שלום לכולם.
אני מעוניין לקנות אג"ח לטווח של ~15 שנה (לטובת חיסכון לילדות שלי). מה הייתם ממליצים לי לרכוש ?
שלום לכולם.
אני מעוניין לקנות אג"ח לטווח של ~15 שנה (לטובת חיסכון לילדות שלי). מה הייתם ממליצים לי לרכוש ?
מה רמת הסיכון שאתה רוצה באגח או מה התשואה שאתה מצפה לה (זה בערך אותו הדבר)?
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
לאשר שלום,
בהנחה שאתה מתכוון לאג"ח סולידי, הייתי ממליץ להמתין לאחר העלאות הריבית, מאחר והיום אתה קונה אג"ח שמחירו בעת העלאות הריבית ירד, ואם הוא סולידי לטווח ארוך הוא ירד מאוד.
כניסה לאחר העלאת הריבית=לאחר ירידת המחיר תגרום לך לרווח הון משמעותי.
אם כוונתך אינה לסולידי, זה כבר עניין אחר.
תודה על התשובות.
אני מעוניין באג"ח סולידי (6-7% לשנה).
העניין הוא שהאג"חים אמורים להיות צמודים ואני לא בטוח איזה מהם עדיף לטווח ככ ארוך ... :roll:
לאשר,
סולידי וצמוד לא נותן היום את התשואה שאתה מבקש.
חוזר על המלצתי, המתן לאחר העלאות הריבית, כי אז להערכתי תמצא את מבוקשך. לדעתי "הסבלנות תשתלם".
לאשר שלום ,
ראה תגובתי במה עושים בבוקר שאחרי...
בנוסף מסכים עם כל מילה של רם כי הוא באמת אומר תמיד דברי טעם אך רק אחדד ואוסיף שגם במידה ובסופו של דבר תיכנס היום וגם במידה ותרצה להמתין ולחכות לאסוף את האגחים במחירים זולים יותר דבר שכמובן מקרין ומשריש על תשואה טובה יותר..אז אל תשכח לעשות פיזור !!!
פיזור הוא פקטור מאוד משמעותי בהקטנת הסיכון ומומלצץ מאוד לפזר ולא לשים את כל ה...בסל אחד .
בהצלחה
רם שלום!פורסם במקור על ידי ram
ברצוני לשאלך האם תעודות סל על צמודי מדד ממשלתים לטווח ארוך הם לא ההצעה הטובה בשביל אשר?
א. הצמודי מדד לא מושפעים כל כך מהעלאות ריבית.
ב. לפי הגרף יש למדד האגרות האלו את התשואה האגחית הטובה ביותר וגם היציבהבמשך שנים רבות.
וכן מה דעתך על התמהיל שנתתי בפורום שלך?
כמו כן היו לאחרונה הנפקות של אג"ח בריבית משתנה שלא אמורים להפגע מהעלאות הריבית .
לפלוני אלמוני שלום,
ככלל אני לא מעדיף את הסלים, אם יש ביכולתו של המשקיע לבדוק ולברור, עדיף לו לדעתי לבחור מתוך התל בונד למשל את המתאימים יותר שהרי יש שם סוגים שונים של מח"מ /תשואה וכו'. (נכון שהסל כולו "פותר" את עניין הפיזור).
מדוע צמודי מדד לא מושפעים מהריבית? אם בצמוד התשואה מאוד נמוכה והריבית תעלה הוא גם צריך להרים תשואה=להוריד מחיר.
לגבי התמהיל שנתת, יש שם דברים שאתה מבין בהם טוב ממני (בכנות).
ואגב, בטח יש לך שם אמיתי, אולי תשתמש בו?![]()
לרוני,
במילה אחת: נכון.
[quote="ram"]לפלוני אלמוני שלום,
ככלל אני לא מעדיף את הסלים, אם יש ביכולתו של המשקיע לבדוק ולברור, עדיף לו לדעתי לבחור מתוך התל בונד למשל את המתאימים יותר שהרי יש שם סוגים שונים של מח"מ /תשואה וכו'. (נכון שהסל כולו "פותר" את עניין הפיזור).
מדוע צמודי מדד לא מושפעים מהריבית? אם בצמוד התשואה מאוד נמוכה והריבית תעלה הוא גם צריך להרים תשואה=להוריד מחיר.
רם תרשה לי להביע את דעתי הסותרת את דעתך ובכך נלמד אחד מהשני ונתקן אחד את השני.
א. רוב המומחים מסכימים שהסלים מכים לאורך זמן את מנהלי ההשקעות כך שאם מנהל ההשקעות לא מצליחים להכות את המדד העוקב אין כל סיבה שאדם פרטי יעשה זאת. (כמובן שאפי' אם קוף יבחר מניות לפעמים הוא יכה את המדד וכבר היו דברים)
ב. האג"ח מדינה צמודים לטווח ארוך גוברים על כל מדדי האג"ח בבורסה כולל הקונצרני.
ג. אין סיבה שהאג"ח הצמודים ירדו כתוצאה מעליית ריבית מתונה כיון שעליות ריבית הם כתוצאה מעליית האינפלציה ולכן אין מקום לחשש גם אם התשואות יעלו בהמשך הזמן ההצמדה תפצה על כך. כמו שאני ממליץ לקחת משכנתא בריבית משתנה ביחס לפריים ולא צמודה בעלות קבועה אף שיתכן שבזמן מסוים התשלום יהיה גבוה יותר כך למשקיע משתלם יותר לריבית קבועה והצמדה.
בדקתי את זה באופן יסודי (אם הבנקים לוחצים שתקח משכנתא צמודה תסמוך עליהם שכך הם מרויחים כך יותר)
דומני שאין ירידות היום בצמודי מדד הארוכים.
בקשר לשמי קשה לי להשתמש בשם בדוי ובשמי האמיתי אין רצוני להחשף אם כי החברה פה באתר ידידותית ובוגרת.