x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 13 מתוך 13

נושא: אג"ח לטווח ארוך

Re: אג"ח לטווח ארוך

שלום פלוני אלמוני,
    ראשית, מכבד מאוד את גישתך.
    לדעתי יש בהחלט סיבה שהצמודים ירדו,
    מהי עליית ריבית מתונה? הצפי שהריבית (שעד אתמול היתה 1%) תגיע בשנת 2010 ל2.5-3% לפי הערכות מתונות, יש מומחים הטוענים ל 4%, זו לעניות דעתי לא העלאת ריבית מתונה. נכון שלא תהיה העלאה חד פעמית גדולה, אך עליות מתונות ורצופות בסדרי גודל של 0.25-0.5% בכל פעם יביאו לרמת הריבית שצוינה.
    בעת העלאת ריבית מחיר האג"ח יורד, כפי שציינתי. ככל שהוא ארוך יותר מחירו ירד יותר.
    העלאת ריבית נועדה להוריד את רמת האינפלציה כך שלדעתי זה הפוך מטענתך, כלומר: השאיפה להוריד בשנה הבאה את המדד לכ 2-2.5% ולשם כך יעלו את הריבית.

לטענתך שאין ירידות היום בצמודים הארוכים, הבה נבדוק את הנתונים בפועל בסוף יום המסחר, להלן הנתונים שאני קורא:
    גלילים קצרים: 5425=מינוס 0.06, 5426=מינוס 0.2,
    גלילים ארוכים: 5903= מינוס 0.5, 5904= מינוס 0.5,
    ממשלתי צמוד קצר: 0610= מינוס 0.04
    ממשלתי צמוד ארוך: 0536- מינוס 0.44, 0614= מינוס 0.6, 1019= מינוס 0.54.
    נדמה לי שהפוך מטענתך.

לגבי הסלים, גם התל בונדים (20/40) הם צמודים ולכן גם הם יורדים. יש מי שהסלים מתאימים לו (לא רוצה / לא יכול לברור/למיין, לא מעוניין לעקוב..וכו'), אך גם לאלה כדאי לדעתי להכנס אחרי שהם "סופגים /יספגו" את הירידות.

אשמח לדעתך.

ציטוט פורסם במקור על ידי ram
    שלום פלוני אלמוני,
    ראשית, מכבד מאוד את גישתך.
    לדעתי יש בהחלט סיבה שהצמודים ירדו,
    מהי עליית ריבית מתונה? הצפי שהריבית (שעד אתמול היתה 1%) תגיע בשנת 2010 ל2.5-3% לפי הערכות מתונות, יש מומחים הטוענים ל 4%, זו לעניות דעתי לא העלאת ריבית מתונה. נכון שלא תהיה העלאה חד פעמית גדולה, אך עליות מתונות ורצופות בסדרי גודל של 0.25-0.5% בכל פעם יביאו לרמת הריבית שצוינה.
    בעת העלאת ריבית מחיר האג"ח יורד, כפי שציינתי. ככל שהוא ארוך יותר מחירו ירד יותר.
    העלאת ריבית נועדה להוריד את רמת האינפלציה כך שלדעתי זה הפוך מטענתך, כלומר: השאיפה להוריד בשנה הבאה את המדד לכ 2-2.5% ולשם כך יעלו את הריבית.

לטענתך שאין ירידות היום בצמודים הארוכים, הבה נבדוק את הנתונים בפועל בסוף יום המסחר, להלן הנתונים שאני קורא:
    גלילים קצרים: 5425=מינוס 0.06, 5426=מינוס 0.2,
    גלילים ארוכים: 5903= מינוס 0.5, 5904= מינוס 0.5,
    ממשלתי צמוד קצר: 0610= מינוס 0.04
    ממשלתי צמוד ארוך: 0536- מינוס 0.44, 0614= מינוס 0.6, 1019= מינוס 0.54.
    נדמה לי שהפוך מטענתך.

לגבי הסלים, גם התל בונדים (20/40) הם צמודים ולכן גם הם יורדים. יש מי שהסלים מתאימים לו (לא רוצה / לא יכול לברור/למיין, לא מעוניין לעקוב..וכו'), אך גם לאלה כדאי לדעתי להכנס אחרי שהם "סופגים /יספגו" את הירידות.

אשמח לדעתך.
    לעונג לי לקיים דיון תרבותי בו שני הצדדים קשובים זה לזה ולגופם של דברים:
    א. ברור שההמלצה שלי לגבי תעודות סל היא רק לפי ההנחה שלי שלריבית אין השפעה גבוהה על הצמודים.
    ב. אני הצעתי תעודות סל על צמודי מדד ממשלתים ארוכים ולא על התל בונד.
    ג.תראה באתר של הבורסה בתת מדד על צמודי מדד ממשלתיים ארוכים ותראה שחוץ מירידה בזמן המשבר הגדול בשנה שעברה המדד הזה מראה על עלייה רציפה.
    ד. כאשר קונים ארוכים לטווח ארוך נהנים משחיקת העקומה של הריבית שהיא מפצה על עליות בתשואות.
    ה. צדקת שהעליה בריבית באה כדי לגרום לאינפלציה לא להתפרץ. אולם האינפלציה לעולם משיגה את הריבית ואם האינפלציה עוצרת לא מעלים ריבית. בעצם לכלכלה טוב שהריבית נמוכה כל זמן שזה לא גורם לבועה ואינפלציה כך שתמיד הנטיה היא לא לעלות ריבית כמה שאפשר.

פלוני אלמוני,
    לעידוד הצמיחה מורידים ריבית, למלחמה באינפלציה מעלים אותה.
    לדעתי אתה טועה ונדמה לי שאני מבין את מקור טעותך (אך לא בטוח).
    לטעמי אתה מדבר על הצמודים לאורך זמן ואני מדבר ספציפית על התקופה של העלאות הריבית.
    לאורך זמן אג"ח צמוד(כמו כל אג"ח אחר) יתן את תשואתו בהנפקה=הריבית הנקובה צמודה למדד. כנס בהנפקה וצא בפדיון וזה מה שתקבל, לא מעניין מה יקרה בדרך ומה תהיה הריבית.
    אך נחזור לנושא הדיון: האם העלאת הריבית תוריד את מחירי האג"ח.
    אז עצתי לך , בדוק את המצב ההפוך אותו חווינו לא מזמן, כלומר: הורדות ריבית.
    בדוק את הגרפים של כל הצמודים הממשלתיים ו/או הצמודים הקונצרניים הסולידיים ב 2008-09, כלומר : בתקופת הורדות הריבית, ותמצא שמחירם עלה בנסיקה אדירה.(ותשואותיהם כמובן ירדו לתשואה נמוכה מאוד ונמוכה מהריבית הנקובה בשל הורדת הריבית).
    כעת אנו בדיוק במצב ההפוך.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות