x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: בניית תיק לטווח ארוך

בניית תיק לטווח ארוך

רם שלום,
    ברשותי 250 אלף ש"ח בעו"ש ואזדקק לכסף עוד כ-3 שנים בערך לצורך בניית בית על שטח שיופשר. אני לא מבין כלל בנגזרים ובאופציות מעוף ומובן שאני לא רוצה להכנס לתחום זה.
    מה המלצתך לבניית תיק שיכלול אג"ח, קרנות נאמנות ומניות ?
    הייתי שמח לקבל המלצות ספציפיות במיוחד לאור השערים הגבוהים שקיימים היום בשוק.
    אגב, באחת התגובות של רונן ראיתי כי המליץ לא לערבב בין קרנות נאמנות ובין אג"ח ומניות, מדוע ?

תודה,

עמי

Re: בניית תיק לטווח ארוך

הי
    לא רם אבל אנסה לעזור. דבר ראשון אם הבנתי נכון והכסף מיועד לקניית בית/שטח בעוד 3 שנים הייתי שם את הכסף במשהו סולידי שישמור על הערך הריאלי של הכסף עד תום התקופה ועל בטוח לא מניות. אולי עוד שנתיים וחצי יהיה משבר נוסף ותצטרך לממש בהפסד או יותר גרוע לא יהיה לך את הסכום הדרוש לקניה. אם בכל זאת אתה מעוניין בתשואה גבוהה יותר, סכום של 250000 צריך לפזר ע"פ לפחות 5-10 אגחים שונים בדירוג גבוה. תתמקד באגחים בעלי מחמ קצר יחסית שפרעונם יהיה לפני שתצטרך את הכסף. הצעתי היא שפחות תתעניין בתשואה ויותר בבטחון שבתום התקופה יהיה לך את הכסף. תחפש אגחים של בנקים, תקשורת, חשמל וכו. כמו כן אפשר גם אגח ממשלתי בריבית משתנה (גילון).
    נ.ב
    קרנות נאמנות זה משהו מאוד כללי. זו יכולה להיות קרן שמתעסקת באגח ממשלתי, קונצרני, מניות, אופציות ועוד אלף אפשרויות.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

Re: בניית תיק לטווח ארוך

עמי שלום,
    בגדול , אני מאוד מסכים עם יניב.
    כסף לבית לא מסכנים, בודאי לא אופציות וגם לא מניות ואפילו לא אג"חים בתשואה גבוהה.
    נכון כתב יניב שאם ברצונך תשואה גבוהה חשוב לפזר, ולעניות דעתי צריך פיזור יותר גדול, אך אני ממליץ לך גם משם להתרחק.
    לאור הנ"ל, לדעתי עליך ללכת אך ורק על אג"חים סולידיים, הרווח יהיה קטן אבל בסוף יהיה בית.
    חשוב שתתאים את המח"מ ו/או מועדי הפירעון לתזרים לו תזדקק בתהליך הבנייה, משום שגם אג"ח סולידי נתון לתנודתיות ולא תרצה בודאי לממש בהפסד.

בהצלחה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות