x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: שחקן אפשר התייחסותך בנוגע לאפקט ינואר ?

שחקן אפשר התייחסותך בנוגע לאפקט ינואר ?

שחקן אשמח אם תוכל להתייחס לאפקט ינואר.
    אנשים רבים פה ובינם אני בשורט נדלן, אני מאמין בלב שלם שאתה צודק ושהנדלן ירד.
    השאלה האם כדאי לברוח בינואר מהשורטים ?
    אני כרגע בשורט נדלו ומופסד.

השוק כרגע לכאורה מאוד פסיכולוגי, יתכן ונראה שיאים חדשים כבר בינואר ?

מה דעתך ?

Re: שחקן אפשר התייחסותך בנוגע לאפקט ינואר ?

יש הרי היגיון רב בשורט על מדד שכמעט כל אחת ואחת מהחברות בו מתעסקת בעיקר בנדל"ן מניב (או יותר נכון נדלן לא מניב) במדינות בהן תחום הנדל"ן עודו מצוי במשבר עמוק....
    חוץ מזה היתה המלצה של שחקן להוספת לונג על מניית נדל"ן שנסחרת במחיר שוק נמוך באופן לא מוצדק דבר שיכול לגדר מעט את הסיכון (שחקן המליץ על אלרוב ישראל אך לטעמי לטווח הקצר צפוי תיקונצ'יק עקב התקופה האחרונה בה השיגה תשואה עודפת על המדד).
    מבחינה סטטיסטית "אפקט ינואר" הוא קלוש...

תחום הנדל"ן המניב במזרח אירופה וארה"ב צפוי לדשדש עדיין לטווח הקצר (הדוחות האחרונים נוראיים ותפויים להישאר די רעים גם ברבעון הראשון של 2010), כך שגם אם ינואר יביא ראלי עליות יוצא דופן, הרי מדובר במדד החלש ביותר עם החברות שהציגו את הדוחות הרבעוניים הגרועים ביותר מכל סקטור אחר. ז"א ששווה להוסיף בשורט אפילו כאמצעי לניהול סיכון.

לדעתי, למרות הכל ובסופו של דבר הסקטור שהוביל למשבר יהיה הסקטור בעל פוטנציאל הצמיחה הבולט הבא (בעיקר הריט בארה"ב) לכן יש לשים להזדמנויות בתחום. הייתי ממליץ כבר לעבור על דוחות של חברות נדל"ן בארץ ובעולם ועבור אלה בעלות הפוטנציאל הגבוה לעמוד בנטל המינוף שלקחו על עצמן, לבדוק כל אחד בדרכו מהם תחומי החדירה של חברות שונות ובנוסף להתחיל ולסקור קרנות בארה"ב המתמחות בריט (תחום שסר קרנו אך צפוי להוביל ) וברבעון השני של 2010 נקפץ על הגל עם סחורה טובה.

אני לא בטוח שהבנתי למה אתה מתכוון בכך שהוא "קלוש"
    אבל אפקט ינואר זה לא סתם שמועה שמתרוצצת בעולם אלא זה דוקטורט מ1982 ששרד באמינותו עד היום ואפילו מתקיים בשוק הישראלי, אתה מוזמן לבדוק בעצמך את התשואה של חודש ינואר ב40 שנה האחרונות בארץ ולגלות שאתה תספור על פחות מיד אחת את השנים בהן הייתה תשואה שלילית בינואר. אם תוסיף ותבדוק שווקים נוספים וגם ענפים שונים תקבל תוצאת דומות

ככה שמבחינה סטטיסטית, אפקט ינואר הוא מובהק.

אם אפקט ינואר אכן יתרחש השנה זאת כבר שאלה אחרת לגמרי שאינני יכול לענות עליה.

בהצלחה לכולם ושבת שלום

מכיוון שהנושא חדש לי , עשיתי גוגל. הנה מה שמצאתי :
    אני מצטט קודם מויקיפדיה ואחר כך מוואלה עסקים:

אפקט ינואר היא הנטייה המוכחת של מדדי המניות להניב בחודש ינואר תשואת יתר, לעומת שאר חודשי השנה. תופעה זו, אשר תקפה בעיקר (ויש אומרים רק) במניות הקטנות, היא אחת ממספר אנומליות, הסותרות את תאוריית השוק היעיל.

