היי לרונן, ולכל מי שיכול לתרום לדיון,
אני מתחבט בהשערה האם הצהרה על חלוקת דיבידנד (שבגדר הנורמה) משפיע על כיוון המסחר במניה? האם ידוע על מחקרים או מדידות בנושא?
תודה, אלון
היי לרונן, ולכל מי שיכול לתרום לדיון,
אני מתחבט בהשערה האם הצהרה על חלוקת דיבידנד (שבגדר הנורמה) משפיע על כיוון המסחר במניה? האם ידוע על מחקרים או מדידות בנושא?
תודה, אלון
בדרך כלל חלוקת דיוידנד גורמת לתיקון דובי לטווח קצר במניה, לאחר ביצוע החלוקה.פורסם במקור על ידי ag123
לילה טוב,
רונן
---
אין לראות בנאמר משום המלצה לרכישה או למכירה של ני"ע או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. הכותב עשוי להחזיק בני"ע נשוא ההודעה.
כיוונתי לתקופה שבין ההצהרה על חלוקת הדיבידנד עד ליום האקס, תודה
לא ידוע לי על השפעה מיוחדת.פורסם במקור על ידי ag123
רונן
---
אין לראות בנאמר משום המלצה לרכישה או למכירה של ני"ע או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. הכותב עשוי להחזיק בני"ע נשוא ההודעה.
אתה עושה עבודת סמינריון בנושא?
או שזו סתם שאלה לידע כללי..
במידה וכן, תגיד לי ואנסה להשיג חומר אקדמי בנושא.
לא יודע להגיד לך בטווח קצר בין ההודעה לאקס
אבל זכורה לי כתבה שטענה שלטווח ארוך של שנים חברות שמחלקות דבידנדים התשואה שלהן גבוהה יותר מחברות שלא נוטות לחלק דבידנדים.
אינני עורך מחקר אקדמאי, העניין שלי בכך הוא אישי - אני מנסה להבין האם ישנה חוקיות מסויימת בהתנהגות המניה לאחר הצהרת הדיבידנד עד לחלוקתו (בוודאי במקרים בהם זו מדיניות עיקבית). לכאורה יש לצפות שמהלך שכזה ייטיב עם בעלי המניות ובהתאם ישפיע באופן חיובי על מחיר המניה, אולם ככל שאני מתצפת יותר על שוק ההון אני לא מוצא קורלציה מתאימה.
מה דעתכם?
תודה
אחזקת המניה ביום האקס מגלמת בחובה רווח הוני (דוידנד) ולכן צפוי שמי שקונה את המניה לפני יום האקס, ישלם למוכר גם את מרכיב הרווח ההוני.
לאחר חלוקת הדיוידנד, שער המניה יורד על מנת להתאים את עלות המניה לעלות ללא מרכיב הרווח ההוני.
ככל שהזמן לקראת חלוקת הדיוידנד יתקצר, כך "יתנפח" מחיר המניה ("פרמיית זמן").
נסה לחשוב על זה כמו על סוג של תשלום ריבית באג"ח ... האנלוגיה די דומה.
רונן
---