x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: טאואר

טאואר

למה המניה נראית כל כך רע והאגח עולה ועולה?

Re: טאואר

בדקת מה הן התשואות באג"ח?

מחיר המנייה היה מנופח ולכן כל החוזים האחרונים לא תורגמו לעליות ואפילו ירידות. לעומת זאת החוזים החדשים משפרים את עתיד החברה והסבירות שהאגחים של טאואר יגיעו לפירעון עלתה. צריך לזכור שעד לא ממזמן האגחים נסחרו בתשואות מטורפות של למעלה מ 30% תשואה שנתית וגם לאחר העליות האגחים עדיין נסחרים בפרמיה משמעותית.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

יצחק שלום,
    לאורך זמן תמכתי באג"חים להמרה ולא במניה, עבור על כל ההודעות והשרשורים ותבין.
    כשהאג"ח לפני כ 3 חודשים היה בתשואות של כ 30% ויותר והפרמיה להמרה היתה קרובה לאפס, נדמה לי שזה היה תרחיש צפוי (ואם תאמר שזו חכמה בדיעבד לא אתווכח איתך...).
    אני עדיין מעדיף את אגחי ההמרה מהמניה, אגב, היום את ג' יותר מ ה' משום ש ה' קיבל החודש את הקופון.
    לעניות דעתי, האגחים כעת "צמודים יותר למניה", כלומר: לא יעשו שוב מהלך עליות גדול במנותק מהמניה, הם תלויים יותר במניה כעת, אף שפער מסוים נוסף אפשרי.

כל טוב.

רם
    כשאני בודק את מחיר האגחים ג \ ה ומשווה למחיר המניה, נראה לי ששער המניה נמוך מדי או לחילופין - שער האגחים גבוה מדי

לדוגמה: שער המניה כ - 1 דולר = 3.8 ש"ח למניה
    שער ההמרה 1\4.15 ולכן מחיר האגח צריך להיות :
    3.8 \4.15= 0.91

האם אני מחשב נכון? אם כן, אז כדא לרכוש את המניה ולא את האג"ח

שלמה שלום,
    אוי ואבוי לך
    בשום אופן לא להסיק מסקנה שכזו.
    האג"חים להמרה מועדפים כי אם המניה תעלה הם גם יעלו, ואם המניה תרד או "תדשדש" במועד הפרעון נקבל בהם את התשואה לפדיון וללא קשר למצב המניה, ומכאן הכדאיות בהם בהשוואה למניה, וזה לדעתי חד משמעי!

לגבי החישוב שלך, זה לשם "איזון" אבל מה עם הפרמיה?
    באג"ח להמרה אם אין פרמיה זה עיוות או "כשל שוק", ולכן החישוב שלך אינו רלוונטי.
    שפוט את האג"ח לפי 2 אפשרויות, והן:
    1. המסלול הקונצרני= תשואה לפדיון
    2. המסלול המנייתי= פרמיה להמרה.

יום טוב.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות