x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: הסכם שיתוף על מגרש

הסכם שיתוף על מגרש

שלום,
    על מגרש בשטח של כ-12 דונמים, ישנם 7 בעלים ועל פי נסח טאבו, סך הדונמים שבבעלותם הוא קצת יותר מ-7 דונמים (לא כל אחד מחזיק בדונם, אחד יותר אחד פחות). המגרש הוא אדמה פרטית, לא של המנהל.
    שאלותיי הן:
    1. אם 7 בעלים מחזיקים ב-7 דונמים בחלקה, מי מחזיק בשאר חמשת הדונמים ולמה הדבר לא כתוב בנסח טאבו?
    2. אם רוצים לעשות הסכם שיתוף בין כל הבעלים, האם הדבר אפשרי לאור העובדה ש"חסרים" בטאבו עוד 5 דונמים?

תודה

Re: הסכם שיתוף על מגרש

משהו לא מתסדר לי בדבריך.אם לא בוצעה שום הפקעה בעבר או פרצלציה מחדש אין מצב שנעלם שטח.....

בנסח הטאבו צריך להיות רשום למעלה שטח החלקה במטר.(תבדוק זאת )

יתכן והבעלים רשומים בנסח בשברים ולא במטרים.

להערכתי יתכן וזה המצב ולא נעלמו מטרים המהמגרש והבעלות רשומה בשברים ואז זה לא מסתדר לכם.

בעלים רשומים כ1-32 או כ1-8 וכו.

בכל מקרה אם תרצה עזרה תיתן לי גוש חלקה ואבדוק לך במדוייק.

לגבי ההסכם שיתוף לאיזו מטרה?ללכת לבנייה ביחד או להגדיר לכל אחד את החלק שלו בפועל בשטח?

בכל מקרה לדעתי שניהם אפשרים לביצוע.

אכן צודק, אלטון, יש שניים ברשימה שכתוב על יד השם 1/4 אז זה אומר שלכל אחד מהם יש רבע מהחלקה, אני מניח.
    שכחתי פרט חשוב: המגרש הוא חקלאי, לא מיועד לבנייה או להפשרה, כך שאין כוונה לבנות בשנים הקרובות. אני מעלה את האפשרות של הסכם שיתוף מאחר ואני רוצה לדעת איפה המקום שלי בחלקה או כמו שהבנתי כשעושים הסכם, איפה נמצא כל חלק בחלקה המשותפת.
    כרגע החלקה לא מעובדת, אבל הייתי רוצה שתהיה לי הפינה שלי פיזית ולא רק על הנייר במטרים. האם אני בכיוון הנכון, מבחינת לעשות הסכם שיתוף על החלקה?

תודה על העצות וההכוונה.

ציטוט פורסם במקור על ידי rising
    אכן צודק, אלטון, יש שניים ברשימה שכתוב על יד השם 1/4 אז זה אומר שלכל אחד מהם יש רבע מהחלקה, אני מניח.
    שכחתי פרט חשוב: המגרש הוא חקלאי, לא מיועד לבנייה או להפשרה, כך שאין כוונה לבנות בשנים הקרובות. אני מעלה את האפשרות של הסכם שיתוף מאחר ואני רוצה לדעת איפה המקום שלי בחלקה או כמו שהבנתי כשעושים הסכם, איפה נמצא כל חלק בחלקה המשותפת.
    כרגע החלקה לא מעובדת, אבל הייתי רוצה שתהיה לי הפינה שלי פיזית ולא רק על הנייר במטרים. האם אני בכיוון הנכון, מבחינת לעשות הסכם שיתוף על החלקה?

תודה על העצות וההכוונה.
    עכשיו זה יותר ברור.
    אפשרי בהחלט לעשות הסכף שיתוף עם שאר הבעלים.
    תשריט של נחלקה בו מוגדר חלקו של אחד וחתימות שלכם יעשו את העניין קל יותר.
    תוכלו להפקיד את ההסכם שיתוף אפילו בטאבו או שיההי פנימי ביניכם.
    אם ניתן לביצוע רצוי שתעשה זאת.
    ניתן להביא מודד לשטח שימדוד ויסמן גבולות אמיתיים בשטח גם.
    בהצלחה.

תודה על העצה, אני מבין שרק מודד יכול לעשות את התשריט והחלוקה, נכון?

ציטוט פורסם במקור על ידי rising
    תודה על העצה, אני מבין שרק מודד יכול לעשות את התשריט והחלוקה, נכון?
    אם אתה רוצה לעשות חלוקה אמיתית בשטח רצוי מודד.
    חלוקה על הניירת ניתן לעשות גם ללא מודד עי חלוקה על התשריט.
    מוציאים תשריט חלקה ועושים חלוקה בתשריט ובזה נגמר העניין.
    בשלב 1 אם אין לך צרוך כרגע אפשר לעשות חלוקה על תשריט
    אבל חשוב להשאיר זיקת הנאה לגישה לאנשים בחלקה.(וגם לתשיתות מים חשמל ביוב)
    כלומר אם מישהו מקבל את חזית החלקה הקרובה לכביש שיתן זיקת הנאה לשאר האנשים שמאחוריו
    בהמשך השטח.
    אם תעשה הסכם שיתוף ומישהו יקבל את חזית הכניסה למגרש יש לו אפשרות למנוע ממך מעבר שם.
    בהצלחה.

תודה על המידע

שלום אייל ,

כפי שראיתי , אלטון ידידי פקח את עיניך באשר לקריאת הנתונים מנסח הרישום באשר לחלקי הבעלות בשטח.
    כמו כן באשר להסכם השיתוף אכן יש חובה להציג תשריט מודד ללשכת הרישום אם ברצונכם לערוך חלוקה שתהא בת תוקף כלפי כל.
    המפקח על המקרקעין כבר יחייב ע"פ הסכם השיתוף להציג בתשריט את זיקות ההנאה הנדרשות במידה ונדרשות בין בעלי החלקות לבין עצמם ולבין הציבור במידת הצורך.

המלצתי היא לאגד את כל הבעלים ולפנות לאיש מקצוע בתחום, בכדי לערוך זאת בצורה מסודרת שהרי זו זכות קניינית המעוגנת משפטית.

בכבוד רב,

לירן מורנו, עו"ד
    המידע המוצג בפורום הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורך הדין וממנהלי האתר כל אחריות.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות