משה באוכף לאחר המכירה הנ"ל נשאר put 1130= 330 שח כשכל שווי האוכף בערך 600 שח , אני מניח שאתה מצפה שכשהשוק יעלה מחר הput ישחק עלמנת למקסם את הרווח מהאוכף(600 שח)פורסם במקור על ידי Danielp
האם אני צודק ?
משה באוכף לאחר המכירה הנ"ל נשאר put 1130= 330 שח כשכל שווי האוכף בערך 600 שח , אני מניח שאתה מצפה שכשהשוק יעלה מחר הput ישחק עלמנת למקסם את הרווח מהאוכף(600 שח)פורסם במקור על ידי Danielp
האם אני צודק ?
השיקול שלי הוא שאם השוק ירד נצמצם את השוקת.ע"י כך שנימכור קול 1190 של השוקת וניקנה קול 1180 או 1170 תלוי מה יעשה השוק.כמה ירד.
אם השוק יעלה אז לפחות נימכור את קול 1190 של האוכף בגבוה.ונצמצם את השוקת דרך הפוטים.
נעלה עם הפוטים מ-1150 ל-1170.
לדעתי השווקים צריכים להתממש מכיוון שהדקס במדד 6100 יש לו התנגדות חזקה מאוד,כמו-כן ה-sp במדד 1150 צריך להתממש.
הכותב בפורום זה עשוי ליהיות באסטרטגיה,אין אחריות.
האמת כואבת אולם פירותיה טובים לנפש.
.
משה שלום,
יש לי כרגע בעיה אחת עם האסטרטגיה והיא אולי הבעיה העיקרית שלה (מבחינתי), וזה שאני כבר לא כל כך בטוח שאני מבין אותה עד תומה.
או במלים אחרות: אני לא ממש בטוח שאם הייתי צריך לבצע אותה לבד עוד הפעם מחדש הייתי חוזר על אותם הצעדים בדיוק כפי שהורית, כי לא כולם ממש ברורים לי מבחינה לוגית.
לדוגמא: אם בהתחלה הרעיון היה למכור אוכף על מדד הפקיעה ממש עם תחילת החודש ולקנות שוקת במרחק 3 סטרייקים, כאשר האוכף זז כל שינוי של 3 סטרייקים בערך או כאשר התקבול מגיע לפרעון מלא או מתקרב אליו והשוקת זזה בכל שינוי של 20 נק' או כל פעם שיש רווח של 250 ש"ח בשיפוץ על ידי הזזת הרגליים לכיוון תזוזת המדד, הרי שלאחר מכן נוסף כלל חדש של קירוב רגלי השוקת שקצת מכניס בלבול, כי תמיד אפשר לקרב אבל לא תמיד ברור מה המחיר שכדאי לשלם בשביל קירוב כזה. לפעמים ביצעת קירוב ב- 500 ש"ח ולפעמים ב- 250 ש"ח, לפעמים בסטרייק אחד ולפעמים בשניים.
בנוסף, לגבי האוכף עדיין לא ברור מה קורה עם הרגל התחתונה שהרי לפי מה שהבנתי אמרת שצריך להזיז אותה החל מהשיפוץ השלישי באוכף, והנה עדיין לא ברור אם מחר נבצע ניוד נוסף (למי שלא הספיק היום לקנות את הקול של האוכף בחזרה), לפי מה שאמרת היינו צריכים לקרב את הרגל התחתונה.
בקיצור - ההרגשה שהיתה בהתחלה שהכל ידוע מראש באסטרטגיה מהשניה הראשונה ועד התרחיש הגרוע ביותר לא ממש מסתדר לי, וזה מבחינתי הדבר הכי חשוב באסטרטגיה - תהא אשר תהא.
האם יש כללים ברורים כגון כללי ברזל לאסטרטגיה הזו שכדאי לפרטם והיצמדות אליהם מאפשרת ביצוע וניהול רובוטי בלי שיקול דעת או שהיא לא ניתנת לביצוע שכזה ואז חוזרים לשאלה - האם בסוף אפשר יהיה להסתכל אחורה על כל המהלכים ולהבין בדיוק את כל התורה על רגל אחת?
אנא ממך השאלה עולה רק כדי להבין אם אסטרטגיה זו מתאימה לי כסוחר שמחפש בעיקר שקט נפשי ובלי יותר מדי התחכמויות או ידענות מטורפת בשלב הנוכחי בחיי.
ושוב, כמובן תודה על כל היחס והמענה המהיר שאתה נותן כאן לכל דיכפין.
דמקה הכללים אותם כללים,פשוט סגרנו את מכירת האוכף{חוץ מפוט 1130 שחבל לשלם עליו כסף בנתיים}.לכן לא מעלים אותו לפוט 1150,פורסם במקור על ידי דמקה
מה שנישאר לנו כעת זאת השוקת שצריכים להשתדל לעשות מימנה קופסה,
מה הכוונה קופסה להביא על-ידי שיפוצים את רגל הפוט 1150 שתעבור לצד השני מעבר לקול{לדוגמא שפוט יהיה ב-1200 והקול ב-1160 }.אם השוק ירד קול 1190 יזוז לכיוון 1160 בהדרגה,אם השוק יעלה הפוט 1150 יעבור ל-1200.
אם השוק היום עולה אנחנו מוכרים קול 1190 של השוקת וקונים במקומו קול 1200 מכניסים בערך 500 ש"ח.באותו זמן מקדמים את הפוט 1150 ל- 1170 ב-500 ש"ח ,נקבל פוט 1170+קול 1200 רק 3 סטרייקים מבלי לשלם כסף,
אם השוק ימשיך לעלות נימכור קול 1190 של האוכף+הזזת הרגל של האוכף מ-1130 ל-1150 ונכניס כסף לחשבון.
.
אין לך בררה בזמן שאתה קונה תימכור קול 1190.פורסם במקור על ידי Danielp
.
אין ספק שבסוף החודש, צריך יהיה לעשות סיכום של כל מה שקרה. גם אני כמו דמקה קצת התבלבלתי. תודה על ההבהרה.
משה בוקר טוב
מכיוון שלא ביצעתי את קניית הקול 1160 של האוכף האם לבצע עכשיו בתחילת המסחר - נראית פתיחה שלילית /מאוזנת
משה
כשאתה כותב אם השוק עולה תעשו כך וכך הכוונה עולה לאיזה שער?
במידה והשוק מדשדש או עולה או יורד קלות מה לעשות?
A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]
שלום דמי כיס, דמקה וכל החברה ובמיוחד שלום למשה הרוח החיה מאחורי הפוסט הזה.
קראתי את השירשור המרתק הזה. מעניין ומאתגר.
ממש הקדמתם אותי אבל רציתי לבקש שאולי מישהוא ירים את הכפפה ויעשה סיכום ומסקנות - מעבר ללימוד צעדים קונקרטים - בכל מה שקשור לאסטרטגיה של משה. אולי אח"כ משה יקרא ויאשר ויתקן לנו דברים, כך שכולנו ניישר קו וגם ננסה את זה בחודש הבא.
לא רוצה ל"העמיס" על משה - שגם ככה עם אחריות רבה וידע כנראה אינסופי - עוזר לכל החברים כאן.
אז תודה משה - וכל הכבוד (אהבתי את הקטע עם ה"שיפוץ מנוע").
מקווה שמישהוא יוכל להסביר לחדשים בתחום את הרעיון ושלבים בביצוע, בתיקונים - כדי שנוכל לבצע ולהבין מה שעושים.,
תודות
R
אם השוק עולה דבר ראשון להמשיך לפי התוכנית.צימצום השוקת ע"י קניית קול 1200+מכירת קול 1190 אם זה נותן 500 ש"ח בערך ,וכן הזזת רגל הפוט מ-1150 ל-1170 ב-500 ש"ח בערך.פורסם במקור על ידי devy
אם השוק ימשיך לעלות לכיוון בערך מדד 1184 לימכור קול 1190 ב-1250 ש"ח בערך+הזזת רגל הפוט 1130 ל- 1150 {של האוכף}.
.