ציטוט פורסם במקור על ידי a180
דמי כיס - הגיגים לגבי שיטת ה - stoploss
אני מודע לכך שכתבת כל הזמן שזה מתאים רק לך ולא לאחרים.
אבל....
אתה בעצם מעקר את כל הרעיון של האסטרטגיה על מדד המעוף והופך את כל העניין למסחר "סתמי" בניירות ערך.
תמיד אפשר לקנות כל נייר מתוך הימור שהוא יעלה ומקסימום - במקרה הרע יופעל ה stoploss.
הרעיון המרכזי והלימודי שלנו כאן הוא שבונים - אסטרטגיה, כלומר תוכנית פעולה שיש לה סעיפים הכוללים רווח רצוי, דרך פעולה למקרה של עליות ודרך פעולה למקרה של ירידות.
אם האסטרטגיה נבנית כהלכה (במקרה שלנו - שוקת מספיק רחבה), לא צריך לעקוב בדאגה עם פרצוף צמוד למסך אחרי המדד ויש תוכנית מוגדרת לכל תנועה של המדד במטרה למקסם רווחים. אין בתוכנית מצב בו מוכרים הכל ומקבעים הפסד (כמו שיש במסחר במניות או בתוכנית שלך).
ושוב אין לי שום בעיה עם הרווחים שאתה עושה (ואני מקווה שאתה עושה), אבל כדאי לקרא לילד בשמו, זו אינה אסטרטגיה על מדד המעוף. יש כאן סוג של הימור ויכול להיות שההימור מוצלח(!) - אבל עדיין זה הימור.
בהנחה שכולנו מנסים ללמוד לבצע אסטרטגיות מעוף, אני מציע לא לקחת לדוגמא את השיטה שלך - מוצלחת ככל שתהיה.

(שים לב שרבים וטובים כתבו לך שאין stoploss באופציות ואתה שמחת לראות שאתה כן מצליח לבצע stoploss. כוונתם היתה ש"אין" לא במובן הטכני של אי יכולת ביצוע, אלא שזה לא חלק מהתוכנית. באופציות, להבדיל ממניות, לא מוכרים בהפסד אלא מנסים לשפר עמדות ולנהל את האסטרטגיה עד ליעד הרווח או עד לפקיעה, בהתאם לתוכנית)
מהצעיר באלפי מנשה,
אבנר
איני חושב שאסט' במעוף מוגבלת לסוג אחד של אסט' כל אסט' שמרוויחה היא טובה.
ולעצם הענין האסט' של דמי כיס היא מתאימה ביחוד למעוף משום שגם כאשר יש לו הפסד בצד אחד יש לו רווח מצד שני.
זו פעולה קלאסית של מסחר במעוף ולא הימור על עליות וירידות.
פרמטר נוסף שבא ליד ביטוי כאן הוא השחיקה הגבוהה של האופציות הרחוקות אף אם המדד זז בכיוונן וזה פרמטר בולט של מסחר במעוף.
מה שלדעתי ראוי להעיר על דרך הפעולה של דמי כיס:
אם נמכור אופציה רחוקה מהכסף כל חודש ולהשאר עד הפקיעה בסופו של תהליך זה יגמר בהפסד כיון שמספיק תנועה אחת חזקה למחוק עשרים חדשים. הפתרון לכך הוא ניהול וסגירה לפני הפקיעה וזה קורה יותר פעמים א"כ לא ברור לי שמבחינה סטטיסטית דמי כיס צודק.
אשמח לתגובתך.