x

עמוד 56 מתוך 62 ראשוןראשון ... 6465455565758 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 551 עד 560 מתוך 618

נושא: אסטרטגיה מכירת אוכף+קניית שוקת+שיפוצים 01-2010.

Re: אסטרטגיה מכירת אוכף+קניית שוקת+שיפוצים 01-2010.

ציטוט פורסם במקור על ידי devy
    שלום לכולם.
    ראשית אני כבר מת שיגמר החודש , לא תיארתי לעצמי שזה כזו עבודת פרך לשפץ אוכף ושוקת , וזה עוד כשמשה מאכיל אותנו עם כפית.

.................
    devy,
    תודה על הסיכום המצויין.

אני רוצה להרהר בקול רם.

החודש הוא בסך הכל חודש סביר ונורמלי. מהפקיעה, המדד הסתובב בתחום של (1.3%-) ועד (3%+), שזה די דישדוש.

בנתיים, בשיטה הזו היה המון עבודה, וכרגע האסטרטגיה עומדת באפס פחות או יותר. מכאן והלאה, הטתא של השוקת די דופקת את הטתא של האוכף, כי הן נמצאות פחות או יותר באותו תחום.

התוספת שלא עשינו, היא למעשה מכירה של שוקת ביינונית, שלא ממש קשורה לאסטרטגיה. ואם עושים אותה, צריך לטפל גם במקרה שהמדד מתחיל לברוח רחוק.

אני מאמין למשה שיש כאן שיטה טובה, רק שאני לא סגור עליה. סקרן לראות את המשך החודש. מה שבטוח, זה שחודש אחד לא מספיק על מנת ללמוד את השיטה.

לגבי מה שדמי כיס אמר, גם לי יש קצת מחשבות בכיוון כי למרות שבגדול הבנתי מה משה מנסה לעשות אבל אני גם לא לגמרי מצליח לראות איך מגיעים לרווח משמעותי מהשילוב. במקרה של דישדוש טוטאלי אז יוצאים ברווח כי התקבול מהאוכף גדול מעלות השוקת, אבל קשה לי להאמין שעל פני חודש ניתן להגיע למצב בו המדד כלל לא זז ויותר סביר שצריך במהלך חודש לפחות שיפוץ או שניים של השוקת, מה שחותך קשות את התקבול שלהו אז בפקיעה מספיק שהמדד לא נסגר בדיוק על הסטרייק של האוכף והתשלום שאנו צריכים לשלם תמורת האוכף אוכל את שאר התקבול. בשוקת לעומת זאת אנו רוצים הרבה תנודתיות ולפי כלל הברזל (הגמיש) של משה כל תזוזה צריכה להכניס לנו 250 שח (500 - תקבול מהזזת הצד החזק ו-250 תשלום בצד החלש) אז צריך יותר מ-11 כאלה הזזות רק בכדי לאפס את עלות השוקת, אבל אז לא מצמצמים את הטווח שלה ואם רוצים גם לצמצם את הטווח שלה כדי ליצור בוקס אז עושים גם הזזות שעולות לנו כ-250 שח (האמת שלרוב זה יותר) ואז בעצם מנטרלים את ההזזות שיוצרות רווח. בסוף החודש נראה לי שבסוף מסיימים את השילוב באופן די מאוזן ללא רווח או הפסד ממשי, ונשאלת השאלה האם כל הלוליינות הזאת מצדיקה את הרווח בסוף, כשאני מבין שאת הרווח היותר יציב בסוף נותנת השוקת הבינונית. כאן אני בא לשאול האם במקום לכתוב אוכף לא כדאי פשוט לכתוב יותר שוקתות בינוניות שיש הרבה פחות צורך לשפצן יחסית לאוכף והרווח הפוטנציאלי גבוה יותר?

דני כיס ומיכאל,
    נראה לי שאתם מפספסים את הנקודה.

משה מציג כאן שיטה לאיך לבצע אסטרטגיה עם שיפוצים.

כול אחד יעשה בסוף את ההתאמות שלו. (וזה אפילו לא חייב ליהיות אוכף + שוקת , כי יש הרבה אפשרויות אחרות)

זה לא חוכמה להגיד שבדיעבד אם היינו רק כותבים שוקת בינונית זה היה ריווחי יותר. יכול ליהיות שאם הייתם כותבים רק שוקת בינונית בלי הגנות , הייתם נלחצים וסוגרים.

ולסיכום מי שעשה עם התוספת , יש לו עכשיו בערך רווח של 600 ש"ח ליחידה , ונשאר עוד זמן
    , אז מה רע?

ציטוט פורסם במקור על ידי michaelbl
    לגבי מה שדמי כיס אמר, גם לי יש קצת מחשבות בכיוון כי למרות שבגדול הבנתי מה משה מנסה לעשות אבל אני גם לא לגמרי מצליח לראות איך מגיעים לרווח משמעותי מהשילוב. במקרה של דישדוש טוטאלי אז יוצאים ברווח כי התקבול מהאוכף גדול מעלות השוקת, אבל קשה לי להאמין שעל פני חודש ניתן להגיע למצב בו המדד כלל לא זז ויותר סביר שצריך במהלך חודש לפחות שיפוץ או שניים של השוקת, מה שחותך קשות את התקבול שלהו אז בפקיעה מספיק שהמדד לא נסגר בדיוק על הסטרייק של האוכף והתשלום שאנו צריכים לשלם תמורת האוכף אוכל את שאר התקבול. בשוקת לעומת זאת אנו רוצים הרבה תנודתיות ולפי כלל הברזל (הגמיש) של משה כל תזוזה צריכה להכניס לנו 250 שח (500 - תקבול מהזזת הצד החזק ו-250 תשלום בצד החלש) אז צריך יותר מ-11 כאלה הזזות רק בכדי לאפס את עלות השוקת, אבל אז לא מצמצמים את הטווח שלה ואם רוצים גם לצמצם את הטווח שלה כדי ליצור בוקס אז עושים גם הזזות שעולות לנו כ-250 שח (האמת שלרוב זה יותר) ואז בעצם מנטרלים את ההזזות שיוצרות רווח. בסוף החודש נראה לי שבסוף מסיימים את השילוב באופן די מאוזן ללא רווח או הפסד ממשי, ונשאלת השאלה האם כל הלוליינות הזאת מצדיקה את הרווח בסוף, כשאני מבין שאת הרווח היותר יציב בסוף נותנת השוקת הבינונית. כאן אני בא לשאול האם במקום לכתוב אוכף לא כדאי פשוט לכתוב יותר שוקתות בינוניות שיש הרבה פחות צורך לשפצן יחסית לאוכף והרווח הפוטנציאלי גבוה יותר?
    מיכאל+דמי-כיס.ממליץ לכם בכל הרצינות ליפתוח שיפוצים משלכם שגם אנחנו נילמד ונרויח.

אומרים לחמור לא מראים חצי עבודה,זה מתברר מאוד נכון{זה מכוון בכללי ,לא לכם}.
    אתם מדברים לא מניסיון אז תתאזרו בבקשה בסבלנות.
    הכותב בפורום זה עשוי ליהיות באסטרטגיה,אין אחריות.

האמת כואבת אולם פירותיה טובים לנפש.

.

ציטוט פורסם במקור על ידי erezk
    דני כיס ומיכאל,

כול אחד יעשה בסוף את ההתאמות שלו. (וזה אפילו לא חייב ליהיות אוכף + שוקת , כי יש הרבה אפשרויות אחרות)

זה לא חוכמה להגיד שבדיעבד אם היינו רק כותבים שוקת בינונית זה היה ריווחי יותר. יכול ליהיות שאם הייתם כותבים רק שוקת בינונית בלי הגנות , הייתם נלחצים וסוגרים.

ולסיכום מי שעשה עם התוספת , יש לו עכשיו בערך רווח של 600 ש"ח ליחידה , ונשאר עוד זמן
    , אז מה רע?
    לא ירדת לסוף דעתי. אני בדיוק מנסה להבין את החלק עם השיפוצים. אני אומר שוב, החודש הוא חודש נורמלי. החלק עם השיפוצים לא נתן עד עכשיו כלום. ואני מנסה להבין למה? ויש כל מיני אפשרויות:

-החודש לא מתאים לאסטרטגיה, ואז צריך לדעת מתי כן מתאים.
    -לא נצמדנו לכללים, צריך לדעת איפה טעינו.
    -הכללים לא שלמים, צריך לדעת מה חסר.
    -האסטרטגיה לא עובדת. (קשה לי להאמין שזה המצב).

אני אנסה לנתח:
    האוכף והשוקת אמורים להיות שני חלקים המשלימים אחד את השני. אם יש דישדוש, הכסף אמור להגיע מהאוכף (שכן לשוקת יש טתא קטנה יותר מלאוכף).

אם יש תנודתיות, הכסף אמור להגיע מהשוקת, שכן כל שיפוץ שלה אמור להיות שיפור מצב. שיפור מצב זאת אומרת שכאשר עושים את השוקת עם השיפוצים, אמורים להגיע לעלות יותר נמוכה מאשר ביצוע שוקת היעד בצורה ישירה. במילים אחרות, זה אמור להיות טריק שנותן לנו שוקת בעלות זולה יותר מאשר ביצוע ישיר.

אז נשאלת השאלה מה דופק את העסק? ובכן, נראה לי שכאשר מצד אחד צריך לשפץ את האוכף, ומצד שני שיפוצי השוקת לא מכניסים מספיק. ואולי זה מה שהיה החודש.

מסקנה אפשרית:
    יכול להיות שהאסטרטגיה הזו לא עובדת טוב כאשר יש סטיות תקן נמוכות. אם היו סטיות תקן גבוהות, יכול להיות שהתמונה הייתה שונה. אני לא יודע כמה הזדמנויות היה למשה לעשות את האסטרטגיה הזו בסטיית תקן של 16.

השוקת הבינונית, שרוכבים עליה, לא ממש קשורה. כל עוד נשארים בגבולות שלה, זה טוב ויפה. אבל אם המדד מתחיל לברוח, היא מוסיפה דאגה נוספת.

ציטוט פורסם במקור על ידי mosheb
    משה, ברור שמדברים שלא מניסיון. זו בדיוק הסיבה שמדברים. אין כאן שום עניין של ביקורת. מנסים להבין. לעשות סיכום ביניים. מה רע בכך?

אין בכך להוריד פסיק מההערכה שיש לידע שלך ולסבלנות שלך אלא להיפך.

ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס
    ציטוט פורסם במקור על ידי erezk
    דני כיס ומיכאל,

, אז מה רע?
    בגדול כאשר השוק יורד חזק או עולה חזק סוגרים את האוכף ללא הפסד אחרי שתי שיפוצים,
    מה שנישאר זה השוקת הקנויה+השוקת הבנונית.
    כאשר ממשיכים לשפץ את השוקת הקנויה.
    מי שחושב שהוא יכול להרויח בלי לעבוד קשה יש לו טעות חמורה,זה פשוט כמו כל עבודה או עסק צריך לעבוד קשה בכדי להביא אוכל לילדים.

לא ירדת לסוף דעתי. אני בדיוק מנסה להבין את החלק עם השיפוצים. אני אומר שוב, החודש הוא חודש נורמלי. החלק עם השיפוצים לא נתן עד עכשיו כלום. ואני מנסה להבין למה? ויש כל מיני אפשרויות:

-החודש לא מתאים לאסטרטגיה, ואז צריך לדעת מתי כן מתאים.
    -לא נצמדנו לכללים, צריך לדעת איפה טעינו.
    -הכללים לא שלמים, צריך לדעת מה חסר.
    -האסטרטגיה לא עובדת. (קשה לי להאמין שזה המצב).

אני אנסה לנתח:
    האוכף והשוקת אמורים להיות שני חלקים המשלימים אחד את השני. אם יש דישדוש, הכסף אמור להגיע מהאוכף (שכן לשוקת יש טתא קטנה יותר מלאוכף).

אם יש תנודתיות, הכסף אמור להגיע מהשוקת, שכן כל שיפוץ שלה אמור להיות שיפור מצב. שיפור מצב זאת אומרת שכאשר עושים את השוקת עם השיפוצים, אמורים להגיע לעלות יותר נמוכה מאשר ביצוע שוקת היעד בצורה ישירה. במילים אחרות, זה אמור להיות טריק שנותן לנו שוקת בעלות זולה יותר מאשר ביצוע ישיר.

אז נשאלת השאלה מה דופק את העסק? ובכן, נראה לי שכאשר מצד אחד צריך לשפץ את האוכף, ומצד שני שיפוצי השוקת לא מכניסים מספיק. ואולי זה מה שהיה החודש.

מסקנה אפשרית:
    יכול להיות שהאסטרטגיה הזו לא עובדת טוב כאשר יש סטיות תקן נמוכות. אם היו סטיות תקן גבוהות, יכול להיות שהתמונה הייתה שונה. אני לא יודע כמה הזדמנויות היה למשה לעשות את האסטרטגיה הזו בסטיית תקן של 16.

השוקת הבינונית, שרוכבים עליה, לא ממש קשורה. כל עוד נשארים בגבולות שלה, זה טוב ויפה. אבל אם המדד מתחיל לברוח, היא מוסיפה דאגה נוספת.

ציטוט פורסם במקור על ידי mosheb
    משה, ברור שמדברים שלא מניסיון. זו בדיוק הסיבה שמדברים. אין כאן שום עניין של ביקורת. מנסים להבין. לעשות סיכום ביניים. מה רע בכך?

אין בכך להוריד פסיק מההערכה שיש לידע שלך ולסבלנות שלך אלא להיפך.
    הכותב בפורום זה עשוי ליהיות באסטרטגיה,אין אחריות.

האמת כואבת אולם פירותיה טובים לנפש.

.

בדרך באוטו, הבנתי עוד משהו:

אם עושים את השוקת הבינונית, והמדד מתחיל לרוץ, ונאלצים לסגור את האוכף, הרי יוצא מצב שיש שוקת קנויה בתוך שוקת מכורה. מה שאומר שהשוקת המכורה בכלל לא מסכנת אותנו, וזו בכלל פוזיציה של אפס ביטחונות.

המדד רץ, ונכנסים רווחים מהשוקת הקנויה + התמורה של המכירה של השוקת הבינונית. זה יפה.

כרגע, נקודת התורפה היחידה שאני רואה זה התסריט הבא:
    -מרימים את האוכף בהתחלה.
    -המדד מתחיל לרוץ בפתאומיות, וגם אולי סטיות התקן עולות. כל זאת לפני שהספיקה בכלל להיות שחיקה. כבר עלות האוכף גדולה מהמחיר ששילמנו עבורו, ואין אפשרות לסגור אותו בלי הפסד.

אולי בגלל זה משה אמר בפתיחה, שאם יש נפילה פיתאומית, קודם כל לסגור את רגל הפוט של האוכף, לא משנה מה.

דמי כיס,
    רק רצוי לזכור שהשוקת הבינונית שמוכרים מעלה את דרישת הביטחונות ובכך הרווחים היחסיים של האסט' יכולים לרדת (בטחונות/רווח)

המשך ערב נעים

עריכה מאוחרת:
    אוליי רצוי למכור שוקת בינונית כאשר סוגרים את האוכף ובכך להכניס עוד מעט כסף לקופה?

ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס
    בדרך באוטו, הבנתי עוד משהו:

אם עושים את השוקת הבינונית, והמדד מתחיל לרוץ, ונאלצים לסגור את האוכף, הרי יוצא מצב שיש שוקת קנויה בתוך שוקת מכורה. מה שאומר שהשוקת המכורה בכלל לא מסכנת אותנו, וזו בכלל פוזיציה של אפס ביטחונות.

המדד רץ, ונכנסים רווחים מהשוקת הקנויה + התמורה של המכירה של השוקת הבינונית. זה יפה.

כרגע, נקודת התורפה היחידה שאני רואה זה התסריט הבא:
    -מרימים את האוכף בהתחלה.
    -המדד מתחיל לרוץ בפתאומיות, וגם אולי סטיות התקן עולות. כל זאת לפני שהספיקה בכלל להיות שחיקה. כבר עלות האוכף גדולה מהמחיר ששילמנו עבורו, ואין אפשרות לסגור אותו בלי הפסד.

אולי בגלל זה משה אמר בפתיחה, שאם יש נפילה פיתאומית, קודם כל לסגור את רגל הפוט של האוכף, לא משנה מה.
    דמי כיס - במקרה של עליה בסטיית התקן השוקת הקנויה יכולה להגן על האוכף בלבד, והשוקת הנמכרת מיד מתייקרת בדיוק כמו כל שוקת. השוקת הקנויה לא יכולה לכרוע תחת נטל עומס של אוכף + שוקת מכורה. תבדוק יווניות ותראה שאני צודק. במקרה של סטיית תקן גבוהה האוכף יסגר גם ללא השוואת תקבול וזאת בשל העובדה שסטיית תקן על הסטרייק על הכסף תמיד גבוהה יותר - מה שאומר שגם ללא תזוזת דלתא (וקשה לי להאמין שלא תתלווה למצב תזוזת דלתא) אתה כבר מופסד באוכף אלא שההפסד מתקזז עם הרווח על השוקת הקנויה (פלוס מינוס) ולכן אתה בהכרח מופסד על שוקת מכורה. אין הגנה במקרה כזה אלא באמצעות רכישת הגנות נוספות. אותו כנ"ל חל לגבי תזוזת דלתא משמעותית נניח ירידה של 2-3 אחוזים ביום.

מצד שני אם אתה סוגר אוכף באמצע החודש אין לך יותר בעיה, אבל אז אתה חשוף יותר מדי למצב של דשדוש וקשה לי להאמין שאתה תרוויח כי דשדוש יפגע קשה יותר בשוקת הקנויה כי היא קרובה יותר לכסף (תטא גבוהה יותר).

באמת מעניין מה משה חושב על כך?

ראשית ברצוני להודות למשה על הגינון שלנו , לי זה עזר מאוד להבין כיצד השוק עובד.

נראה לי כי לאחר גמר הטרייד אני אעשה לעצמי לפחות את הניתוח של הפוסט מורטום.

האסטרטגיה המשולבת יפה ומרשימה, חסר בה המרכיב של תנודה חזקה מעבר "לגדר" , לו הינו עובדים כמו "רובוט" ומתקנים את האוכף הכתוב בדיוק לפי הכללים שמשה נתן בהתחלה היום האסטרטגיה היתה מורווחת 2000 ש"ח לפחות וזאת על בטחונות בשיא שלה של 5000 ש"ח.

את האוכף הכתוב צריך לשאוף שלא לתקן וצריך לעשות זאת רק בלית ברירה,אישית אני מעדיף מאוחר מאשר מוקדם.

את השינוי הראשון של האוכף ביצענו בשער 1162 ולכן במקום לשלם 1800 ש"ח שלמנו 2200 ש"ח,

את השינוי הבא באוכף הינו צרכים לבצע רק במדד 1190, היות וזזנו מוקדם מדי ב- 1180 בערך ובשני שלבים, רכישה ואז מכירה,זו הנקודה בה הפסדנו, כאן היתה הטעות הקריטת בניהול.

בחוכמה שלאחר מעשה אני מבין גם למה זה קרה, השוק טס למעלה כאלו אין מחר, משה צריך לגנן ולהוביל עדר של הדיוטות שכל הזמן "צועקים" למה /איך אני רוצה להבין.....

ואז למרות שבניתוח הפנדומנטלי שלו הוא ידע שיש סיכוי גדול שהעליה תעצר, הוא כל הזמן אמר את זה (מחסום / בדקס מחסום באס פי 500 וכו' , הדילוג הזה היה מוקדם מדי).

הינו חייבים בנקודה הזו להמתין בסבלנות להגעת המדד ל- 1190 ורק אז לבצע את דילוג הרגל.

להתאפק כאשר רגל 1160 מתנפחת, רואים הפסד יומי להתעלם כי זה לא מעניין. ואז ב- 1190

אוכלים את ההפסד מהרגל באופן מלא, מוכרים רגל הקול ברווח מקסמאלי לאותו הזמן(מוכרים כלום , ומקבלים 1500 ש"ח, ובאותו הזמן הגענו לשיא המחיקה של רגל הפוט).

יש לציין כי היופי באסטרטגיה הזו שאין צורך לנתח את הפונדמנטלי , להמתין לנקודות התנגדות/תמיכה וכו'. כאן מדברת אך ורק המתמטיקה.

גם עם המדד היה רץ , הינו ממשכים לפעול על פי הכללים של משה והשלב הבא, אם המדד היה מתקדם 1220 זה לסגור את האוכף הכתוב, בלי רווח ויותר חשוב בלי הפסד או הפסד מינמאלי.

האסטרטגיה המשולבת דורשת עבודה רבה, קשה ומעקב תמידי אחר השוק, את זה צריך לקחת בחשבון ולהבין.

אני אישית אשמח מאוד עם משה ימשיך לגנן אותנו ולהוסיף יחסים נוספים לשיפוצים.

כמו 250/500 לשוקת קנויה, כמו שיפוץ אוכף כתוב תזוזת שני רגלים ולאחר מכן עם צריך להזיז לאותו כיוון אז סגירת האוכף.

היתי רוצה לדעת עוד דרכים לשיפוץ אוכף כתוב...

משה דע לך, שאני אישית מודה לך מקרב לב. יש לך סבלנות ברזל, כל הכבוד.

דרור.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות