x

עמוד 9 מתוך 47 ראשוןראשון ... 789101119 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 81 עד 90 מתוך 468

נושא: שוקת רחבה ינואר - דיונים ופרשנויות

Re: שוקת רחבה ינואר - דיונים ופרשנויות

שחקן יקר!

רשמת "לא מקרבים אופציה שעלותה גבוהה מ 50% העלות המקורית;"

האם הכוונה להפרש בין מחיר האופ' שכתבנו לאופ' שקנינו (הגנה)? שמתי לב שמחירי האופ' משתנים בחדות אך הפרשי המחיר בינהן כמעט ולא השתנו.

לדעתי, גם אם חל שינוי חד במחיר אך בהפרשי המחיר בין כתיבה להגנה אין שינוי, אין טעם בקירוב הרגליים.

אודה אם שחקן או חבר אחר יבהיר את הנקודה.

איתי

ציטוט פורסם במקור על ידי itayte1
    לדעתי, גם אם חל שינוי חד במחיר אך בהפרשי המחיר בין כתיבה להגנה אין שינוי, אין טעם בקירוב הרגליים.
    זה לא ממש קורה. לא יקרה שיהיה שינוי חד במחיר, וההפרשים ישארו קבועים (בגבולות הקפיצות המותרות במחיר כמובן). תמיד האופציה הקרובה יותר לסטרייק תזוז יותר מאשר הרחוקה. וזה מסדר גם את ההפרש שיהיה פרופורציוני.

ציטוט פורסם במקור על ידי itayte1
    שחקן יקר!

רשמת "לא מקרבים אופציה שעלותה גבוהה מ 50% העלות המקורית;"

האם הכוונה להפרש בין מחיר האופ' שכתבנו לאופ' שקנינו (הגנה)? שמתי לב שמחירי האופ' משתנים בחדות אך הפרשי המחיר בינהן כמעט ולא השתנו.

אודה אם שחקן או חבר אחר יבהיר את הנקודה.

איתי
    כאשר כתבת אופציה במאה ש"ח וקנית הגנה בחמישים ש"ח. לאחר שחיקת האופציה בחמישם אחוז תקנה אותה חזרה בחמישים ש"ח ואת ההגנה אתה תמכור בעשרים וחמש ש"ח. כך שכרגע ההפרש בין צמד האופציות הצטמצם גם כן בחמישים אחוז וזה הרווח.

באופציות רחוקות , בתחילת החודש יש רק "סימן" לקשר הזה.

זה יתגלה ביתר בהירות ככל שנתקדם בזמן.

אם תסתכל בצד הקולים בצמד אחד גבוה יותר ממה שחקן נתן- 1240 - 1260 תראה כי היתה ירידה בהפרש משישים ש"ח לארבעים ש"ח מיום ה' לסוף המסחר היום.

ציטוט פורסם במקור על ידי niri
    אני כבר מבולבל
    להלן מספר נושאים ששחקן ציין ושלא מתיישבים יחד עם מה שביצענו
    אודה למישהו שיסביר
    ליד כל ציטוט של שחקן כתבתי בסוגריים את שאלתי

1.סטיית התקן. ככל שהסטיה גבוהה יותר, כך אולי החשש גבוה יותר אך מנגד יש יותר "בשר" באופציה. הסטיה כיום היא בשפל שנתי, ולכן עלינו לכתוב מעט קרוב יותר לסטרייק. סטיה מעל 20 והייתי מקרב סטרייק אחד מכל כיוון למדד. מעל 25 2 סטרייקים.(אבל כתבנו דווקא רחוק ? )

15. היסטוריית חצי שנה אחורה. מכיוון שאנו בעליות חדות מזה חצי שנה הסבירות לירידות/תיקון עולה ולכן, טריגר נוסף לקחת מקדם מעט גבוה יותר לכיוון ירידות. ( הוא מציין שהסבירות לתיקון יורד עולה בגלל שחצי שנה אנחנו בעליות ו''צריך לקחת מקדם גבוה יותר לכיוון הירידות''- אז עם ככה מדוע הכתיבות של הפוטים רחוקות יותר - 15 סטרייקים ודווקא הכתיבות של הקולים קרובות יותר הם רק 12 סטרייקים רחוקות ?)

בנוסף להלן מספר תובנות שהעביר לנו יוסי המרצה בשיעור מספר 3 רציתי לבין איך זה מתיישב עם מצב סטיות התקן הקיים
    כתיבה מסוכנת : עד 9 סטרייקים מהמדד .
    כתיבה לא מסוכנת : מ 9 סטרייקים ומעלה מהמדד .
    בסטיית תקן 20 : נכתוב אופציות רחוקות ב 4 סטרייקים מהמדד + נקנה הגנות
    בסטיית תקן 26 : נכתוב אופציות רחוקות ב 6 סטרייקים מהמדד + נקנה הגנות
    בסטיית תקן 30 : נכתוב אופציות רחוקות ב 8 סטרייקים מהמדד + נקנה הגנות
    בסטיית תקן 35 : נכתוב אופציות רחוקות ב 10 סטרייקים מהמדד + נקנה הגנות

אשמח לקבל תגובות

תודה ניר
    1. שחקן תיקן את עצמו ושינה מ-"מקרב" ל-"מרחיק".

15. כיוון שהסבירות לירידות גדולה יותר אז כתבנו ברגל של הפוטים מרחק רב יותר. זה בדיוק העניין. כשחוששים יותר מירידות אז כותבים ברגל של הפוט רחוק יותר. זה ההיגיון.

שאלתי מופנית לדמי כיס:
    אתה ציינת שאתה נונהג בתחילת החודש לכתוב אופציות מאד רחוקות ללא הגנה בכלל. נניח שהאופציות הללו נשחקות מאד מהר ולעיתים הערךשלהן עשוי להימחק כליל. מה אז אתה עושה כדי לקנות אותן בחזרה, שהרי אין בהן כבר מסחר ולכן אתה לא יכול לקנות בחזרה ומצד שני - אתה תקוע עם בטחונות שלא ישתחרר עד לפקיעה ולכן אתה עלול למצוא את עצמך במצב לא בריא לפיו לא תוכל לקדם את הרגל מפאת קיומם של בטחונות תפוסים.

שוב אני אדגיש כי הדבר עלול להתרחש בשל חוסר סחירות ואפילו לעיתים לנוכח מחיקת האופציה מהמסחר בשל שווי אפס. מה עושים?

ציטוט פורסם במקור על ידי דמקה
    שאלתי מופנית לדמי כיס:
    אתה ציינת שאתה נונהג בתחילת החודש לכתוב אופציות מאד רחוקות ללא הגנה בכלל. נניח שהאופציות הללו נשחקות מאד מהר ולעיתים הערךשלהן עשוי להימחק כליל. מה אז אתה עושה כדי לקנות אותן בחזרה, שהרי אין בהן כבר מסחר ולכן אתה לא יכול לקנות בחזרה ומצד שני - אתה תקוע עם בטחונות שלא ישתחרר עד לפקיעה ולכן אתה עלול למצוא את עצמך במצב לא בריא לפיו לא תוכל לקדם את הרגל מפאת קיומם של בטחונות תפוסים.

שוב אני אדגיש כי הדבר עלול להתרחש בשל חוסר סחירות ואפילו לעיתים לנוכח מחיקת האופציה מהמסחר בשל שווי אפס. מה עושים?
    גם אני סובל מהבעיה הזו ואשמח לשמוע פתרון.
    אמנם לפעמים שווה לקנות ביוקר של כמה שקלים ולהרויח באסט' אחרות מאשר להשאר בשיקולי כבוד ולא לקנות במחיר יקר.

דמי כיס
    נניח ואתה שבועיים לפני הפקיעה ואתה כתוב בשוקת 8% מהסטרייק 50 יח
    במהלך יומיים המדד נע 5% לאחד הכיוונים,המרווח הכתוב שמכרת ב-30 ש"ח
    שווה עכשיו בסביבות ה 200 ש"ח , כלומר 170 ש"ח הפסד למרווח
    סה"כ הפסד מוערך בנקודה כזו בקיזוז הרווח מהמרווח הכתוב בצד השני הוא כ-7000 ש"ח (תוך יומיים)
    מה עושים במצב כזה?

ציטוט פורסם במקור על ידי דמקה
    שאלתי מופנית לדמי כיס:

אין עם זה שום בעיה.
    כל אופציה שתקנה קרוב יותר לסטרייק, תבטל את הביטחונות של הרגל הזו.
    למשל, אם מכרתי P940, ואני בשום פנים ואופן לא מצליח לקנות אותה בחזרה, כי אף אחד לא רוצה למכור, אז אני יכול לקנות במקום זה P950 ומעלה. הביטחונות מתאפסים, והאופציות שנשארות הופכות למצבה שנשארת עד הפקיעה.

ציטוט פורסם במקור על ידי rikidog
    דמי כיס
    סה"כ הפסד מוערך בנקודה כזו בקיזוז הרווח מהמרווח הכתוב בצד השני הוא כ-7000 ש"ח (תוך יומיים)
    מה עושים במצב כזה?
    הפיתרון שלי כרגע זה StopLoss אוטומטי. אני משתדל לא להתעצל ולשים, ולגדר את ההפסד. למשל היום בבוקר, שמתי StopLoss על שער של 200 ש"ח לאופציות שלי שמכרתי ב 60. כי ידעתי שהרבה שעות אני לא אהיה ליד המחשב. זאת אומרת שלקחתי בחשבון הפסד של 4200 ש"ח לרגל הזו, שחלקו מתקזז עם רווח בצד השני. כך שהתמונה לא נוראית.

אני כמובן ממתין לשמוע את הפיתרון של שחקן לעניין הזה. שחקן אמר בזמנו שאין משמעות ל StopLoss באופציות. ולכן אני סקרן מאד לדעת מה הפיתרון שלו.

דמי כיס
    מה עושים במצב כזה?
    תרשה לי לתאר לך מה קרה לי בחודש שעבר.
    הרגל העליונה שלי היתה רנראה קצת מוקדם מידי ב1160 עם הגנה ב1170. בשלב מבוים מצאתי את עצמי 30 נקודות מהסטרייק ואם איני טועה זה היה כ2 שבועות לפקיעה. נלחצתי כמו טירון (שהרי כזה אני-טירון) ומכרתי בהפסד חלק מה1160 כך שנשארתי עם 30 1170 קנויים מול 20 1160 כתובים. הנזק היה בערך 2500 אבל זה הוסיף הרבה לשקט הנפשי שלי שכן אם הראלי היה ממשיך מעבר ל1174 הייתי מוגן ואף מרויח. בסופו של יום כידוע זה לא הגיע ל1160 ולכן (ובגלל עוד טעות של טירונים) צומצם הרווח שלי בחודש שעבר ל1000 ש"ח בערך.

למצב אליו נקלעת, נהגת כהלכה, צמצמת כמויות=צמצמת סיכון.

לפני שמרווחים צריך לא להפסיד.

"הטעות" היתה בבניית השוקת, קרובה מדי.

ציטוט פורסם במקור על ידי leayael
    דמי כיס
    מה עושים במצב כזה?
    תרשה לי לתאר לך מה קרה לי בחודש שעבר.
    הרגל העליונה שלי היתה רנראה קצת מוקדם מידי ב1160 עם הגנה ב1170. בשלב מבוים מצאתי את עצמי 30 נקודות מהסטרייק ואם איני טועה זה היה כ2 שבועות לפקיעה. נלחצתי כמו טירון (שהרי כזה אני-טירון) ומכרתי בהפסד חלק מה1160 כך שנשארתי עם 30 1170 קנויים מול 20 1160 כתובים. הנזק היה בערך 2500 אבל זה הוסיף הרבה לשקט הנפשי שלי שכן אם הראלי היה ממשיך מעבר ל1174 הייתי מוגן ואף מרויח. בסופו של יום כידוע זה לא הגיע ל1160 ולכן (ובגלל עוד טעות של טירונים) צומצם הרווח שלי בחודש שעבר ל1000 ש"ח בערך.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות