משה אתה כתבת כך:

"דמקה שלום התקבול מהאוכף הוא 2040 ש"ח אם השוק ימשיך לרדת עד בערך 1120 נשלם 1800 ש"ח.אולם באותו זמן הפוט של השוקת ישמור עלינו{או לחילופין יסגור את הפוט 1120}.
אנחנו לא יודעים מה השוק יעשה לכן אנחנו עובדים סגור עם אפשרות להרויח.
כל המטרה שלנו כעת עם השוקת לבצע שיפוצים עד שנקבל קופסה.{מה שאתם אומרים x}.
אם הבונוס היה בפנים אז אתה צודק לחלוטין היינו סוגרים את האוכף עוד אתמול.{הכוונה בונוס מכירה של פוט 1080+קול 1200 כבר בתחילת הדרך}.
כעת הכסף של האוכף עוזר לנו בנתיים לביצוע הקופסה."

סליחה שאני קצת נודניק (אני פשוט רוצה לרדת לסוף דעתך, כי הדרך כאן הרבה יותר חשובה עבורי מהתוצאה אם יהיה רווח או לא בסוף) ומכאן יש לי מס' שאלות בהתייחס לדברייך הנ"ל:

1. קודם כל כרגע התקבול איננו 2040 כי הוא כבר עלה לאזור ה- 2400. כלומר בכל מקרה אנחנו כרגע בהפסד על האוכף, ולכן זה שיש לנו גם שוקת שמגנה זה בסדר ויפה, אבל המטרה היא לא שהשוקת תהווה הגנה על האוכף (אולי הגנה מהתפרצויות לא נשלטות במדד או בס.ת), אלא כפי שתמיד אמרת שהאוכף לא יגיע למצב שהוא מפסיד, וכרגע הוא מפסיד. אז למה לא לסגור אותו כשההפסד עוד "אכיל". לא הצלחתי להבין את הנימוק לכך, שהרי אם השוק ימשיך לרדת אנחנו נצטרך לסגור אותו ולשלם הרבה יותר. למה להסתכן מה זה יתן לנו, שעה שהקול של האוכף כבר נשחק עד עפר כמעט.

2. הפוט של השוקת לא יכול לכסות גם את ההפסד של האוכף וגם את העלות של השוקת, ולכן לא נראה לי שאם נסתמך רק עליו בהקשר של התייקרות האוכף - זה יעזור לנו בסוף למנוע הפסד. ודוק: אם השוק יורד מחר ל- 1120 ברור שהאוכף יתייקר בעוד 700 ש"ח בערך (אם לא יותר), ונכון שגם הפוט של השוקת יתייקר, אבל מאידך הצלע השניה של השוקת (קול 1180) לא תהיה שווה הרבה ולכן הפיצוי של הפוט של השוקת יעזור רק כדי לצמצם את העלות הכללית של השוקת (כלומר השוקת צריכה קודם כל להגן על עצמה, על ההפסד בצלע השניה, ולא נראה לי שהיא יכולה להגן גם על עצמה וגם בנוסף על התייקרות האוכף). אין לה פשוט מספיק כח להרים על גבה משקל כל כך כבד לבדה, מה גם שכרגע היווניות פועלות לרעתנו אם השוק יירד ל- 1120, בגלל שלא סגרנו אוכף. מצד שני, אם היינו סוגרים היום אוכף, הרי לא משנה מה היה קורה מחר היינו יכולים לפתוח אותו מחדש בדיוק איפה שיהיה הכי נוח, תרצה מחוץ לשוקת תרצה בתוך השוקת, איפה שרק רוצים. למשל, אם השוק היה יורד מחר ל- 1120 היינו יכולים לפתוח אותו ב- 1120 ובעזרת התקבול החדש להזיז את הצד של הקול בשוקת כלפי מטה. בלי קשר היינו גם מזיזים את הפוט של השוקת כלפי מטה בעזרת השיפוץ של השוקת שהיה מכניס כסף ממכירת פוט 1150 וקונים פוט 1130. לא?

האם מדברייך אפשר להבין שאתה די משוכנע שהשוק יתקן למעלה דווקא, ולכן אתה מעדיף להישאר עם הרגל של האוכף ב- 1150 כדי למקסם את האפשרות לקנות בחזרה את האוכף במחיר נמוך יותר? האין זה מן ההימור?

משה, אני ממש מעריך אותך על העזרה והתמיכה והמענה שלך לכל השאלות, ואני מצטער אם אני מכביד עם כל השאלות הללו, אבל כל כך חשוב לי להיות יסודי ולהבין את המהלכים מלפני ומלפנים, כי אם לא נגדל כנפיים איך נלמד לעוף בעצמנו? משה, בבקשה ממך קבל את השאלות בהבנה וסלחנות אני לרגע לא מפקפק בידע ובנסיון שלך.