x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 11

נושא: קניה ביום הקום ומכירה ביום ה-X - האמנם הפסד או שאולי רווח?

קניה ביום הקום ומכירה ביום ה-X - האמנם הפסד או שאולי רווח?

שאלה בעקבות השיעור האחרון שלנו בקורס אגח.

ולהלן הפרטים:
    1. 50 שח מחיר אגח ביום הקום
    2. 5 שח ריבית לתשלום
    3. 45 שח ערך אגח ביום האקס
    4. 1 שח 20% מס על תשלום הריבית

לכאורה הפסד של 1 שח בגין 20% מס על תשלום הריבית
    כלומר קניתי ב-50 שח ועתה יש בידי 49 שח,
    סכום הכולל 45 שח מחיר האגח+ 4 שח ריבית לאחר מס(20%=1שח)

אם אקנה את האגח ביום הקום במחיר 50 שח, אקבל ריבית בסך 5 שח, אמכור ביום האקס בערך 45 שח, 5 שח הפסד הון ישמשו כמגן מס.
    יוצא בסיכומו של דבר לא הרווחתי ולא הפסדתי מהמהלך הזה כסף כי הריבית מתקזזת עם הפסד ההון.
    אבל וכאן באה סוף סוף השאלה
    האם יתכן שבדרך הזו בהשקעה של עמלות בלבד (קניה ומכירה), ובהנחה שמכרתי בדיוק בערך הבסיס של יום האקס, שהוא 45 שח, קיבלתי מגן מס בסך של 1 שח שמאפשר לי להקטין את מצגת ההפסדים שלי? כי הוא מקזז הפסד בגובה 1שח

Re: קניה ביום הקום ומכירה ביום ה-X - האמנם הפסד או שאולי רווח?

שלום ענת,
    אם קיבלת לזכותך מגן מס נוסף, זה למעשה מגדיל את מצגת ההפסדים ולא מקטין אותם. (לענייננו: בשלב ראשון קיבלת ריבית ועליה שילמת 20% מס, בשלב שני מכרת ב 45 מה שקנית ב 50 ובשלב זה ירשם לך הפסד של 5 שמשמעותו מגן מס של 1).
    שהרי מגן מס הוא בגין הפסד, רווח גורם לתשלום מס.

שבת שלום.

נכון מגן מס הוא הפסד והוא נצבר למצגת ההפסדים שלי.
    טעות שלי.

בהנחה ויש לי רווחים מפעולות אחרות, מגן המס שקיבלתי בסך 1 שח כתוצאה מהפעולת הקניה והמכירה נזקף כנגד 1 שח רווח קודם.
    מה שרציתי לברר לעצמי האם יכול להיות שאני אקנה לי מגן מס שיעמוד מול רווחים קודמים במחיר עלות עמלות מכירה וקניה.

זה לא ממש ככה האמת:

קיבלת את הריבית שילמת עליה מס, ולכן תרמת שקל חדש למדינת ישראל.

אחרי זה מכרת בהפסד של חמישה שקלים אז קיבלת מגן מס של חמישה שקלים.

בעצם "קנית" מגן מס של 5 שקלים בשקל אחד.
    וזה בעצם אומר שהדרך היחידה שלך לראות את השקל בחזרה זה "להרוויח" חמישה שקלים ואז המגן מס יחסוך לך שקל בתשלום המס.

אבל גם אם היו לי עמלות בחינם, אני לא רואה שום סיבה רציונלית מדוע אני רוצה לשלם מס עכשיו כדי לקבל מגן מס לאחר כך.
    למעשה אני מנסה לדחות ככל שניתן את תשלומי המס.

מהסיבה הפשוטה שכל עוד גם הרווח מושקע בבורסה, הוא גם חלק מהתיק וחלק מהתשואה שלו.
    כמובן יש שיקולים אחרים למכירת ניירות ברווח, כמו רצון לעבור לנייר אחר וכו.
    אבל להרוויח כסף על הנייר בשביל מגן מס זה ירייה לעצמך ברגל.

כי עכשיו כשברשותך 5 שקלים מגן מס, יש ברשותך רק 49 שקלים שצריכים להרוויח חמישה שקלים על מנת שתוכל לקבל בחזרה את השקל ששילמת למדינה.
    ולמעשה יותר קל להרוויח חמישה שקלים כשיש ברשותך 50 שקלים מאשר 49.

למעשה לא הרווחתי ולא הפסדתי כי מגן המס עומד כנגד תשלום מס על הריבית. מה שניסיתי לבדוק כאן האם הייתה לי אפשרות לקנות מגן מס במחיר עמלות בלבד שיקזז רווחים אחרים בתיק.

ציטוט פורסם במקור על ידי Gilga
    אחרי זה מכרת בהפסד של חמישה שקלים אז קיבלת מגן מס של חמישה שקלים.
    לא בדיוק.אם הפסד הוא 5 ש"ח בהנחה שס הוא 20 אחוז אז מגן מס הוא שקל 1

ענת שלום,
    ההגיון האפשרי במעשה שאת מעלה הוא לשמור את מגן המס לשנה הבאה כדי שלא ימחק, להלן ההסבר (ונשתמש במספרים שלך):
    אנו בחודש דצמבר ובסוף החודש מגן המס ימחק.
    יש לך מגן מס של 1ש"ח בגין הפסדים בסך 5 ש"ח ואין לך ניירות ברווח שבאמצעותם תוכלי לקזז את מגן המס.
    קנית אג"ח ביום הקום ב 50 ש"ח , מחר (יום האקס) מחירו ירד כגודל הריבית, את לא מוכרת אותו. ביום התשלום (נניח 31/12/09) את מקבלת 5 ש"ח ריבית עליה עלייך לשלם 1 ש"ח, את לא משלמת את המס מכיוון שהוא מתקזז עם המגן שהיה.
    כעת את מוכרת את האג"ח ב 45 ש"ח ביום 1/1/2010, את מכרת בהפסד של 5 ש"ח שנותן לך כעת מגן מס של 1 ש"ח שיישמר לאורך 2010.

האם כעת הסתדר?

כן, תודה שעזרת לי לפרמל את העניין. ככה אני מנסחת את זה:

ההפרדה בין הריבית והפסד ההון מאפשרת קניית "הפסד" מהיר בטוח וידוע בסוף שנה (קניה ביום הקום מכירה ביום האקס) לקיזוז מול רווחים מצטברים שנתיים הקיימים בתיק בתנאי שהריבית משתלמת כבר בשנה הקלנדרית הבאה.

כלומר כמו שאמר אחד המגיבים פה: קניתי מגן מס ב-20% מערכו.

יש לי בעיה עם ההצעה שלך ,
    "כעת את מוכרת את האג"ח ב 45 ש"ח ביום 1/1/2010, את מכרת בהפסד של 5 ש"ח שנותן לך כעת מגן מס של 1 ש"ח שיישמר לאורך 2010."
    , כי היא מניחה הנחות לגבי המחיר בסביבת מסחר אי וודאית. אתה מניח שהמחיר יהיה 45שח למחרת יום התשלום. ומה אם בין יום ה-X ויום התשלום חלו שינויים במחיר האגח? אחרי יום ה-X המחיר יכול לעלות או לרדת ואז כל חישוב ההקבלה בין מגן מס בגין הפסד ההון ותשלום מס על הריבית משתנה. השלב היחיד שבו אני יכולה לדעת בוודאות את המחיר הוא יום ה-X. אם גם הצלחתי לקנות במחיר במבוקש זה סיפור אחר.

או שעושים תיאום מס ?
    ואז מקזזים לך משנה לשנה.

מצד שני גם תאום מס עולה כסף.

אבל תיאום מס חוץ מזה שעולה כסף גם לוקח זמן ויכול להיות שתוצאות תיאום המס יתקבל לאחר מספר חודשים

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות