x

עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 23

נושא: גבעות עולם יה"ש - מורה נבוכים

גבעות עולם יה"ש - מורה נבוכים

שלום רב - שמי TAM ואני אחד ממנהלי פורום גבעות בגלבוס. אני מלווה את המניה הזו כבר כ 5 שנים (אינני איש של ניתוחים טכנים).
    גבעות ביצעה עד כה בארץ 4 קידוחים . בקידוח הראשון נמצאו סימני נפט , בקידוח השני לא נמצא דבר משמעותי ואילו בקידוח השלישי (מגד 4) נמצא מאגר נפט. קידוח מגד 4 התחלק ל 2 שלבים ,הראשון קידוח אנכי - (קידוח סטנדרטי ) והשני קידוח אופקי - ז"א לאחר הגעה לעומק של 5 ק"מ מתחילים לחפור תעלה ליעד - הקידוח האופקי בעומקים אלו יקר ומורכב מאוד מבחינה טכנית. ובמקור היעד היה לחפור תעלה של ק"מ אולם בשל ציוד מיושן וחברה שלא התמחתה בעומקים כאלו. הפסיקו את קידוח התעלה לאחר 268 מטר והחלו מבחני הפקה. מבחני ההפקה הצביעו על מאגר גדול מאוד ואכן התפוקה (לאחר המרצה) היתה 300 חביות ביום למרות שהמרחק של התעלה היה רחוק מלהיות אופטימלי. ביום בו החברה רצתה לפרסם הודעה -קרסה התעלה האופקית!!. ולכן משיקולים כספיים - וטכנים (שלדעתי היו לא מוצדקים) הוחלט לנטוש את הקידוח ולעבור למרכז המאגר (מגד 5) שאז כבר החלו להגיע כל האישורים הבירוקרטים (צבא, רשות התעופה ,איכות הסביבה וכו,) אז מה ההבדל למעשה בין מגד 4 למגד 5 -מגד 5 יושב במרכז המאגר , רחוק מהים והעומק בו נמצאו הסימנים הינו כ 4100 מתחת לפני הים בעוד שבמגד 4 הם נאלצו לקדוח לעומק של 5 ק"מ - ההבדל הוא בקירבה למה שנקרא WOC - קו מגע מים נפט. זהו גורם ראשון במעלה בקביעת איכות המאגר אבל זה לא מספיק – ישנם גורמים נוספים והם הנקבובית של השטח (האם הנפט מעורבב עם בוץ או שוכן במערות) – נקבוביות ראויה לבאר מסחרית הינה מעל 4% ואילו התחזית במגד 5 הינה ל 6 עד 8%. עוד במהלך הקידוח ניתן היה לראות שהנקבוביות אכן גבוהה מעצם התקלות שליוו את הקידוח שמאפינות בעיקר קידוחים ימיים – כמו כן משיחות שלי עם הקודחים, עולה כי דיפון הבאר (שלב טכני בו מצפים את הבור בבטון) היה לוקח כ 3 ימים עקב החללים הגדולים אותם הם היו נאלצים למלא – ולכן גם הציפיה לנקבוביות גבוהה קרוב לואדי שתתממש. ולבסוף יש דוח של גורם חיצוני – שבחן את הסקרים הססמים של גבעות ,ונתן לחברה סיכוי של 40% לבאר מסחרית , (ישראמקו קיבלו 30%) .. ברור לי כל העלהום בתקשורת – אבל לצערי אף אחד לא טרח ללמוד את העובדות. המסקנה שאם נכשלת בעבר תיכשל גם בעתיד היא בהגדרה איננה מדעית! מה עוד שהופקו לקחים וניתן לראות שיפור מקידוח לקידוח. משיחה לא רישמית שלי עם הגאולוג של גבעות הוא צופה לשדה של מעל מליארד חביות – כמו כן גבעות קיבלה רישיון לשדה נוסף (מכבי) אלא ששם אין לי נתונים. לסיכום – כולם מסתכלים על אחוז העליה של גבעות – אולם זו עלתה משער 2 ששיקף חוסר אמונה בהמצאות נפט לשער 8 -אז כמובן שהזינוק באחוזים הוא גבוה – מצד שני תסתכלו על שווי השוק של גבעות – מחצית מרציו , ושם עדיין לא סיימו את הסקר התלת מימדי. שער 8 הוא שער נמוך בעיקר כאשר הציפיות לשער תלת סיפרתי במקרה והם יצליחו להפיק (והם יצליחו!). אשמח לענות לשאלות באם ישנם.

Re: גבעות עולם יה"ש - מורה נבוכים

אתה מעלה דברים קשים מאוד, ממך אפשר להסיק למניה יש עוד יותר מ1000 אחוזים לעלות.
    יש לך סימוכין לדברים הקשים האלה ?

ציטוט פורסם במקור על ידי אופסשםמשתמש
    אתה מעלה דברים קשים מאוד, ממך אפשר להסיק למניה יש עוד יותר מ1000 אחוזים לעלות.
    יש לך סימוכין לדברים הקשים האלה ?
    אחי - לא ברור לי מה אתה מגדיר "דברים קשים" ,אבל - כל מה שכתבתי יש לו סימוכין במאיה , כנס ותקרא ! יש עוד המון נתונים אולם אני לא יכול לתת להם סימוכין - כל מה שכתבתי נמצא במאיה בהגדרה!!!

מאוד מעניין הניתוח שלך על גבעות עולם.
    מה לעשות מחר בבוקר ? האם לקנות כמות נוספת של המניה או למכור את הכמות שיש לי ?

לאופס ולאחרים,
    הדברים שכתב Tam מופיעים בהודעת החברה מיום 15/3/09 , תרגום של דו"ח חיצוני שהתקבל בעניין סיכויי הצלחת קידוח מגד 5.

לידיעתכם,

שבוע טוב.

אם כך , כולנו מליונרים.

אופס ידידי,
    קרא את ההודעה שציינתי ותחליט.
    אני לא הייתי מתחיל "לתפור חליפות", תחזית אינה מציאות.

רק דעה אישית כמובן.

ציטוט פורסם במקור על ידי אופסשםמשתמש
    אם כך , כולנו מליונרים.
    אחי - יש לי המון חברים שעכשיו יש להם בחשבון הבנק מעל 2 מליון ש"ח והם יודעים שאסור למכור בשום פנים ואופן - זו רק ההתחלה ואחרי שהגדולים ינערו את החלשים המניה תרקיע שחקים - זה הכל עניין של סבלנות ולב חזק ,ומי שאין לו לב חזק שימכור מחר בבוקר ושלא יעיז להכנס למניה הזו. ואני לא צוחק!

תקראו את זה - ותסמכו רק על עצמכם - ולא על מי שמנסה בכל דרך לנער אתכם.
    http://www.envoi.co.uk/P161GivotOlam(Israel)Syn.pdf

להלן קישור להודעה למעוניינים:
    http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=430780

TAM לדעתי צודק, שכל אחד יקרא ויסמוך על עצמו.
    (אגב, מי ניסה לנער?)

שבוע טוב לכולם ובהצלחה.

(TAM, נראה לי שיש שגיאה בקישור שמסרת).

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות