיבות / כיווני מחשבה.

יום טוב.

ליצחקי שלום,
    א. ראשית ברצוני לציין שהגינותך בדגש הנתון שהגדרת ליועץ סולידי ראויה לציון, כמו כן ניתוח התיק היום איננו גורם להעריך שהייעוץ בעבר היה "פחות טוב" משום שאיננו יודעים מתי נעשה והתנאים משתנים, כך שלהערכתי היועץ עשה מלאכתו נאמנה= היעוץ היה טוב.
    ב. אם הייתי צריך "לתת ציון" לניתוח העצמאי שעשית, הציון היה גבוה.
    הערה: הריבית הנקובה לא מעניינת, מה שחשוב זו התשואה לפדיון.
    ג. בהתייחס לתיק הקיים:
    גילון- במקרה זה של ריבית משתנה (המותאמת כל רבעון) המח"מ לא צריך להדאיג אותך,(מה שכן צריך להדאיג במקרה של צמוד/ריבית קבועה). התשואה אכן נמוכה, במועדי הקופון הריבית מתעדכנת, לאורך זמן, עקב התנהגותו הנ"ל הוא כן נותן הגנה לעניין העלאת הריביות הצפויות. אך עדיין תשואתו נמוכה .
    חשמל 22- תשואתו נמוכה, העלאת ריבית יכולה עוד להוריד את מחירו הנוכחי.
    כור ט'- הוא שקלי ,צודק שילה, אכן אינו בריבית משתנה, יכול לתת הטבה בינואר בתנאים מסוימים (המפורטים בתשקיף) ומאותו רגע הוא בריבית קבועה. לדעתי שווה לראות מה קורה בינואר ובהינתן ההטבה (או שלא) לשקול לפי התשואה באותה העת, הוא נפרע ב 2011-2015, בדוק אם מתאים לצרכיך בהיבט הנזילות.
    לאומי ט- הוא שקלי ,צודק שילה, אכן אינו בריבית משתנה, סולידי למדי ובהכרח תשואתו נמוכה (כ 2% מעל המדד החזוי ל 2010), פירעון חד פעמי ב 2013, בדוק אם מתאים לצרכיך בהיבט הנזילות. העלאת ריבית יכולה עוד להוריד את מחירו הנוכחי.
    מק"מ- לדעתי "בזבוז זמן", אפילו את המדד אינו נותן.
    ד. להלן מספר אג"חים ששווים בדיקתך, לטובת תשואה גבוהה יותר ו/או מח"מ קצר יותר (בהתאם
    להגדרתך), כמובן שהמחיר הוא יותר סיכון (שהרי סיכוי=סיכון)אך לא ברמות של "אג"ח זבל"
    (הן הסיכון והן התשואה כמובן). אציין שיש אפשרות שמחירם עוד ירד אך אם נשארים עד פדיון
    זה לא משנה (מאידך, עדיף להמתין להעלאת ריבית שיש לצפות שתוריד את מחירם ואז להיכנס).
    מרשה לעצמי לכלול מח"מ ארוך מ 3 שנים בהנחה שלא הכל צריך נזילות מהירה.
    1. משביר לצרכן- אג"ח להמרה, במסלול הקונצרני צמוד+ 3.56% תשואה לפדיון, פרעון ב4
    תשלומים :6/10-6/13.
    2. אמות ג' - צמוד+ 4.2% פירעון ב 8 תשלומים 2013-2020 (רחוק מדרישתך).
    3. אמות א'- צמוד+ 4% פירעון ב 10 תשלומים 2010-2019 ( " ).
    4. חלל ה' – צמוד + 4.8% פירעון ב 5 תשלומים 2012 – 2016.
    5. אלביט הדמיה ו' צמוד+ 4.4% פירעון ב 6 תשלומים 2010- 2015.
    6. בית הזהב צמוד+ 3.3% פירעון ב 3 תשלומים 2010-2012.
    7. מבני תעשיה ז' – צמוד+ 4.7% פירעון ב 3 תשלומים 2010- 2012.
    8. מבני תעשיה י"ב – צמוד + 4.6% פירעון ב 3 תשלומים 2010- 2012.
    9. דנאל כ"א – צמוד+ 3.3% פירעון ב פירעון ב 3 תשלומים 2010- 2012.
    10. מועדון 365- צמוד + 4.4 פירעון ב פירעון ב 3 תשלומים 2010- 2012.

אסתפק בזאת, אני סומך עליך שתדע למצוא אפשרויות נוספות.

בדוק היטב, לשיקולך ובהצלחה.

לי יש כמה הסתייגויות:
    ראשית לגבי אלביט הדמיה ו - אם כבר ללכת על אלביט הדמיה, הייתי מחליף אותו באלביט הדמיה אג 1, שהוא אג"ח להמרה שקלי של אלביט הדמיה. מדובר באג"ח שהוא בעל מח"מ קצת יותר ארוך ממה שהגדרת (4 שנים), אבל הוא נותן 5.76% ובעיקר - פרמיית ההמרה עליו לא גבוהה (כ-50%), דבר שעשוי לאפשר לך להנות מהעליות במניה.
    לגבי בית הזהב - לטעמי האג"ח לא נותן שום פיצוי לסיכון שקיים בו. אם כבר אג"ח נדל"ן במח"מ קצר הייתי שוקל את אלרוב ז'.
    לגבי חלל תקשורת ה - אם כבר בוחרים בחלל תקשורת (ואני לא התעמקתי בדוחות שלה) עדיף לבחור בחלל תקשורת ב - מח"מ קצר יותר בחצי שנה, נותן 4% לשנה + מדד, וההטבה הגדולה - מדובר באג"ח להמרה שפרמיית ההמרה עליו היא 20%....

ושוב, אני בדעה שכדאי כרגע להמתין בצד.
    אם כבר מתעקשים על קונרצנים סולידיים יחסית במח"מ בינוני, בנוסף לאלביט הדמיה 1 שציינתי, הייתי בודק את:
    דש אייפקס ב - מח"מ 2.43, תשואה 2.87% + הצמדה.
    לוינשטיין ב - אותו מח"מ, 3.3% + הצמדה + בטחונות בדמות שעבוד על חצי מזכויות החברה בבניין קומברס ברמת החייל.
    גולד אג"ח ב - מח"מ 2.93, תשואה 5.33% + מדד (אני מניח שהחברה לא מוכרת לרוב האנשים, אשמח להרחיב אליה אם היא מעניינת מישהו).
    עמיר שיווק ב - מח"מ 3.87, תשואה 3.87% + מדד (גם החברה הזאת יחסית לא מוכרת ואשמח להרחיב עליה).

רם ושילה, תודה על התייחסות המפורטת.
    מספר הערות/ שאלות:
    מכיוון שהתשואה הינו פרמטר משתנה, והריבית הנקובה הינה קבועה וידועה , אני עדיין רואה את פרמטר ריבית הנקובה כפרמטר מעניין וחשוב,מכיוון שהוא תמיד יתן לי מידע לגבי תשואת המינמום שאקבל , תקנו אותי אם אני טועה.
    מכיוון שיש ציפייה להעלאות ריבית נוספת כפי שכולם מצפים, אשקול לפי עצתכם לשבת על הגדר ,העניין הוא שאני מניח כי עליות הריבית יעשו בהדרגה לאורך השנה, דבר שיאלץ אותי לשבת על הגדר לזמן ארוך, או לחילופין להכנס לאחר העלאת הקרובה הצפויה אך במקרה זה אפסיד בשינויי ריבית עוקבים, אני מניח שאין כאן תשובה חד משמעית, אבל האם יש לכם רעיון שבמקרה שאחליט לשבת על הגדר , היכן להשקיע את הכסף בינתיים

לשבת על הגדר הוא בהגדרה להשאיר את הכסף במזומן או באפיק מאד נזיל (מק"מים לדגומא).
    לגבי נושא הקופון (הריבית הנקובה) - אין לו משמעות בפני עצמו, אלא צריך לבדוק אותו ביחס למחיר שבו קנית את האג"ח, ולריביות וההצמדה שהאג"ח צבר עד לרגע הקניה שלך. זה בדיוק מהות המושג תשואה, ולכן זה הפרמטר המשנה, ולא הריבית הנקובה :-)

יצחקי שלום,
    לגבי נתון הריבית הנקובה, טעית ידידי, הוא לא מעניין לחלוטין, הוא אומר באיזו ריבית הונפקה הסידרה, זו היסטוריה חסרת חשיבות, חוזר ואומר-מה שחשוב לך זה מה אתה תקבל (ולא מעניין מה יקבל מי שקנה בהנפקה) ולכן הנתון הרלוונטי הוא התשואה לפידיון ביום שאתה קונה.

לגבי "ישיבה על הגדר" או שלא, ככל שהמח"מ קצר, השפעת שינוי הריבית פחותה.
    אם המתנה, אז בריבית משתנה.

לשילה ידידי,
    א. אם יש אג"ח מעניין לדעתך, אתה מוזמן להרחיב עליו, אינך זקוק לבקשה או אישור, תמיד נשמח להפריה הדדית.
    ב. תרשה לי הערה קטנה, מה דעתך על הניסוח: " יש לי רעיונות נוספים" במקום "יש לי כמה הסתייגויות".
    אתה יודע שבין אלטרנטיבות אפשר להציג גם יתרונות וגם חסרונות...

המשך יום נעים.

רם היקר,
    1. אין לי כוונה להרחיב על אג"ח שאין בו עניין לציבור :-).
    2. כשיש לי תוספות אני כותב "יש לי כמה תוספות". אם אני סבור שצריך לסייג דברים מסויימים (כפי שציינתי) אני כותב "הסתייגויות". וכמובן שאני מוסיף את המילים "לדעתי", "לטעמי", כדי לציין שמדובר כאן בזווית ראיה אישית. ובכל מקרה - הכל ברוח טובה :-).

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות