x

עמוד 15 מתוך 47 ראשוןראשון ... 5131415161725 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 141 עד 150 מתוך 468

נושא: שוקת רחבה ינואר - דיונים ופרשנויות

Re: שוקת רחבה ינואר - דיונים ופרשנויות

כמה דברים שלא ברורים לי:
    1. למה קיימת ההגבלה של 21 הימים שאם לא חלפו, אני לא מגלגל את הרגל?

2. אם צריך לגלגל תוך הכפלת כמויות נדרשים עוד בטחונות.
    שחקן - בכמה אחוזים מהתיק אני יכול להשתמש לשוקתות וכמה אחוזים לשמור בצד לתיקונים עתידים במקרה קטסטרופה?

3. נאמר שהמדד נע בכיוון הרגל ונאמר שאופציה שכתבתי ב-100 שווה כבר 200 וגם המרחק לפקיעה הוא יותר מ-21 ימים וגם לא ביצעתי קירוב של הרגל.
    במקרה כזה אני מפסיד 100 שקלים מרחיק את הרגל ב-2 סטרייקים.
    השאלה היא האם הקמת הרגל החדשה במרחק 2 סטרייקים אמורה לכסות את ההפסד של 100 השקלים?

4.בהמשך להודעת קירוב רגל הפוט:
    הטריגר לקירוב היה שחיקה של האופציה הכתובה P990 מ-155 ש"ח ל-75 , ומקירוב הרגל ל- P1000 עם הגנה ב-990 אמור היה להיכנס 25 ש"ח.
    כשבאתי לבצע את השינוי הכנסה מהקמת הרגל החדשה היתה 15 ש"ח ולכן לא ביצעתי. מצד שני ראיתי שאני יכול לקבל 25 ש"ח אם אני כותב P1010 עם הגנה צמודה.
    השאלה היא האם הקירוב הוא תמיד סטריק אחד קדימה או שבוחרים רגל שמכניסה 20-30 ש"ח כמו בשיקולי שחקן בהקמת השוקת (כלומר לעלות ל-P1010 עם הגנה ב-1000)?
    עמית

ציטוט פורסם במקור על ידי red-r
    עוד שאלה,

לא הבנתי מה המטרה בהזזת הרגל האחרונה. מראש אמרת שחקן לא להתעקש על המחיר העיקר הלימוד אבל בכל זאת לרובינו הקידום הניב שקלים בודדים או כלום, וזאת במחיר של עלייה בסיכון והתקדמות לעבר המדד.
    גם אני ביצעתי את ההחלפה בלי לקבל עליה תמורה. אלא אם כן יש משהו שאני לא מודע אליו, נראה לי שזה לא היה נכון להגדיל סיכון ולקבל תקבול 0.

אין טעם להזיז רגל אם לא מקבלים תמורה.
    המשמעות של הזזת רגל היא הגדלת סיכון וזה צריך להיות תמיד כנגד תמורה.
    אם אין תמורה, אין שום טעם להזיז.

היי שבת שלום, כמה הבהרות לעניין העתקת הרגל ונקודות נוספות:

לא הבנתי כמה דברים, אשמח להבהרות :
    שחקן כתב - "מכיוון שהתטא היא כשליש עד מחצית מהווגא הרי שעליה ל-25 מתקזזת עד יום ראשון הבא. האם התכוון לעלייה בס.ת. (של הקרובות לכסף) ל-25? מישהוא יכול להסביר את הרעיון? (האם התכוון שהתטא תהה שקולה לעלייה בס.ת. רק כעבור שבוע?)
    תודה רבה
    התטא- מושכת את מחיר האופציה כלפי מטה, הווגא מושכת את מחיר האופציה כלפי מעלה - "מכיוון שהתטא היא כשליש עד מחצית מהווגא" ובסופ"ש (חמישי- ראשון) התטא עובדת - אבל לא הווגא, הרי היא עליית מחיר האופציה בגלל העלייה בתנודתיות (הווגא) תקבל פיצוי מה בגלל חלוף הזמן (תטא) ושחיקת מחיר האופציה.
    ואז נשאלה השאלה, בשוק הנע חדות ואז התטא לא מצליחה להדביק את הווגא? - "אז עלינו לגלגל את הפוזיציה, ובאופציות קרובות לכסף, הוגא תוביל לעליה משמעותית מערך התטא כך שלא יהא קיזוז מלא = עלינו לפתוח פי כמה יותר פוזיציות בכדי לשמור על ערך הכסף בתנודה חדה"

מה קורה כאשר ישנה תנודתיות כה חזקה שהתטא אינה מצליחה לפצות במלואה?

שחקן החל לתאר מה עושים בתנודה חדה. השאלה עד כמה אנחנו קרובים - ואז מתוארים מצבים שונים. "אם שווי האופציה הכתובה הוכפל......
    יש לשים לב כי הכללים הללו נוגעים לאופציה שנכתבה ושהמדד התקרב אליה (וכעת היא מצוייה במצב של הפסד) הטיפול באופציה זו, יגזור את הטיפול גם באופציה המכסה (הקנויה)

מצב ראשון: מחיר האופציה עלה אולם עדיין לא הוכפל למשל האופציה נכתבה המחיר 100 ועתה מחיר הוא 180 (עוד לא הוכפל) - לא עושים דבר (=יושבים על כפות הידיים)

מצב שני- שלושה תנאים מצטברים לו: (1) מחיר האופציה הכתובה הוכפל, (2) ובעבר כבר ביצעתי קירוב רגל שהכניס כסף פחות סך ההכפלה (בנטו- זה בעצם המצב הראשון) או לא ביצעתי קירוב בכלל (3) וגם המרחק לפקיעה עולה על 21 יום. במצב זה כוחה של הווגא עולה על כוחה של התטא וצריך להתחשב ביחסי כוחות אלו. במקרה זה יש להרחיק את הסכנה לכדי שני סטרייקים. למשל (בכל הדוגמאות אנו מעל 21 יום לפקיעה):
    אם אופציה נכתבה במחיר 100 ועתה מחיר הוא 240 (עליה במחיר מעל 100%) - ולא בוצע קירוב רגל סוגרים את האופציה ומרחיקים 2 סטרייקים.
    אם אופציה נכתבה במחיר 100 ועתה מחיר הוא 240 (עליה במחיר מעל 100%) - ובוצע קירוב רגל במהלכו התקבלו 50. במצב זה, התקבול המקורי ועוד התקבול שנוצר מקירוב הרגל (100+50=150) עולים על מחצית ממחיר האופציה (240<300= 150*2) לא עושים דבר.

מצב שלישי: מחיר האופציה עלה בצורה חדה, חדה מכפליים. כל מדרגה של 50% מעל הכפליים, מצריכה הרחקה של הסכנה בסטרייק אחד נוסף (ולכל היותר 5 סטרייקים)
    אם למשל האופציה נכתבה ב 100 ועתה מחיר 250 (מחירה עלה ב 150% ומהווה 250% מהמחיר המקורי) למשל אם האופציה נכתבה במחיר 100 ועתה מחירה 250 מבצעים הרחקת סכנה בשלושה סטרייקים (2 סטרייקים בגין הכפלת המחיר ועוד אחד בגין עליה של 50%)

לסיכום, מתי מרחיקים את הרגל וכמה (מעל 21 יום לפקיעה):
    1. אם המחיר הנוכחי של האופציה, עולה מעל כפליים על סך כל התקבולים ממנה (כולל תקבולים מקירוב רגליים) נרחיק בשני סטרייקים
    2. אם המחיר הנוכחי של האופציה, עולה מעל פי 2.5 על סך כל התקבולים ממנה (כולל תקבולים מקירוב רגליים) נרחיק בשלושה סטרייקים. כל 50% מעל הנ"ל מרחיק בסטרייק אחד - עד חמישה. וזהו פחות או יותר

לא הבנתי מה המטרה בהזזת הרגל האחרונה. מראש אמרת שחקן לא להתעקש על המחיר העיקר הלימוד אבל בכל זאת לרובינו הקידום הניב שקלים בודדים או כלום, וזאת במחיר של עלייה בסיכון והתקדמות לעבר המדד.
    לא הבנתי מדוע ביצענו זאת, האם לא כדאי היה להמתין אפילו עד תום שבוע הבא (בגלל שזה חודש ארוך ובגלל שהשפעת היווניות נמוכה, לפחות היינו מרווחים עוד תטא....ומקדמים כשיש ערך ממשי לקידום...???? :?:
    אכן, קירוב הרגל מקרב את הסכנה אולם אני משער כי הכוונה היא שאופציות רחוקות מתחילות למצות את שחיקת התטא שלהן בשלב מוקדם, על מנת להנות מהמשך שחיקת התטא, יש לקרב את הסטרייקים גם אם יש תקבול מיידי נמוך. הגידול בקצב שחיקת התטא בגין קירוב הרגל אמורה לפצות על העניין הזה

בהצלחה!

ציטוט פורסם במקור על ידי gsk
    ציטוט פורסם במקור על ידי erezk
    ציטוט פורסם במקור על ידי doron820
    היי ,
    הניקוי של קירוב רגל מרויחה רלונטי אך ורק אם הוא בוצע לאותה רגל.
    זה לפחות מה שאני הבנתי.
    כך גם אני הבנתי. לגבי מה ששחקן התייחס עד עכשיו הוא לא "ערבב" חישובים בין הרגליים.
    צודקים כך נראה ממה שכתב שחקן , תוקן
    תודה

שלום לכולם ובמיוחד לכל החדשים,
    דבר אחד בולט מהשאלות כאן - רובכם עדיין בשלב שאתם מאמינים שאפשר לנצח את השוק במעוף...
    אז כמה עובדות:\
    1. 97% מהמשקיעים במדד המעוף מפסידים ובדרך כלל מודבר בארגזים של כסף. ההפסדים במעוף הם הגדולים ביותר בכל התחומים והסיכוי להרוויח הוא הקטן ביותר. אנשים נמחקים לחלוטין כי יש בתחום הזה את הרצון להשקיע יותר על כל הפסד. הרצון להחזיר את ההפסד מפשיט אנשים מעורם ותאוות הבצע בתחום היא מהגדולות ביותר.

2. אי אפשר לנצח את הגדולים את הבנקים והם משקחים במדד לפי הרווח הגדול ביותר. כלומר הם מנקים את השולחן מהכסף שאנשים שמו לפי המיקום הכדאי ביותר. תפסיקו לחשוב שהכל מתמטי. זה בולשיט. יש מי ששולט בשוק הזה וקובע איפה המדד יסגר בכל רגע נתון. זה שמוכרים לכם אשליות ואתם בוחרים להאמין זה גרוע מאד.
    כדי להרוויח במעוף חייבים לשחק בקטןובזהירות ואת זה לומדים אחרי הרבה הפסדים.שמעתי את זה מהגדולים ביותר בתחום ויש גם אתרים בהם התורה הזו כתובה.

3. לפחות פעמיים בשנה מרוקנים את כל כותבי השוקתות מכל הכסף שלהם לרבות כל הרווחים של כל השנה וזה בלתי נמנע. האסטרטגיה הזו לא ניתנת לבלימה בזמן כשהשוק משתולל ולא יעזור מה יגידו לכם אתם לעולם לא תצליחו לתפוס את השוק בזמן. ברגע שמגיע הרגע - ההפסד הוא בטוח ורק ברי המזל יצליחו להקטינו.
    שוקת כתובה היא מהאסטרטגיות המסוכנות ביותר וחייבים להפנים שההפסד הוא בטוח מתישהוא וכשהוא מגיע לא כדאי לכם להיות כתובים ב- 100 יחידות כפי שחלקכם ציינו כאן.

אז נא להיזהר...

HRL

המון תודה, הסברת ממש ברור.
    רק בדבר אחד אני לא בטוחה - נראה לי(לפי הניסוח שלו)
    שהתנאי של 21 יום ומעלה, תקף רק מהתנאי השני שלו "אם שווי האופציה הכתובה הוכפל והמרחק הוא 21 יום ומעלה...."

אבל מצד שני, הוא מתאר מצבי קיצון רלוונטים למצבינו היום בשוקת המשותפת - ואם זה כך, אז באמת התנאי מצטבר.
    בקיצור - אשמח אם נקבל אישור לכך שהתנאים הם מצטברים.

תודה
    R

HRL
    עוד משהוא לגבי הקידום שביצענו - בעצם מה שאתה אומר זה שביצענו את קידום על מנת לקבל תטא משמעותית יותר ברגל החדשה...כלומר לפי מה שכתבת
    "על מנת להנות מהמשך שחיקת התטא, יש לקרב את הסטרייקים גם אם יש תקבול מיידי נמוך. הגידול בקצב שחיקת התטא בגין קירוב הרגל אמורה לפצות על העניין הזה"

אם כן, למה לא קידמנו יותר? אם תסתכל בניגזרים, התטא סביב מדד 1000 נעה סביב 1-5 ש"ח. היא מתחילה להיות משמעותית רק ברמות של 1070 ומעלה... :?:

תודות
    R

אכן השחיקה בתטא מעט יותר גבוהה באופציות הקרובות (והיא תלך ותגבר) אבל כאן נכנס אלמנט הסיכון כמובן, (דלתא, גאמא)
    ועל זה אמרו: "אולי לי מייצרי ואוי לי מיוצרי" - אנו צריכים לשמור על מרחק סביר בו נוכל להתחמם מלהבת המדורה- אך חס ושלום נזהר ונשמר שלא להכוות ממנה

ציטוט פורסם במקור על ידי HRL
    אכן השחיקה בתטא מעט יותר גבוהה באופציות הקרובות (והיא תלך ותגבר) אבל כאן נכנס אלמנט הסיכון כמובן, (דלתא, גאמא)
    ועל זה אמרו: "אולי לי מייצרי ואוי לי מיוצרי" - אנו צריכים לשמור על מרחק סביר בו נוכל להתחמם מלהבת המדורה- אך חס ושלום נזהר ונשמר שלא להכוות ממנה
    אני חושב שזה הפוך. השחיקה היא קודם כל באופציות הרחוקות.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות