x

עמוד 19 מתוך 47 ראשוןראשון ... 9171819202129 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 181 עד 190 מתוך 468

נושא: שוקת רחבה ינואר - דיונים ופרשנויות

Re: שוקת רחבה ינואר - דיונים ופרשנויות

הי דמקה, אני לא נגד השיטה של דמי כיס באופן עקרוני, אבל נאמרו שני דברים מטעים, האחד שעוקבים פה אחרי שחקנים מנוסים שמישמים את השיטה הזו והשני הוא ששחקן מעוף כנראה חושב שהשיטה טובה. אז כמו שכתבתי שני הדברים האלה לא נכונים.
    בקשר לשיטה כתבתי בעבר שזו טעות להסתכל על 20 האחוזים ולומר שאנחנו מוגנים 20% שכן הכללים שקבענו הם יציאה הרבה יותר מוקדמת.
    צריך להבין על מה ההימור.
    ד"א אמרו ששוקת רחבה זה הפקמ בשוק במעוף שזו שטות לטעמי, יש דרכים אחרות לעשות השקעה דמוית פק"מ (סיכון 0) במעוף שכמובן לא נותנת תשואות של 10% בחודש.

ציטוט פורסם במקור על ידי WGF_Flame
    הי דמקה, אני לא נגד השיטה של דמי כיס באופן עקרוני, אבל נאמרו שני דברים מטעים, האחד שעוקבים פה אחרי שחקנים מנוסים שמישמים את השיטה הזו והשני הוא ששחקן מעוף כנראה חושב שהשיטה טובה. אז כמו שכתבתי שני הדברים האלה לא נכונים.
    -אף אחד לא אמר שעוקבים פה אחרי שחקנים מנוסים, אלא להיפך.
    -שחקן גם לא אמר שהשיטה לא טובה. שחקן לא נוקט בה כי היא לא חינוכית, ודורשת משמעת עצמית הרבה יותר גדולה מאשר עבודה מוגנת רגילה.

בקשר לשיטה כתבתי בעבר שזו טעות להסתכל על 20 האחוזים ולומר שאנחנו מוגנים 20% שכן הכללים שקבענו הם יציאה הרבה יותר מוקדמת.
    צריך להבין על מה ההימור.
    אם אתה יוצא הרבה קודם, מה הועילה לך ההגנה מלכתחילה? סתם ביזבזת כסף.
    ובגלל שאתה קונה הגנה, אתה צריך לעבוד יותר קרוב לסטרייק, או לחילופין למכור יותר יחידות. בשני המקרים אתה מעלה בחזרה את הסיכון שהורדת בזכות ההגנה. אז מה הועילו חכמים?

ד"א אמרו ששוקת רחבה זה הפקמ בשוק במעוף שזו שטות לטעמי, יש דרכים אחרות לעשות השקעה דמוית פק"מ (סיכון 0) במעוף שכמובן לא נותנת תשואות של 10% בחודש.
    [/quote]
    "שטות" אינו טיעון תקף בוויכוח. אפשר בהחלט להשוות שוקת לפק"ם. הכל שאלה של הגבולות של השוקת שלך. אם בתחילת החודש היית לוקח גבולות קיצון, ומוכר רק Call, אתה יכול להגיע ל 0.5% בחודש, שזה בסך הכל פי 10 מפק"מ. כל מה שצריך זה להרוויח 10 ש"ח לשוקת מוגנת סטרייק אחד, ויש לך 0.5% לחודש אחרי עמלות. את זה עושים רק למעלה בטווח כזה, שלהפסיד בו זה לא מעשי.

כיוון שהיה מי שכתב שרק חסרי ניסיון עושים שוקת ללא הגנות ברצוני להציג (שוב) מה שאני עושה - שוקת רחבה כבר שנים והכללים שלי שונים מאלו של שחקן:
    1) לכתוב רחוק בלי הגנות - למשל החודש אני פתחתי לאחר הפקיעה של דצמבר שוקת לינואר בסטרייקים 970-1300. קניית הגנה לא משאירה מספיק בשר. את הקול כתבתי ב 20 ש"ח ואת הפוט ב 75 ש"ח. עדיף לכתוב רחוק ולקבל גרושים מאשר להתחיל להתפתל באמצע החודש ולנסות לגלגל.
    2) קובע מראש נק' לסגירת רגל, אפילו בהפסד, אם היה מהלך קיצוני לכיוונה - זאת ההגנה שלי. אם מחר פורצת מלחמה אני סוגר רגל הפוט מייד ואפילו בהפסד.
    3) לעולם לא מקרב רגל, רק מרחיק במידת הצורך אם המדד זוחל לכיוון רגל מסוימת. בשביל זה משאיר 60-70% בטחונות פנויים. לינואר לא קרבתי כלום ולא מתכוון בנתיים לקרב.
    4) מבחינתי זו אסטרטגיה לפקיעה. שומר עליה כל הזמן ונהנה לראות אותה נשחקת עד עפר ופוקעת מחוץ לכסף. ממש משכורת חודשית ב 10 דקות עבודה אמיתית.

הכללים האלו הביאו לי בממוצע מעל 5,000 ש"ח לחודש בשנת 2009.
    היו לי חודשים של הפסדים כבדים עקב הגעה לנקודת הסגירה המיידית ב 2008 במפולת אבל הם תמיד כוסו תוך חודשים ספורים.

לדעתי שחקן שגה שמיהר לקרב רגל הפוט כאשר יש כל כך הרבה זמן לפקיעה.

איציק

ציטוט פורסם במקור על ידי itsikf1
    כיוון שהיה מי שכתב שרק חסרי ניסיון עושים שוקת ללא הגנות ברצוני להציג (שוב) מה שאני עושה - שוקת רחבה כבר שנים והכללים שלי שונים מאלו של שחקן

................
    איציק
    איציק,

תודה על השיתוף. אני שמח מאד לשמוע את דעתו של מישהו שעושה את האסטרטגיה כבר שנים. זה יותר חשוב מאשר 1000 ספקולציות שונות ומשונות.

למה אתה לא מקרב? מה הטעם להישאר עם 970 עד לפקיעה?

ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס

למה אתה לא מקרב? מה הטעם להישאר עם 970 עד לפקיעה?

1) כי זו אסטרטגיה לפקיעה שמטרתה התעסקות מינימלית.
    2)כי כבר ראיתי חודשים בהם בשבוע הפקיעה עצמה המעו"ף עשה תנועה של 10% באותו שבוע.
    המטרה שלי היא לישון בשקט. הידיעה שאני ממש רחוק מועילה לאיכות השינה.

חז"ל אמרו "אשרי החושש תמיד" - בעברית מודרנית אומרים "רק הפאראנואידים שורדים".

איציק

[quote="itsikf1

הכללים האלו הביאו לי בממוצע מעל 5,000 ש"ח לחודש בשנת 2009.
    היו לי חודשים של הפסדים כבדים עקב הגעה לנקודת הסגירה המיידית ב 2008 במפולת אבל הם תמיד כוסו תוך חודשים ספורים.

איציק[/quote]

שלום איציק,

כמה אתה "משקיע" בטחונות בממוצע כל חודש?

איציק,
    תודה רבה על השיתוף שלך.

רשמת שאתה משאיר 60-70% ביטחונות פנויים למקרה הצורך וזה מעלה אצלי שתי שאלות:
    1. אני מקווה שזה לא קטטנוני מדיי - האם כל אותם 60 - 70% שוכבים ומעלים אבק בחשבון ואת התשואה אתה מודד לעצמך מתוך ה 10%? (במקרה של החודש הזה 90 ש"ח שיהיו מורווחים מתוך 1000 ש"ח ביטחונות או 3000 ש"ח?)
    2. שאלה של חסר נסיון אבל נראת לי הגיונית, מכיוון שאתה מציב לעצמך סטופלוס, האם לא כדאי לך לא להשאיר ביטחונות נוספים בחשבון וכך במקרה קיצון גם אם לא תהיה ליד המחשב ולא תצליח לתפוס את בית ההשקעות בטלפון הם יסגרו את הפוזיציה בשבילך בגלל מחסור בביטחונות?

תודה והמשך יום נעים.

ציטוט פורסם במקור על ידי חביתוש
    איציק,
    תודה רבה על השיתוף שלך.

רשמת שאתה משאיר 60-70% ביטחונות פנויים למקרה הצורך וזה מעלה אצלי שתי שאלות:
    1. אני מקווה שזה לא קטטנוני מדיי - האם כל אותם 60 - 70% שוכבים ומעלים אבק בחשבון ואת התשואה אתה מודד לעצמך מתוך ה 10%? (במקרה של החודש הזה 90 ש"ח שיהיו מורווחים מתוך 1000 ש"ח ביטחונות או 3000 ש"ח?)
    2. שאלה של חסר נסיון אבל נראת לי הגיונית, מכיוון שאתה מציב לעצמך סטופלוס, האם לא כדאי לך לא להשאיר ביטחונות נוספים בחשבון וכך במקרה קיצון גם אם לא תהיה ליד המחשב ולא תצליח לתפוס את בית ההשקעות בטלפון הם יסגרו את הפוזיציה בשבילך בגלל מחסור בביטחונות?

תודה והמשך יום נעים.
    1) אני מנצל רק 40-30% ממסגרת הביטחונות - כאשר מסגרת הביטחונות היא תיק בו הרבה אג"ח, תעודות סל וקצת מניות.
    2) השארת יותר בטחונות פנויים משמעו פחות הכפלות של השוקת. 60-70% מסך המסגרת מספיק לפי נסיוני על מנת למנוע סגירה כפויה.
    3) את התשואה אני מודד מתוך ניצולת הביטחונות.

איציק

איציק,
    תביט בבקשה שוב בשאלה השניה שלי,
    האם במצב קיצון, כאשר הצבת לעצמך סטופלוס וכנראה לא הספקת לממש אותו (אחרת לא היו נגמרים הביטחונות), האם לא עדיף שיהיה סטופלוס נוסף של בית ההשקעות שנגרם כתוצאה מכמות ביטחונות לא מספקת? אני דווקא רואה בזה משהו חיובי (אולי זה פוגע קצת באגו - אבל מגן על הכיס...)
    מה דעתך?
    דעתכם?

יום טוב.

דמ"כ, הגבתי על ההודעה הבאה:
    לא שמענו משחקן (שעל נסיונו והידע שלו אני חושב אין עוררין כאן) התנגדות מפורשת לביצוע של שוקת רחבה. זה לא אומר שהכל פשוט וכסף על הריצפה, אבל בהיצמדות לכללים (שמעקב אחרי ה"גדולים" הוא אחד מהם) והבנת הניהול של האסטרטגיה הזאת, נראה לי שיש תוחלת חיובית.

בקשר לשאר הדברים שכתבת, לא הבנת אותי, מה שכתבתי זה שלא ניתן לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, אתה לא יכול מצד אחד לכתוב שיש לך 200 נק' הגנה, מצד שני אחרי ששינוי של הרבה פחות מה לצאת.
    אם יצאת אחרי שהמדד עלה ב50 נק' כי הגעת לאחת מנק' היציאה שלך, הרי שהיתה לך במקרה הזה הגנה רק של 50 נק' ולא של 200 נק'.
    יש לי הרגשה שאתה מרגיש מותקף, זו ממש לא היתה כוונתי ולכן אחדל להגיב בעניין הזה. מאחל לך הצלחה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות