אתם יכולים להסכים או להסתייג מדרכו, לטעון שלא יכול היה להגיע למעמדו אלמלא עמד מאחוריו ראש הממשלה - הכל נכון. אלא ששר הבינוי והשיכון הנוכחי, אריאל אטיאס, עולה על רוב עמיתיו לממשלה מבחינת הפופולריות שצבר בזמן אפסי בכלי התקשורת, והוא מחזיר למשרד הזה את הכבוד והחשיבות שנלקחו ממנו לפני שנים רבות.


זמן קצר לאחר שנכנס לתפקידו באפריל, החל אטיאס להמטיר הצהרות מלחמתיות בדבר הצורך בהורדת מחירי הדירות, תוך שהוא מבטיח כי ידאג להציף את המדינה בקרקעות זמינות לבנייה, דבר שיביא לעלייה בהיצע.

זה התחיל במסרים מינוריים שנועדו למשש את הדופק של דעת הקהל. "אסור לי להמליץ שלא לקנות היום דירה, אבל אסור להתלהב ולשלם מחירים מופרזים", אמר אטיאס בראיון ל-TheMarker באוגוסט. בנובמבר, לאחר שלל הצהרות חריפות יותר בנוגע לצורך בהורדת מחירים זה כבר נשמע כך: "זוגות צעירים, נציף את שוק הדירות; התחילו להתמקח!".

הציבור לא כל כך התרשם מהמסרים והמשיך להתנפל על הדירות ואולם אטיאס מצדו, מראה שהוא מתכוון למה שהוא מדבר - הפעלתנות שלו מתבטאת בישיבות מתוגברות עם בכירי המינהל, התייעצויות עם אנשים מהשוק הפרטי ועשייה רבה, שכבר הרבה שנים לא נראתה כמותה במשרד השיכון.

כשר השיכון אטיאס ממונה גם על יישום רפורמת הקרקעות של נתניהו. הוא אמנם לא הגה את הרפורמה, אך הוא סייע בהעברתה בכנסת. תוסיפו לכך את הרפורמה במוסדות התכנון, שמקדמת הממשלה, ותקבלו שנה שיכולה לסמן את תחילתו של שינוי הן במעמדו של משרד הבינוי והשיכון הן בשוק הנדל"ן כולו.

יהיו כאלה שיאמרו שבשלושת התחומים המרכזיים בהם פעל אטיאס (מחירי הדירות, הרפורמה במנהל והרפורמה במוסדות התכנון), לא זכינו עדיין לראות פירות, וזה נכון, אולם מדובר בצעדים ארוכי טווח, ומוקדם עדיין לשפוט את מידת הצלחתם.

למרות שרבים סבורים כי הרפורמות לא יביאו לשינויים המיוחלים, אטיאס מסמל את ההתייחסות החדשה של ממשלת ישראל לשוק הנדל"ן: פעילה, מעורבת ומודעת; כזו שתשפיע ישירות גם על שוק הנדל"ן של השנה הבאה.

http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 137527.xml