ומצד שני , יש גם מושג שנקרא "דפקט ינואר",
    אפקט ינואר הוא אגדה אורבנית סבורים בבית ההשקעות גרין-בול, שם בדקו ומצאו, כי ציפיות המשקיעים לעליות חדות בחודש הראשון בכל שנה אינן מבוססות.
    בגרין בול מספרים ...... כי אפקט ינואר קיבל את השם הלא מחמיא "דפקט ינואר",

אז מה המסקנה? בבית ההשקעות גרין-בול ממליצים שלא לפעול על פי "אפקטים" שונים בשוק, אלא להשקיע על בסיס פונדמנטלי ולטווח הארוך, ללא ניסיונות לתזמן את השוק על בסיס הטווח הקצר.

בקיצור תמיד אפשר למצוא בעד ונגד.

בכול מקרה , בהצלחה לכולם בינואר.

ציטוט פורסם במקור על ידי ravid_p
    אני לא בטוח שהבנתי למה אתה מתכוון בכך שהוא "קלוש"
    אבל אפקט ינואר זה לא סתם שמועה שמתרוצצת בעולם אלא זה דוקטורט מ1982 ששרד באמינותו עד היום ואפילו מתקיים בשוק הישראלי, אתה מוזמן לבדוק בעצמך את התשואה של חודש ינואר ב40 שנה האחרונות בארץ ולגלות שאתה תספור על פחות מיד אחת את השנים בהן הייתה תשואה שלילית בינואר. אם תוסיף ותבדוק שווקים נוספים וגם ענפים שונים תקבל תוצאת דומות

ככה שמבחינה סטטיסטית, אפקט ינואר הוא מובהק.

אם אפקט ינואר אכן יתרחש השנה זאת כבר שאלה אחרת לגמרי שאינני יכול לענות עליה.

בהצלחה לכולם ושבת שלום
    דוקטורט או לא ... זה אולי היה נכון ל- 1982, אבל ב-15 השנים האחרונות, העובדות מעט שונות.
    ראה הסבר בגרף המצורף.

שבת שלום,

רונן
    ---
    אין לראות בנאמר משום המלצה לרכישה או למכירה של ני"ע או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. הכותב עשוי להחזיק בני"ע נשוא ההודעה.

פ ס י כ ו ל ו ג יה ! ! !

אפשר למצא כמעט על כ"א מהחודשים איזשהו "אפקט" ואולי גם לשייך לאיזה עבודת דוקטורט משנות ה-80...
    אתה יודע מה? הלוואי והכל היה כ"כ פשוט. ובעצם זה מה שכ"כ יפה בשוק ההון, שיווי המשקל היציב עלול להיות מושפע מעצם העובדה שמספיק אנשים לוקחים את ה"אפקט" בחשבון וליצור התנהדות הפוכה למראית עין.

אפקט ינואר לדעתי או בכלל ינואר אינו מבטיח מגמת עליות מובהקת.
    חשוב לראות את אפקט ינואר במקביל להתפתחות ארגז הכלים של המשקיע עם השנים והתפתחות הטכנולוגיה ולא נכון לבדוק את האפקט כאפקט מבודד ובלתי תלוי .
    אפקט ינואר = בתאוריה מגמה ירוקה .
    האם האפקט מתחיל בינואר לא תמיד בחלק מהמקרים הוא דווקא מסתיים בינואר במיוחד בשנים האחרונות ומתחיל קודם בדצמבר.
    לדעתי מגמת העליות ימשיכו בינואר בלי קשר להגדרה כזו או אחרת ממספר סיבות בסיסיות ולא דווקא כלכליות אולי בכלל לא כלכליות,

1. אם כל הבורסות הוול סטריט מתודלקת על ידי הממשל האמריקאי הנוכחי
    כל אימת שמתעורר חשש כזה או אחר שיכול לשנות את צבע המגמה הראשית לאדום.
    2.בזירה המקומית שלנו אנחנו נגררים על ידי וול סטריט לכיוון ירוק .
    3.יש הרבה מאוד כסף בארץ ובעולם שנמצא מחוץ לשוק ושחלקו מוצא בימים אלו את דרכו לשוק.
    4.ישראלי לא אוהב להיות על הגדר בזמן שהחבר שלו מרוויח ...

לא סתם אומרים על המשקיעים הישראלים שאין להם בעיה לסלוח לך אם גרמת להם להשקיע
    בנייר ערך והם הפסידו כתוצאה מכך
    אבל הם פחות יסלחו לך אם גרמת להם לא להרוויח כשאחרים לידם כן הרוויחו .
    NEO
    אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.

דוקטורט או לא ... זה אולי היה נכון ל- 1982, אבל ב-15 השנים האחרונות, העובדות מעט שונות.
    ראה הסבר בגרף המצורף.

ראשית אני רוצה להתנצל על תמימותי ופזיזותי שחזרתי על קביעה שהמרצה שלי בשוק ההון קבע כאילו היא עובדה מוגמרת.
    לרוב אינני לוקח דברים כמובן מאליו ולרוב דורש לראות הוכחה\אימות נתונים לפני שאני משתכנע אפילו אם מדובר בפרופסור אול םהפעם חטאתי ולא בדקתי את העניין כהלכה.

לאחר תגובתך, אכן בדקתי בעצמי את הנתונים שפירסמת ואכן יצאו לי נתונים דומים מאוד לשלך.
    השערה נוספת שנכתבה בדוקטורט מדברת על תשואה עודפת לשבוע הראשון של ינואר.
    השערה זו גם היא איננה תקפה בבבדיקת השנים 2009-1994 בת"א 100.
    בנוסף, שתי הקביעות אינן נכונות גם עבור הs&p 500
    (לא בדקתי עוד מדדים שכן די השתכנעתי שיש כאן משהו לא בסדר)

לאחר חיפוש קצר, נתקלתי במאמר של keim(אחד ממבצעי הדוקטורט המקורי על אפקט ינואר) מהשנים האחרונות (אינני יודע ממתי בדיוק) והוא מדבר שם במפורש על אי עדכניותו של הדוקטורט שהוא עצמו כתב ב1983

אתם מוזמנים להסתכל, פרק 8 עמוד 169:
    http://books.google.com/books?hl=en&...age&q=&f=false

כמו כן רציתי להודות לך על שהעמדת אותי על טעותי שכן סוגיית אפקט ינואר הינה סוגיה שאני מתחבט בה בעצמי וזוהי אכן פיסת שטות ששיחקה במוחי כהוגן(לפחות באפיקי ההשקעה הרלבנטים אלי).

מנסיון לומדים (:

שבת שלום לכולם

נתונים מה-10 שנים האחרונות:

From: 25-Dec-08 Price: 638.69 To: 29-Jan-09 Price: 672.64 => Change: 5.31%
    From: 27-Dec-07 Price: 1217.22 To: 24-Jan-08 Price: 1060.61 => Change: -12.86%
    From: 28-Dec-06 Price: 927.76 To: 25-Jan-07 Price: 949.78 => Change: 2.37%
    From: 29-Dec-05 Price: 823.74 To: 26-Jan-06 Price: 850.45 => Change: 3.24%
    From: 30-Dec-04 Price: 610.37 To: 27-Jan-05 Price: 624.53 => Change: 2.31%
    From: 25-Dec-03 Price: 487.49 To: 29-Jan-04 Price: 502.95 => Change: 3.17%
    From: 26-Dec-02 Price: 338.7 To: 30-Jan-03 Price: 311.35 => Change: -8.07%
    From: 27-Dec-01 Price: 451.53 To: 24-Jan-02 Price: 449.37 => Change: -.47%
    From: 28-Dec-00 Price: 513.94 To: 25-Jan-01 Price: 471.2 => Change: -8.31%

ניתן לראות שב-10 השנים האחרונות התנודות החדות בחודש ינואר היו כלפי מטה.
    בסה"כ לא חושב שאפשר ללמוד על "ראלי" בחודש ינואר, לפחות לא לפי 10 השנים האחרונות.

בדקתי, שוב ב-10 שנים האחרונות, את התנודות החדות ביותר עבור כל חודש במהלך ה-10 שנים האחרונות ואת ממוצע התנודות לכל חודש.

Month: Jan Max up: 5.31 Max down: -12.86 Average: -1.47
    Month: Feb Max up: 6.78 Max down: -7.19 Average: .53
    Month: Mar Max up: 12.98 Max down: -14.87 Average: .25
    Month: Apr Max up: 9.5 Max down: -9.64 Average: 2.9
    Month: May Max up: 15.33 Max down: -1.53 Average: 4.53
    Month: Jun Max up: 7.96 Max down: -7.75 Average: -1.18
    Month: Jul Max up: 9.34 Max down: -6.25 Average: 1.31
    Month: Aug Max up: 7.95 Max down: -6.5 Average: -.44
    Month: Sep Max up: 7.61 Max down: -14.42 Average: -1.49
    Month: Oct Max up: 8.72 Max down: -19.49 Average: -.82
    Month: Nov Max up: 10.07 Max down: -11.98 Average: 3.47
    Month: Dec Max up: 9.56 Max down: -8.39 Average: 2.85

אפשר שוב לראות, שבממוצע, אין בינואר שום סימן לראלי. למעשה ממוצע התשואה בינואר דווקא שלילי...

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות