x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 15

נושא: השקעה סולידית עם רווח של 5%

השקעה סולידית עם רווח של 5%

ראם שלום,

אשמח אם תוכל להמליץ לי על תעדות אג"ח /ק.נאמנות או משהו בסגנון שאתה מאמין שניתן לקבל תשואה של 5% בשנה. אפשר גם אג"ח של חברה טובה ויציבה. מדובר בסכום כסף יחסית גדול ואין לי מגבלה של זמן . ( לא זקוק לכסף בשנים הקרובות )

אשמח אם תוכל לעזור .

בתודה מראש.

אני.

Re: השקעה סולידית עם רווח של 5%

אתה מדבר על 5% ריאלי או נומינאלי?

ארנון שלום,
    א. ראם זה סוג של חיה ולי קוראים רם .
    ב. מניח שהתכוונת ל 5% ריאלית, בכל זאת אם ניתן להגדיר תקופה (בהנחה שממתינים עד פדיון), זה יכול לעזור.
    ג. וחשוב לפזר.
    ד. והאם יותר קצרים בסיכון נמוך אפשרי?
    ה. בינתיים (עד שתשיב) יש לך 2 אפשרויות של דיסקונט במח"מ ארוך (9 שנים) צמודים+ כ 5.5% תשואה והם: דיסקונט שה א' (מס' 6910095) ודיסקונט השקעות ו' (מס' 6390207).

שבוע טוב.

שים לד שדיסקונט שה א הוא שטר הון של בנק דיסקונט, ודיסקונט השק ט הוא אג"ח של דיסקונט השקעות מקבוצת אידיבי...
    שטר הון הוא לא המוצר הכי סולידי שיש, וגם לא אג"ח ארוך של דסק"ש...

שילה שלום,
    א. כל מה שכתבת נכון, אבל לעניות דעתי זה לא הופך אותם ל"מסוכנים".
    ב. ביקש השואל תשואה מסויימת, אם נלך על הסולידיים יותר, בנתונים הנוכחיים לא נשיג את התשואה המבוקשת.
    ג. פירוט לגבי המח"מ: בנייר הראשון יש תשלומי ריבית כל רבעון וכל הקרן משולמת ב 2022. בנייר השני תשלום ריבית אחת לשנה ותשלומי הקרן ב 9 תשלומים מ 2017-2025.

כמו כן ראוי להוסיף:
    א. הדגש הוא על הההנחה שנשארים עד פדיון משום שבשלב ראשון יש להניח שתהיינה ירידות בהעלאות הריבית ויציאה בתקופה הקרובה תניב הפסד הון.
    ב. ככלל, בעת הזו (העלאות הריבית הצפויות), הייתי שוקל המתנה בריביות משתנות ובהתייצב מצב הריבית לשקול כניסה ארוכה לצמודים / בריבית קבועה משום ששם "נשב לאורך זמן" על תשואות גבוהות יותר.

תודה ושבוע טוב.

אגח בנקים עוד שנה ?

גיל שלום,
    הוסף "הסבר בגוף הסרט"
    (צר לי שלא הבנתי).
    תודה.

אהלן רם,
    תראה - קודם כל לאג"ח במח"מ ארוך, מעבר לתמודתיות הגדולה יותר שנלווית אליו, מתווסף סיכון מנפיק. נכון שהיום דסק"ש נחשבת לחברה סולידית יחסית, אבל אף אחד מאיתנו לא יודע בוודאות איך היא תראה בעוד 5-7 שנים, ובטח שלא בעוד 10 שנים. ככה שאג"ח ארוך של דסק"ש יהיה מסוכן יותר (מהבחינה הזאת) מאשר אג"ח קצר.
    לגבי שטר ההון של בנק דיסקונט - חשוב להבין מהם הסיכונים שקיימים בשטר הון של בנק (בניגוד לאג"ח רגיל של בנק):
    1. הפסקת תשלומי הריבית אם הבנק מפסיד 6 רבעונים במצטבר.
    2. המרה של האג"ח למניות במקרה שהמצב הכספי של הבנק מדרדר.
    3. נחיתות ביחס לכל שאר בעלי האג"חים (וברור שביחס לבעלי הפקדונות והנושים האחרים).

אני לא אגיד ששטר הון הוא מוצר מסוכן או רע. אבל חייבים להבין שיש בו סיכון מסוים.

שילה ידידי,
    דבריך אמת לאמיתה,
    השאלה מהי הסבירות לתרחיש המתואר בסעיפים 1, 2, 3, ?

כמובן שאפשר להשקיע באג"ח סולידי לחלוטין עד פירעון והוא הממשלתי, אך מה התשואות שם היום? (כפי שציינתי מתחת לציפיות השואל).

תודה ושבוע טוב.

תראה, אם היית שואל אותי "מה הסבירות שבנק דיסקונט יקרוס ובעלי האג"ח יפסידו את השקעתם"? הייתי עונה שלדעתי הסבירות היא נמוכה מאד עד אפסית.
    אבל אם אתה שואל אותי "מה הסיכוי שבנק דיסקונט ייקלע למצב כספי קשה וכתוצאה מכך המחזיקים בשטר ההון יומרו למניות?" כאן הסבירות היא גבוהה יותר.

ולגבי דיסקונט השקעות - כאן מדובר בחברת אחזקות שאמנם היום נחשבת לדי סולידית, אבל בטווח זמן הבינוני-רחוק פרופיל הסיכון שלה עולה כתוצאה מחוסר היכולת לדעת כיצד החברה תראה ותתפקד...

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות