x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: אג"ח מדינה - מה עדיף?

אג"ח מדינה - מה עדיף?

שלום לכולם,
    אני מעוניין לקנות אג"ח בסיכון נמוך לתקופה של שנה-שנתיים ואני מתלבט בין אג"חי המדינה השונים. האם יש לי סיבה להעדיף אג"ח צמוד או לא צמוד? ממה שאני רואה המחירים של הלא-צמודים כבר מגלמים את ציפיות האינפלציה, ולכן אני לא רואה הבדל משמעותי בינהם.
    האומנם? יש למישהו המלצה?

תודה!

Re: אג"ח מדינה - מה עדיף?

יש פרט בסיסי שלא גילית לנו. האם הכוונה היא לרכוש אגח מדינה במחמ קצר (1-2) ולהישאר עד הפירעון או שאתה מתכוון להשקיע באגח עם מחמ ארוך יותר ולצאת אחרי שנה או שנתיים.
    אם מקרה א הוא הנכון אז צריך לבדוק את הפרשי התשואה בין האגחים ולצרף לחישובים את הצפי להעלאת הריבית לעומת צפי האינפלציה. לפי ידיעותי אגח כל כך סולידי לתקופה כל כך קצרה יתן ריבית אפסית ובמקרה הטוב הכסף ישמור על ערכו הריאלי (אולי אני טועה ותקבל איזה חצי אחוז לא בדקתי).
    במקרה השני התשובה יותר ברורה. אם הכוונה לצאת לפני הפירעון של האגח תקנה אגח בריבית משתנה. הצפי שבשנה שנתיים הקרובות הריבית תגיע לפחות ל 2.5% ובמקרה זה באגח צמוד מדד יתקבל הפסד הון בגין יציאה באמצע תקופת הפדיון (גודל ההפסד תלוי באורך המחמ).
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

למשה שלום,
    א. אני מסכים לגמרי עם יניב.
    ב. בנתונים שציינת כנראה לא שווה להיכנס, דוגמא לנתונים לממשלתי לטווח קצר:
    שחר 2681 (ממשלתי לא צמוד) לכשנתיים וחצי בתשואה של כ 3%, כלומר: בערך צפי האינפלציה בלבד.
    גליל 5481 (ממשלתי צמוד) לכשנתיים וחצי בתשואה של 0.35% (תשואה מצחיקה או מעציבה).

ולכן, אם כבר אתה מתעקש על ממשלתי, בתקופה זו בה הריבית תעלה, עדיף ריבית משתנה (גילון).

תודה לשניכם!
    אולי אני אעבור פה קצת על הפוסטים ואחפש משהו סולידי אך אטרקטיבי יותר.

משה שלום,
    ממליץ לך לבדוק (למח"מ שביקשת):
    דנאל כ"א אג"ח ב' 3.54% +מדד, ביג אג"ח א' 2.43% +מדד, חלל אג"ח ד ' 2.48% + מדד.
    הם לא בטוחים כמו הממשלתיים, אך לדעתי הם לא מסוכנים.

לבדיקתך ולשיקולך.

תודה רבה! אעבור על הנתונים.

לא רם אבל..
    מסכים עם חלק מהדברים, אומנם הנתונים שרם כתב הם מלפני יומיים והיום למשל תשואה נטו של ביג היא שלילית..אבל בגדול אני חושב שהסיכון פה לא מפצה אותך על הסיכוי ואולי עדיף באמת ללכת לכיוון הגילונים , או במידה והולכים לקונצרני ללכת למשהו עם טיפה יותר בשר ועדיף בגלל שנאת הסיכון שלך לאגחים עם בטחונות..לוינשטיין ב' , סקיילקס ג' ועוד...
    רם דעתך ?

דור לי ידידי בוקר טוב,
    הצעותיך טובות ונכונותך לסייע ראויה לציון.
    לעניות דעתי הצעתך במקרה זה פחות מתאימה לידידינו ולו בהיבט המח"מ ומועדי הפירעון.
    ביקש הפונה השקעה לשנה עד שנתיים.
    מועדי הפירעון לגבי אלה שהצעתי:
    דנאל: 2010,2011,2012 (3*33%)
    ביג: 2010,2011,2012 (3*33%)
    חלל: 2010, 2011 (2*50%)

באלה שאתה הצעת:
    לוינשטיין: 2010,2011,2012,2013,2014 (5*20%)
    סקיילקס ג: 2011,2012,2013 (3*33%).

כעת ראה בעוד שנתיים, מה החלק שכבר ניפדה ומה עוד נותר לפני פדיון.
    מי כמוך יודע שיציאה לפני פדיון יכולה להניב הפסד, במיוחד בתקופה זו של העלאות ריבית.

לגבי התשואה השלילית של ביג, תשואה שלילית נטו נובעת מכך שהאג"ח הונפק בניכיון, מה "אשמתו" של הקונה היום לעניין זה? ולכן צריך להתייחס לתשואה ברוטו וממנה לנכות 20% מס.

כתבת ועוד... ובצדק, אין ספק שיש אלטרנטיבות נוספות, הרשימה ארוכה וככל שנשקיע במיונה נמצא כנראה אפשרויות נוספות.

תודה ויום טוב.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות