x

עמוד 2 מתוך 5 ראשוןראשון 1234 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 44

נושא: השוואה מוגזמת ומסוכנת לתשואת פק"מ

Re: השוואה מוגזמת ומסוכנת לתשואת פק"מ

gaco
    ציטוט פורסם במקור על ידי goko
    לדעתי המחשבה שאפשר לעשות 5 אחוז בצורה קבועה ע"י אסטרטגיה פשוטה זהה כל חודש זה מחשבה פשטניתאם זה היה ככה אז כל הגופים הגדולים היו עושים את זה בצורה קבועה בכמויות גדולות ומחירי האופציות בסטרייקים המדוברים היו יורדים למחיר לא כלכלי
    אם אתה לוקח שוקת רחבה שתחליף פקמ אז מדובר בשוקת רחבה ממה שאתה מדבר שנותנת 0.5% בחודש לפני קירוב רגלים. שוקת כזו תתן לך לפחות 20 סטרייקים מכל כיוון והעובדות הן שהעליה הגדולה ביותר של המעוף אי פעם מפקיעה אחת לשניה היה 12%. כך שאפילו אם המדד מתקרב לאחת הרגלים אתה עדיין מוגן ואפשר להוסיף רווח מקירוב הרגל השניה. כמובן ששוקת שנותנת בין 5%-10% לא בטוחה כמו פקמ אך שוקת רחבה יותר כן. הגופים הגדולים לא עושים את זה משום שהחישובים שלהם שונים משלך (עלויות של משכורות, תיפעול וכו) ולכן רווח צנוע זה לא מספק אותם.

ציטוט פורסם במקור על ידי goko
    אם מישהו מוכן למכור לך שוקת רחבה בצורה קבועה כל חודש אז אסור להניח שאתה יותר חכם ממנו, מי שקנה את הקול 1280 או את הפוט 980 יש לו סיבה בדר"כ
    אנשים קונים אופציות רחוקות לא כי הם חושבים שהמדד יגיע לשם אלא בשביל להוריד בטחונות. לדוגמה אדם שעשה אותה שוקת רחבה כמוך רק על סטרייק אחד קרוב יותר יקנה ממך בשביל הגנות.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

אני חושב שמושג הפק"מ במקרה שלנו חייב להיות במובן שאנחנו משתמשים בכסף שלנו ע"מ לכתוב שוקתות רחבות במקום לסגור אותו בבנק (או לקנות מק"מ). כמובן לאף אחד אין אשליות שזהו שימוש בכסף הרבה יותר מסוכן, אך גם הרבה יותר משתלם. שוקת רחבה היא אסטרטגיה לא 100% (אין כזה דבר),אפילו רחוק מזה - היא דורשת תשומת לב (אם כי אתה לא חייב להיות מודבק למסך) וניהול נכון ועדדין יכולה להסב הפסדים משמעותיים. אך לדעתי, לאורך זמן ולמרות הברבורים השחורים שבהחלט יכולים להתרחש, יש מקום לאסטרטגיה הזאת ושוב, לאורך זמן היא תצליח להביא תקבולים ממוצעים צנועים אך יפים (4%-5% חודשי זו תשואה פנטסטית ויש מקום לזה בשוקת רחבה). וכמו שכבר הוזכר - הפגיעות העיקרית של שוקת רחבה היא בארוע יוצא דופן, אך בתרחיש כזה כל שאר האסטרטגיות יהיו במצב לא פחות קטסטרופלי (נראה לי שרוב אפילו יותר קטסטרופלי - מלבד הימור על כיוון שאליו השוק ייפל/ייזנק, אבל זה כאמור לא אסטרטגיה אלא הימור)

"הגופים הגדולים לא עושים את זה משום שהחישובים שלהם שונים משלך (עלויות של משכורות, תיפעול וכו) ולכן רווח צנוע זה לא מספק אותם. "

GIMANY אתה באמת חושב שיש חברה כלכלית במיוחד חברה פיננסית שעוסקת במסחר שלא תחתום עכשיו על רווח של 5 אחוז לחודש חסר סיכון כמעט???
    אין דבר כזה, הסיבה שלא עושים את זה בכמויות גדולות זה הסיכון סיכוי,
    פוזיציה שהיחס של הרווח הפסד שלה הוא 1:20 היא פשוט מסוכנת מדי,
    ובקשר לבחור שכתב שהעליה המירבית הייתה 12 אחוז, זה נכון, אבל עד ספטמבר 08 לא ידעו שאפשרי שהשוק יעלה 8 אחוז ביום אחד, וזה קרה

שבונים אסטרטגיית תוחלת חיובית, כלומר אסטרטגיה שאתה מריץ בצורה קבועה על השוק, צריך לחשב את ההפסד והרווח המירבי במצבי קיצון, ופוזיציה של 1:20 ברווח:הפסד כאשר מצבי הקיצון הם מקרים שקרו כמה וכמה פעמים בשנים האחרונות, זו פוזיציה פשוט לא בטוחה מספיק לכל מצב שוק

(בסטיות גבוהות הייתי עושה אותה בכיף)

goko,

אני לא יודע למה גופים גדולים לא עושים את זה. לדברי יוסי בקורס (הוא אומר, לא אני), הגופים הגדולים והחכמים לא יודעים/אסור להם להתעסק עם שוק המעו"ף ממגוון סיבות.

שוקת שתביא 5% - 10% בחודש, צריכה ניהול. על זה אנחנו מדברים כבר באינסוף הודעות. אתה שאלת על הקבלה לפק"מ. שוקת שתביא לך 1% בחודש, כבר אפשר לעשות אוטומטי. והנוסחה היא לא מבוססת מרחק באחוזים. היא מבוססת על מחיר האופציה שאתה מוכר, כי המחיר כבר מגלם את הכל.

בתקופה שציינת, באזור ספטמבר 2008, סטיות התקן גרדו את השמיים. בתקופה ההיא, אופציה של 60 ש"ח לא הייתה נמצאת במרחק של 10% מעל הסטרייק כמו היום. זה היה אולי במרחק של 20%. ושוב, נכנסת לאזור הבטוח באופן אוטומטי.

בקיצור, אם תמכור אופציות קול במחירים של 20-30 ש"ח, אתה יכול לקרוא לזה פק"ם.

גם יוסי אמר בקורס, שבתקופה ההיא הם היו מוכרים שקתות רחבות בגודל איצטדיון כדורגל, ובגלל סטיות התקן הגבוהות, מקבלים עדיין הרבה כסף.

לכל החכמים , אני בשנת 2000 שרק התחלתי לסחור גיליתי את השוקת
    הכל הלך מצויין חודש אחרי חודש , עד שמחקתי בחודש אחד את רוב התיק.
    מה שהיה בגדר בחיים לא יכול להיות קרה.

שוקת זה כלי מסוכן מאוד, גם אם מבצעים יש לבצע על מקסימום 10-15% מהתיק
    וגם תוך תשומת לב יום יומית!

לשים לב הלקח למעלה נכתב בדם, בהצלחה לכולם

מכיוון שכולם פה רוצים ללמוד, אולי תוכל למסור יותר פרטים:
    1)האם קבעת סטופ?
    2)מה התכוונת לעשות במקרה של תזוזה חדה?
    3)האם זה מה שביצעת בפועל?

במקום להגיד שהשיטה מתה, אולי אפשר להגדיר מה היו הכשלים אצלך ונוכל רק לשכלל אותה עוד ועוד.

תודה על השיתוף.

נעם.

ציטוט פורסם במקור על ידי noam_a
    מכיוון שכולם פה רוצים ללמוד, אולי תוכל למסור יותר פרטים:
    1)האם קבעת סטופ?
    2)מה התכוונת לעשות במקרה של תזוזה חדה?
    3)האם זה מה שביצעת בפועל?

במקום להגיד שהשיטה מתה, אולי אפשר להגדיר מה היו הכשלים אצלך ונוכל רק לשכלל אותה עוד ועוד.

תודה על השיתוף.

נעם.
    אני לא זוכר את הפרטים , מה שכן זה שלא יצאתי בסטופ לוסט וזה לקח חשוב.
    עכשיו מה שחשוב לזכור זה ששוקת מפסידה רק באירוע אלים כזה ששלא מאפשר לך
    להגיב, לדוגמא פתיחה של 4% למטה או למעלה, למעשה אין לך יכולת להגיב בכלל כי אין מסחר
    עד שהוא נפתח בעלייה. לכן קשה מאוד לנהל בתרחישי קיצון.

הלקח היותר חשוב לדעתי הוא אחוז השימוש בתיק לצורך בטחונות בשוקת . כמו שרשמתי
    מקסימום 10- 15% ככה לא מוחקים אף פעם את כל התיק.

אם זאת לא ממליץ לבצע את האסטרטגיה הזו מכיוון ושולי הרווח נמוכים מאוד ביחס לסיכון

פועל - תודה רבה ל השיתוף בטראומה. לדעתי - חשוב מאד. לרובנו אין נסיון במקרי קיצון מסוג זה ואני שמח על ההזדמנות להחכים.
    האם תוכל לשתף בעוד פרטים, כמו - באיז מרחק נהגת לעשות שוקת?
    אני מניח שהיית קרוב יחסית - האם זו הסיבה שלא חתכת בהפסד מינימלי לאחר תזוזה פתאומית של 4% - או לחליפין - לא הספקת להזיז רגל?
    האם יש עוד לקחים - מעבר ללקח של השערת 85% מהתיק כבטחונות \ סולידי?
    האם אתה חושב ששמירה על המתווה הכללי של שחקן היה מונע חלק מההפסד?
    תודה !

פועל,
    אם הנתונים שהזנת באתר נכונים, הרי שהיית בן 20 בשנת 2000. לא יודע איך אתה, אבל אני בגיל 20 הייתי פזיז ונמהר. רחוק מאד מהאופן שאני (מנסה) לנהל את הענינים שלי כיום. מי יודע איזה שטויות עשית לפני 10 שנים...

אין ספק ששוקת רחבה לא תניב תמיד רק רווחים. אבל בהתנהלות זהירה, אפשר יפה מאד להמנע משטויות. על נושא הברבור השחור דיברנו כבר די הרבה. ויש הרבה מסקנות ודרכי פעולה, ואין צורך לחזור עליהם.

ובנושא הרווח הקטן. הרווח הוא מאד מאד לא קטן. רק כדי לסבר את האוזן:
    מי שיקצה לצורך העניין 100,000 ש"ח. וילך על שוקת סולידית מאד, שתיתן לו רק 6% בחודש (בסך הכל. כולל קירובים והכל) יכפיל לאחר 12 חודשים את כספו (!).

מי שרוצה לנהוג בזהירות, יכול בתום שנה לשים בצד את הקרן, ולהמשיך לשחק עם הרווחים.

הנה קצת מספרים מעניינים - על 100,000 ש"ח השקעה:
    6% חודשי נותן 201,219.65 ש"ח בתום שנה
    7% חודשי נותן 225,219.16 ש"ח בתום שנה
    8% חודשי נותן 251,817.01 ש"ח בתום שנה.

זה לא המון. זה מטורף!

מאמין ששחקן ייתן את דעתו בהמשך החודש על העניין של תנועה חזקה, מה האינדקטור שהמצב מתחיל להיות לחוץ וכיצד לתקן.

בזמנו הסימן שלי למצב קצת לחוץ זה כשהדלתא של השורט הייתה בסביבות ה20
    (כאשר בהתחלה הייתה בסביבות ה8-9).

בהחלט דיון מבורך!

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות