עקבתי אחרי המסחר בשבוע האחרון, אובמה, הנגיד, נלחמים בטחנות רוח, זה מה שאני רואה. הזרמת מיליארדים, שמים פלסטרים על גוף כזה, ועל בנק אחר, חוזים מתחילים את היום אדומים אחר כך מתמתנים, ירוקים, שוב אדומים, ובין השורות האלו אנחנו רואים איך נוגסים בבשר החי של המדדים. דאו שבר 8000 מזמן, מי זוכר, כמעט מחליף קידומת לסיפרה 6, הדקס, ה-S&P ירד מתחת ל-750, לאט ובהתמדה אנחנו רואים כל פעם עוד תחתית ועוד תחתית, דוחות מרץ בפתח כמו משב רוח רע, אני יופתע אם תהיינה הפתעות לטובה.חדשות כלכליות כאלה ואחרות גרועות יותר אחת מהשניה.
השאלה היא לאן אנחנו צועדים? זה נראה כמו סרט רע רע מאד. נמאס לכולם כבר, מאבדים את הסבלנות, מתי יגיע היום שהכל ירגע, שאנשים משקיעים יחייכו? כל הזמן חושבים הנה הסוף הנה רואים את הסוף, אבל איפוא???
לדעתי לא ראינו תחתית אחרונה, אני חושבת וזו דעתי בלבד, שמדד ת"א לא ראה עדיין את התחתית האחרונה שלו וגם אנחנו נחליף קידומת ל-5. כל הזמן אנחנו צוחקים ואומרים השווקים
שלנו חזקים יותר, צוחקים.? אבל האם אין מעט אמת? או שפשוט מסתירים מאיתנו את הקטסטרופה הפרטית שלנו. האם נחליף קידומת ?אולי, כי אנחנו פשוט אחרי העולם וככה נהוג שיקרה ויהיה???
מדברים על הנדל"ן בכל העולם שקורס, להגיד שזה מאד מורגש כאן??? בעיקר בפריפריות??
לא דובים ולא יער, נכון לעכשיו המחירים נשארו יציבים, אולי ירידה של אחוזים בודדים ביותר, לא משמעותי.לכו לאיזורים שספגו גראדים, אשקלון, באר שבע, אשדוד, אפילו זה לא הזיז ולא הוריד את המחירים. ואני אומרת טוב שכך. אולי אנחנו הקטנים חולפת הרוח מעלינו?, כמובן שעוד חזון למועד, וזה יכול לחלחל ולהיכנס גם לשורותינו, אבל כרגע???............
חשבתי על זה, שיש המון מפוטרים גם אצלנו, האם אנחנו חיים בבועה? האם לא נותנים לזה מספיק במה?
עומד להיכנס ראש ממשלה חדש, אני לא מרגישה ציפיה באויר, שהנה הולך להיות שינוי.עולם כמנהגו נוהג, אולי הוא יפתיע, אבל אני סקפטית, כולם מדברים על זה שהוא טוב לכלכלה, נראה בפרק ב', אולי יפתיע??
לפחות יש דבר אחד נהדר שקורה כרגע, ואנו מברכים על כך, וזה שהנה ימים גשומים באו
עלינו ומאחלת עוד הרבה ימים כאלו, וכמו שנאמר כשמחפשים טוב גם מוצאים אותו.
מאחלת לכם שבת שלום שבת גשומה, כנרת מלאה, ושאו ברכה כולם על פני האדמה
שלכם כתמיד- עליזה