ציטוט פורסם במקור על ידי michaelbl
משה שלום. יש לי שאלה כללית שאולי נובעת מאי הבנת האסטרטגיה (למרות שבשלב יותר מוקדם הייתי בטוח שאני כן מבין את ההגיון). לגבי קניית השוקת הבינונית שבמשך החודש מנענעים אותה מצד לצד ומצמצמים אותה כל הזמן. לפי מה שראיתי החודש ולפי סימולציות שעשיתי על חודשים קודמים עלותה קרוב ל-3000 שקלים ועד כמה שאני מבין המטרה היא להביאה למצב של אוכף או קרוב לזה ע"י צימצום טווחים מצד אחד (שעולים כסף) והזזתה מצד לצד בהתאם למדד (מה שמכניס כסף ומאזן את העלויות הנוספות שנובעות מצימצומה), ולפי החישובים שלי התוצאה הסופית של הצימצומים וההזזות שנשארים עם עלות שנעה בין 2500 - 3500 שח עבור מצבה הסופי שהוא אוכף. עכשיו שאלתי היא במה התהליך הזה עדיף על פני המתנה לאמצע החודש ורכישת אוכף במחיר דומה או אף נמוך יותר, ואז אין צורך בכל ההתעסקות עם הקניות והמכירות בעוד שהתוצאה עושה רושם שהיא דומה (ואולי אף טובה יותר מבחינה כספית). האם זה נועד לכסות על ההפסד באוכף המכור במקרה של תזוזה קיצונית במדד או שיש מטרה אחרת נישגבת יותר שבחודשים מסויימים מושגת (מה שכנראה לא קרה החודש)?
מה שאתה מציע זה להמר,אין לדעת מה יעשה השוק לכן בא השיפוץ.

אם לא הטעות שלי בהזזת הפוט 1130 ל-1150{אוכף} ב-350 ש"ח בלבד האסטרטגיה היתה מכניסה מינימום 440 ש"ח ליחידה.

הטעות נבעה מכך שאני עובד עם בונוס כ-שנה לכן אני סוגר לגמרי את האוכף הכתוב.

לכל החברים בוקר טוב.
במדה והשוק עולה לימכור קול 1140{להשתדל לימכור ב-600 ש"ח}.
במדה והשוק ירד חזק ניקנה קול 1110 ב-600 ש"ח בערך.